Een mooie klassieke avond in Paradox te Tilburg!

Discussie in 'Concerten en uitvoeringen' gestart door Fee, 26 feb 2005.

 1. Fee

  Fee

  Lid geworden:
  26 feb 2005
  Berichten:
  1
  Homepage:
  Een tip voor iedereen die op zoek is naar een mooie klassieke avond! (s)

  Deel 1 Jonge muzikanten op weg naar het podium:
  Joren Vennix (cello) en Zoë d'Hont (piano) spelen samen een stuk kamermuziek. Zoe en Wilma Nawara spelen een quatre-mains.Verder zingt Anita Vuysters een aria van Mozart, Misera, dove son. Dit is een opzichzelf staande concertaria en daarom heel geschikt op zo uit te voeren. Ze wordt begeleid door het klarinet-ensemble van Factorium Tilburg.

  Deel 2: Koorproject van Peter Cornelissen: Ensemble 21
  In de renaissance wist men wel raad met wijn, vrouwen, spelletjes en zingen, dus luistert en geniet van deze shake met (on)bekend koorrepertoire over zingen, spelen, vrouwen en wijn. Vanaf september 2004 zijn 9 zangers en zangeressen – o.l.v. Peter Cornelissen – bezig met een 10-tal nummers. Deze worden op 28 februari tijdens “een mooie avond in Paradox” uitgevoerd.

  Deel 3: trio Paul Hoogenboom klarinet, Marianne Hoogenboom sopraan en Henk Stoop Piano.
  Drei Morgensternlieder van Mátyás Seiber, voor sopraan en klarinet.
  Drie miniaturen op teksten van Christian Morgenstern; prachtige absurdistische teksten uit de Dada-tijd na de Eerste Wereldoorlog.
  Five Poems from the Japanese van Jean Hasse op Haiku's uit de 9e eeuw.
  Duo voor sopraan en klarinet van Terence Greaves op teksten van John Clare; lichtvoetige 19e eeuwse teksten over landelijke tafereeltjes.
  Prelude, Vocalise en Finale voor klarinet en piano van Henk.
  Seven Songs of Walter de la Mare, een trio van Elaine Hugh-Jones, ook Engelse teksten over de winter, geesten, echo's, eenzaamheid, hazen en heksen maar weer met een heel eigen sfeer.

  Paradox
  Telegraafstraat 62
  (013) 543 22 66
   

Deel Deze Pagina