Educatieve cd-rom over Matthäus Passion

Discussie in 'Concerten en uitvoeringen' gestart door Guest, 3 apr 2003.

 1. Guest

  Guest Guest

  Tijdens een speciale gastles aan het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag ontving staatssecretaris van Cultuur Cees van Leeuwen vanmiddag een educatieve cd-rom over de Matthäus Passion van Bach.
  [​IMG]
  De gastles en cd-rom zijn onderdelen van het project 'Oog in oog met de Matthäus Passion', een initiatief van de Nederlandse Bachvereniging. Het project is gericht op het voortgezet onderwijs en omvat naast de cd-rom een website én de mogelijkheid tot het bezoeken van een repetitie of concert.

  De cd-rom start met een animatie en vertelt aan de hand van beeld en geluid het verhaal van de Matthäus. Daarnaast bevat de cd-rom interactieve opdrachten, waarmee leerlingen een ontdekkingstocht langs allerlei facetten van de passie maken.

  Doel van het project is het stimuleren van het concertbezoek van het Matthäus onder jongeren. Dit jaar is het project gekoppeld aan de uitvoeringen van de Nederlandse Bachvereniging. De bedoeling is dat er volgend jaar meerdere uitvoerenden en podia bij het project betrokken worden, waardoor het een geheel landelijke spreiding krijgt.


  Matthauspassion Kennisnet
  De Nederlandse Bachvereniging
   

Deel Deze Pagina