elektrische cello kopen

Discussie in 'Elektrische instrumenten' gestart door MarjoleinG, 6 nov 2015.

 1. MarjoleinG

  MarjoleinG

  Lid geworden:
  2 aug 2012
  Berichten:
  171
  Omdat ik regelmatig pas tegen de avond tijd heb om cello te spelen, overweeg ik om een elektrische cello te kopen, zodat ik met koptelefoon kan spelen. Ik heb met mijn buren namelijk de afspraak dat er na 8 uur 's avonds niet meer gespeeld wordt.
  Is dat een goed idee? Is een elektrische cello geschikt om te studeren? Zo ja, waar kan ik het beste een elektrische cello aanschaffen? Ik zie ze alleen op marktplaats en bij muziekwinkels, maar zijn er ook vioolbouwers die ze verkopen (zodat je weet dat ze ook goed afgesteld zijn)? Wat voor bedrag moet ik aan denken? Ik zie enorme prijsverschillen.
  Het is niet de bedoeling om er ooit versterkt mee te spelen, het is echt alleen maar om te kunnen studeren zonder dat de buren last van me hebben.
   
 2. Tobias

  Tobias |♫♫|♫

  Lid geworden:
  13 jul 2013
  Berichten:
  4.455
  Je kan op je cello toch een hoteldemper gebruiken om te studeren.
   
 3. MarjoleinG

  MarjoleinG

  Lid geworden:
  2 aug 2012
  Berichten:
  171
  Dat heb ik gehad en vond ik verschrikkelijk spelen. Bovendien had ik het idee dat het nog steeds goed hoorbaar was.
   
 4. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.006
  Homepage:
  Uiteindelijk gaat het erom of je buren het nog hoorden.
  Nu ben ik ook geen fan van een hoteldemper.

  Een e-cello zoals ik die heb, is idd geschikt om mee te studeren. Alles wat ik daarop oefen, heb ik gelijk ook geoefend voor mijn acoustische.
  Het enige merk dat ik in handen heb gehad dat qua speeltechniek anders was, was die van NS Design/(Thomann, als ik mij niet vergis). Die heeft niet de mogelijkheid om je duim zo in de hals te leggen dat je vierde positie goed kunt pakken.
  Als je echt alleen maar voor oefenen via de koptelefoon gaat en nu al weet dat je niet versterkt wil spelen (maar gedachten aan versterkt spelen kunnen zich wel ontwikkelen), dan zou ik een oud model Yamaha nemen, of een uit een goedkoperen serie van een ander merk waar je zo de koptelefoon in kunt prikken. Dat is dan lekker handig.

  Ik zou het bij een vioolbouwer of muziekwinkel kopen. Je hebt dan meer garantie op het instrument, service enzo.
  Bij bedrijven die geen toonzaal hebben maar alles via internet doen, heb je nog wel een technische dienst, service met gratis terugsturen binnen zoveel dagen ivm op-zicht-termijn, dat soort dingen.

  (zie verder via conversatie)
   
 5. MarjoleinG

  MarjoleinG

  Lid geworden:
  2 aug 2012
  Berichten:
  171
  Vandaag in een winkel gaan kijken naar een elektrische cello. Eigen merk van de zaak, ik denk zelf uit China geïmporteerd. Nou, ik was snel weer weg. Van de drie die ervan stonden gaven twee een enorm kabaal zodra de koptelefoon erin ging. Koptelefoon bijna opgeblazen. Bij de derde deed de koptelefoon het wel, maar dat gaf zo'n enorme ruis, dat het ook geen spelen is. Ik wil hier nog wel een keer naar gaan kijken: http://www.graauwinstrumenten.nl/firebird.html en naar een Yamaha. Of anders toch maar verder sparen voor dat vrijstaande boerderijtje :)
   
 6. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.280
  Homepage:
  Yamaha is een goede optie. Ik verkoop ze niet meer omdat Yamaha een telefoonboek vol aan eisen stelde waaraan ik voor die paar instrumenten die ik op jaarbasis verkocht geen zin had te voldoen en bovendien zijn de marges op Y. erg krap, wat je aan de verkoopprijs overigens niet afleest. Maar het zijn wel heel goede E. instrumenten.
   
 7. MarjoleinG

  MarjoleinG

  Lid geworden:
  2 aug 2012
  Berichten:
  171
  Dank voor je reactie. Zit er dan nog veel verschil tussen de goedkoopste en de duurdere?
   
 8. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.006
  Homepage:
  Ik ben wel heel benieuwd hoe de graauw e-cello is bij het uittesten. Die is bij mij niet in onderzoek geweest, want wist nog niet dat die bestonden.
  Voor het uittesten van de Yamaha e-cello heb ik bij diverse muziekzaken die zeiden die te verkopen, bot gevangen, want geen gelegenheid uit te testen terwijl ze wel reclame maakten dat je instrumenten kunt komen uittesten. Ze hebben het uiteindelijk niet op voorraad. Uit Bert's bericht begin ik te begrijpen waar het door komt.

  Uiteindelijk ben ik voor de Bridge e-cello gegaan, want de enige andere optie was om naar Duitsland te gaan (Köln, Grosse Budenstrasse in het centrum) waar een giga muziekinstrumenten en toebehoren warenhuis staat. Echt geweldig! https://www.musicstore.de/INTERSHOP.../-/EUR/ViewParametricSearch-SimpleOfferSearch
  (ik ben er geweest met mijn dochter ivm slagwerk attributen in combinatie met wat cultureels en verder shoppen, misschien heeft Köln binnenkort wel een leuke kerstmarkt om te combineren:))

  Daar verkopen ze dus twee modellen van de Yamaha. Daar heb je ook de kans dat je het kunt uitprobeeren, Hiervoor wel telefonisch/mail contact opnemen of dat inderdaad kan.

