forteviolen?

Discussie in 'Overig' gestart door David_V, 20 aug 2019.

 1. David_V

  David_V

  Lid geworden:
  20 aug 2019
  Berichten:
  1
  Hallo, Ik ben nieuw hier. :)

  Ik ben al een tijdje op zoek naar een viool die ik kan huren. Nou heb ik forteviolen gevonden. en zij hebben een een heel mooi lijst met prachtige instrumenten die je kan uitkiezen. Alle andere sites waar je violen kan huren hebben dat niet, dus dat maakt forte aantrekkelijk.

  MAAR, nou heb ik gister op deze forum gelezen dat forte etiketten vervalst, en dus niet eerlijk is over de instrumenten. Ik zou graag jullie mening daarover horen.
  En als forte niet goed is, Welke verhuurders zijn betrouwbaar? Ik heb goede dingen gehoord over een verhuurder in Drachten, maar die heeft een hele kleine selectie. en ik ben meer geïnteresseerd in oude violen.
   
 2. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.928
  Homepage:
  In veel violen zitten al twijfelachtige etiketten. Een goede vioolbouwer vertelt iets over de te verwachten echtheid van een etiket en de bijbehorende viool. In de prijsstelling zal e.e.a. normaliter ook tot uitdrukking komen. Een viool met betwijfelbare echtheid hoeft niet perse slecht te klinken. Op de site van Forteviolen staat inderdaad een voor het oog aantrekkelijk lijkende collectie. Sommige instrumenten staan er echter al jaren op en dat wekt wellicht wat twijfel. U kunt het beste met uw vraag telefonisch te rade gaan bij vioolbouwers in uw omgeving en op die wijze uitzoeken wat de mogelijkheden zijn. Wanneer u les krijgt, kunt u wellicht uw docent inschakelen. Succes!
   
 3. chrish

  chrish ♫ ♪

  Lid geworden:
  20 mei 2008
  Berichten:
  776
  Donal & Hugo vader en zoon. Vader koopt alles op via marktplaats en gaat veel naar oost europa om daar violen te halen. Of ze zelf de etiketten erin plakken weet ik niet, ze verkopen violen ook weer door met hetzelfde etiket dus zonder "upgrade". Bij aanschaf vermeld Hugo altijd hetzelfde smoesje "het is voor een leerling met een beperkt budget"
  Verkoopt zelf continue via catawiki voor kleine winsten.
   
 4. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.292
  Homepage:
  Hugo is wel ontzettend actief op MP. Ik neem aan dat dat dezelfde is?
   
 5. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.928
  Homepage:
  Op Catawiki heet Hugo "Hoecko" Ik denk dat de oogst wordt afgeroomd voor Forteviolen (= bedrijf) en de rest verhandeld via MP (tegen contante betaling heb ik mij laten vertellen) of via Catawiki (zogenaamd als privépersoon vermoed ik). De laatste twee typen transacties "dragen niets bij aan de samenleving" wanneer de opbrengsten niet netjes worden opgegeven aan de fiscus, zoals bona-fide bedrijven wel moeten doen. Een ieder trekke zelve zijn conclusies!
   

Deel Deze Pagina