De krul lijkt mij zo te zien niet tot het eind toe uitgesneden. Tijd is geld bij massa productie. Maar ik blijf het toch een aardig viooltje vinden. En mocht in de achterzijde een lijmnaad iets openstaan. Geen nood een goede vioolbouwer doet er een wigje in en dan is er niets meer van te zien. De viool er voor openen zou een te kostbare reparatie worden voor deze viool. Ik houd toch niet zo van dat open maken van violen. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan.
Bedankt voor alle reacties tot nu toe, als dit zo doorgaat word ik ook nog een kenner. Mocht ik ooit op een marktje een mooie viool zien liggen weet ik waar ik op moet letten.
Van mij kan je wel een ietsiepietsie leren Bas. Maar voor de echt goede opmerkingen, waar je iets van opsteekt moet je natuurlijk bij Frits en Bert en enkele anderen zijn.
Nee, het is een soort van krasje, lijkt wel een aanduiding van hoe straks de snaren aangedraaid moeten worden ofzo, is bij alle 4 de punten. Aan de binnenkant is niks te zien. Jullie hebben serieus een goed oog voor detail! Complimenten.
De positie van de stemsleutelgaten wordt dan in de wangen gekrast? Zitten die krassen ook aan de andere kant? Dat kán toch niet? Ik bedoel: zoiets doe je niet!
Dat komt mede door scherpe foto's! Die van de stapel is onscherp en daarop of daarover komen dan ook geen reacties.
Ik heb er geen verstand van. Gezien de waarde zou ik kiezen uit de volgende opties: 1. Zelf een lesje nemen, met het risico dat je ontdekt dat viool leren spelen een geweldig gaaf en verslavend proces is. 2. De viool schenken aan een leuk leerorkest. Stuur me maar een berichtje als je deze optie kiest Zelf zou ik optie 1 kiezen eigenlijk, want het is zoveel leuker dan je je kunt voorstellen, maar je moet het gewoon een keer gaan DOEN.
Ik zou gedacht hebben dat je optie 2) zou kiezen. Of heeft het Leerorkest al meer instrumenten dan bespelers?
En vioolles hoeft niet duur te zijn als je een conservatoriumstudent bereid kunt vinden je vioolles te geven. Kun je waarschijnlijk ook nog wat flexibelere tijden afspreken voor lessen. Je zit dan niet zo vastgebakken aan tijden als bij muziekscholen. Dat is weer prettig in combinatie met de dagelijkse verplichtingen. Je zit met viool ook niet 'vastgebakken' aan klassieke muziek. Je kunt dus ook lekker een hele andere kant uitgaan. Wie weet waar die viool van je tante jou nog brengt...
Ik wil niet te hebberig lijken (hihi) en ik praat echt voor mezelf als ik zeg dat ik optie 1 zou kiezen. Ik had, toen ik begon, nooit gedacht dat het zo fantastisch is om te doen. Het is echt KICKEN, maar daar kan je je geen voorstelling van maken als je het niet ooit eens probeert.... Maar nee, instrumenten zijn nog steeds welkom! We hebben wel een berg violen, maar die zijn aangeschaft door iemand, duidelijk geen violist, die gewoon gegoogled heeft op "goedkoopste viool"...