  Zelf ben ik er niet meer toe gekomen naar Köln te gaan en heb die Bridge e-cello gekocht, waar ik nog steeds heel blij mee ben!
   
 9. MarjoleinG

  MarjoleinG

  Lid geworden:
  2 aug 2012
  Berichten:
  171
  Volgens mij heeft de muziekwinkel hier ze wel in de etalage staan. Of je er dan ook op mag spelen, weet ik niet. Van de week maar even bellen of langs gaan.
   
 10. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.006
  Homepage:
  Nu ja, hoe dacht men daar anders een e-cello te verkopen? Uitproberen onder hun toezicht zou toch wel mogelijk moeten kunnen zijn? Wie gaat nou een instrument kopen zonder hem gehoord te hebben???:rolleyes:
   
 11. MarjoleinG

  MarjoleinG

  Lid geworden:
  2 aug 2012
  Berichten:
  171
  Lijkt mij ook logisch, maar het is zo'n winkel met bordjes 'niet aankomen' en je ziet er ook nooit iemand met een instrument in handen. Maar hopelijk vergis ik me.
   
 12. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.006
  Homepage:
  Er kan natuurlijk wel een verschil zijn tussen zelf in de winkel zomaar een instrument pakken om erop te gaan spelen (vandaar de bordejes met afblijven) en uitproberen na voorafgaand overleg. Maar goed, je ziet wel hoe het loopt.
   
 13. Hubertus Bogaers

  Hubertus Bogaers ♫ ♪

  Lid geworden:
  3 nov 2015
  Berichten:
  690
  je zou natuurlijk bij mensen die er een hebben langs kunnen gaan en uitproberen en informeren. Als je ooit in de buurt van Eindhoven bent, neem gerust contact op. Heb een Yamaha 210 en ben een Chinese semi-acousitische aan het afstellen in de hoop dat die bespeelbaar gaat worden...
   
 14. MarjoleinG

  MarjoleinG

  Lid geworden:
  2 aug 2012
  Berichten:
  171
  Huub, bedankt voor je aanbod. Vandaag heb ik in de muziekwinkel op een Yamaha gespeeld. Een enorm verschil met het Chinese instrument van gisteren. Deze koptelefoon had geen ruis. Ik vond de klank wel even wennen, maar voor studeren goed genoeg. Over het algemeen ben ik hier dus positief over. Wel wil ik de Grasshopper nog gaan proberen. Voordeel daarvan is dat de maat van de mensuur aangepast kan worden. Mijn akoestische cello is een 7/8, en ik vond de Yamaha daardoor best groot.
   
 15. Hubertus Bogaers

  Hubertus Bogaers ♫ ♪

  Lid geworden:
  3 nov 2015
  Berichten:
  690
  Ja he... een wereld van verschil. Op wat voor Yamaha heb je gespeeld - met on zonder klankkast? dat vind ik ook nogal uitmaken, de 50 is heel portable, maar zonder klankkast. de 110 en 210 hebben wel een klankkast, voelt toch meer als een akoestische... hoe is dat met de Grasshopper? Op de site van Graauw vond ik die erg nasaal klinken, prima als oefencello, maar niet een geluid waar ik een concert mee zou willen geven. Net zomin als de practicello (die is niet elektrisch, maar wel opvouwbaar.)
  Overigens is de mensuur van iedere cello aan te passen volgens Zick in Eindhoven. Hij haalt dan wat van de toets af en verplaatst het kielhoutje. Ik neem aan dat de kam verplaatst kan worden met de Grasshopper? Dat kan inderdaad niet bij een cello waar de kam op het element steunt. Ik denk dat je de mensuur van een cello zelfs met twee tie-wraps zou kunnen verkorten (een hele dunne onder de snaren, iets voor het kielhoutje, en een sterke dikkere daar vlak achter over de snaren heen om ze tegen de eerste tie-wrap te drukken.)
   
 16. MarjoleinG

  MarjoleinG

  Lid geworden:
  2 aug 2012
  Berichten:
  171
  Ik heb op de Yamaha 210 gespeeld volgens mij. Jammer genoeg hadden ze de 50 niet staan, want die ligt meer binnen mijn budget. Ik kan hem bestellen, maar dan heb ik er nog niet op gespeeld. Overigens is hij in de winkel wel zo'n 300 euro duurder dan online. Maar hij is dan wel in elkaar gezet en afgesteld. Ik weet niet of dat zelf wel te doen is.
  Ik vind de Grasshopper op het filmpje ook niet mooi klinken (erg elektronisch), maar misschien is het met koptelefoon anders?
   
 17. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.280
  Homepage:
  Een Yamaha E cello wordt zodanig geleverd dat hij zonder al te veel moeite door een relatieve leek met enig gezond verstand bespeelbaar is te maken.
   
 18. MarjoleinG

  MarjoleinG

  Lid geworden:
  2 aug 2012
  Berichten:
  171
  Oh, dan zou het wel moeten lukken. Ze zeiden daar dat er vaak nog wat aan de kam en het kielhoutje veranderd moet worden.
   
 19. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.280
  Homepage:
  Ik heb in het verleden de nodige Yamaha instrumenten verkocht en kan me niet herinneren dat er veel vioolbouwerswerk aan te pas kwam vooraleer hij kon worden afgeleverd.
   
 20. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.006
  Homepage:
  En nou ben ik zo benieuwd hoe het verder is gegaan. @MarjoleinG, speel je intussen op een e-cello? Wat is het geworden?
   

Deel Deze Pagina