Electrische cello

Discussie in 'Aangeboden' gestart door jis77, 14 jun 2016.

 1. jis77

  jis77 ♫ ♪

  Lid geworden:
  2 jan 2016
  Berichten:
  800
 2. Hubertus Bogaers

  Hubertus Bogaers ♫ ♪

  Lid geworden:
  3 nov 2015
  Berichten:
  909
  veel te duur. en van slechte kwaliteit.... klinkt echt niet, slecht afgesteld, waardeloze snaren. Heb er een voor een vriend van andere snaren voorzien en zo. Kost nieuw 398 bij thomann en is dat ook niet waard. Heb een tijd geleden een veel betere semi acoustische cello van Harley benton op de kop getikt met goede snaren voor iets van 110,- ..... en na afstellen is die wel redelijk.
   
  Laatst bewerkt: 1 apr 2018
 3. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.128
  Homepage:
  Uiteindelijk valt of staat het instrument met de kwaliteit van het piëzo-element. Goede snaren voegen wel toe, maar hoeveel? Je hoeft er geen larsen op te zetten, lijkt me.

  Heeft die dan ook nog iets van een klankkast?
   
 4. Hubertus Bogaers

  Hubertus Bogaers ♫ ♪

  Lid geworden:
  3 nov 2015
  Berichten:
  909
  ja, een beetje plat en kleiner dan een gewone, klinkt ook onversterkt redelijk het is de
  Harley Benton HBCEA 900AM
  http://de.shopping.com/harley-benton-harley-benton-hbcea-900am-e-cello-4-4/info

  is redelijk bespeekbaar na wat aanpassingen aan de kam en dergelijke, was eerst heel erg slecht. Electrisch geluid houdt niet over, maar ik ben een Yamaha 210 gewend. Het is goed genoeg om eens uit te lenen aan een leerling... pizzicato klinkt hij nog het best, of door een effect.
  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Laatst bewerkt: 15 jun 2016
 5. marloes s

  marloes s |♫♫|♫

  Lid geworden:
  16 mei 2014
  Berichten:
  2.093
  En deze staat momenteel voor E100 te koop op Ebay
   
 6. Hubertus Bogaers

  Hubertus Bogaers ♫ ♪

  Lid geworden:
  3 nov 2015
  Berichten:
  909
  tja, zonder link zien we 'm natuurlijk niet Marloes.... maar we konden 'm googlen, en vonden dat er wel wat mee aan de hand was:

  Folgende Mängel Das Cello hatte einen Transportschaden, bei dem die Schnecke gebrochen ist. Die Schnecke wurde wieder geleimt, die Bruchstelle bleibt sichtbar. Der Obere bereich des Griffbrettes ist lose und müsste nachgeleimt werden.

  oftewel - de kop met krul is afgebroken geweest en slecht gelijmd, en de toets zit los.
  Kortom: de waarde van het instrument is ongeveer gelijk aan de waarde van het brandhout wat je er van kunt maken...

  Loskomende verlijmingen zijn geen uitzondering bij goedkope Chinese cello's, ook scheuren in het bovenblad kunnen voorkomen als er hout gebruikt is dat niet uitgewerkt is... Dat is een reden waarom het soms beter is als je heel weinig geld hebt om een tweedehands Chinees te kopen, als zo'n cello na een paar jaar niet is gaan scheuren is de kans daarop natuurlijk minder geworden... omdat dit een triplex cello is, is de kans daarop in ieder geval minder...
   
  Laatst bewerkt: 15 jun 2016
 7. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.128
  Homepage:
  Als ik de Harley Benton HBCEA 900AM als zoekterm invul bij ebay, kom ik niet op de harley die voor honderd euro te koop staat. Er doemt bij mij dan een overzichtne (reclame) van diverse bedrijven die celli te koop aanbieden). Op ebay kom ik veel chinese e-celli tegen, de NS design die ik ook eens heb uitgeprobeerd en qua klank niet verkeerd was en er zijn yamaha's te vinden (sv 50 en 110). Allemaal voor stevige prijzen!

  Ja, pizzicato of effect als 'succesmomentjes' (zo noem ik het), moet je dat willen? Als uitleeninstrument begrijp ik het wel; je wil niet een duur instrument uitlenen omdat je niet weet hoe er echt mee wordt omgesprongen.
  Maar als je een e-cello zou willen om daar vooral zelf plezier van te hebben, wát zou erop tegen zijn even door te sparen voor een versie die écht goed klinkt? Een klank die niet echt bevredigt gaat je tegenstaan. Je kunt er eigenlijk alleen aardig mee omspringen als je de zwakheden van het instrument omzeilt. Is dat nou echt leuk?
   
 8. Hubertus Bogaers

  Hubertus Bogaers ♫ ♪

  Lid geworden:
  3 nov 2015
  Berichten:
  909
  ah ik zie dat het een oude veiling is uit 2014, is voor 100 euri verkocht....
  http://www.ebay.de/itm/Harley-Benton-HBCEA-900AM-E-Cello-4-4-/400689132457

  en even doorsparen van 100,- naar een 2000,- is toch een hele klus voor sommige mensen :) terwijl een tiener die een keer wat wil doen in het bandje waar hij mee speelt dat zo wel zou kunnen...

  muziek maken is denk ik voor een groot deel de beperkingen van je instrument en van jezelf omzeilen, zou je ook een "eigen stijl" kunnen noemen :)
   
 9. marloes s

  marloes s |♫♫|♫

  Lid geworden:
  16 mei 2014
  Berichten:
  2.093
  Moet eerlijk bekennen dat ik de advertentie niet heel goed heb bekeken ;)
   
 10. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.128
  Homepage:
  Ja, dat is ook weer zo.

  En even doorsparen kon in sommige situaties weleens heel lang duren. Of niet haalbaar wegens omstandigheden (dan zijn er ook andere prioriteiten).

  Er is een Brits strijkkwartet die op electrische instrumenten speelt. De celliste duidelijk op een Bridge Draco Electric (is ook een Brits product) en die violen heb ik nog niet eerder gezien. Vast ook wel van Britse makelij (ook daar is chauvinisme niet onbekend).  Als je verder op youtube naar Escala zoekt (grappig: ze noemden zich eerst Scala, maar toen ze electrisch gingen spelen, kwam de "e" ervoor) zie je dat ze ook op andere electrische violen en cello spelen.
   

Deel Deze Pagina