Gezocht viooldocent west-brabant

Discussie in 'Gevraagd/gezocht' gestart door Koning265, 31 aug 2016.

 1. Koning265

  Koning265

  Lid geworden:
  31 aug 2016
  Berichten:
  77
  Hallo,
  Ik ben nieuw op dit forum. En val gelijk met de deur in huis; ik ben op zoek naar een viool docent(e) voor mijn zes jarige dochter. In West-Brabant omg. Bergen op zoom/ Roosendaal. Ze wil graag viool leren spelen en ik wil ze graag die kans geven.
  Ik heb zelf nog geen ervaring met viool spelen. Mijn vader had vroeger wel een viool waar ik weleens op mocht spelen. Maar dat is nooit iets serieus geworden . Dat vind ik tot op de dag van vandaag nog heel jammer. Wie weet binnenkort ook. Ik hoop dat ik eerst mijn dochter gemotiveerd kan houden. En zelf speel ik iedergeval nog een beetje piano.

  Ik kan in onze omgeving alleen strijkersacademie in Halsteren vinden. Ik ben benieuwd of er in de regio nog andere docenten zijn.

  Ik zal komende tijd zeker dit forum nog uitspitten op tips en trucs want ik vind het zelf ook een mooi instrument om meer over te leren!

  Groeten natasja
   
  Deanone vindt dit leuk.
 2. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.888
  Homepage:
  Welkom op dit forum, Natasja! Ik hoop dat je gauw een viooldocent(e) vindt en 't zou leuk zijn via dit forum.
  We wisselen hier veel met elkaar uit, soms is het komkommertijd en even later vliegen de tips en trucks ons weer om de oren hier.
  Wie weet word je zelf ook nog 'aangestoken' met vioolspelen: je zal de eerste niet zijn die samen met je kinderen viool of cello leert spelen!:)
  Succes dus met het vinden van een docent(e) en we hopen nog van je te horen!
   
  Koning265 vindt dit leuk.
 3. Solange

  Solange

  Lid geworden:
  25 apr 2014
  Berichten:
  154
  Welkom Natasja,

  Ik woon in Vlaams-Brabant. Mss kan je eens kijken op de site van de academie voor muziek en woord.
  De lokale muziekschool. Bij de Suzuki-methode kan ze al starten. Dan krijgt ze vioolles maar nog geen notenleer in groep, dat volgt later als ze in het 3de leerjaar zit.
   
  Koning265 vindt dit leuk.
 4. Snelviooltje

  Snelviooltje

  Lid geworden:
  25 sep 2014
  Berichten:
  152
  Dag Natasja. Je zou ook via een omweg kunnen zoeken. Er is een Zeeuws orkest met een heel aantal violisten met een eigen lespraktijk. Ik ken daarvan alleen annemarie van de grindt uit Tilburg. Maar je zou haar eens kunnen vragen naar collega's uit jouw regio. En je kunt ook eens informeren bij carlo nabbe, violist en nu dirigent bij het Zeeuws Jeugdorkest. Zelf komt hij uit Breda dus hij zal vast mensen uit jouw regio kennen. Beide personen zijn te vinden via Internet.
  Succes!
   
  Deanone, Koning265 en Nikin vinden dit leuk.
 5. Koning265

  Koning265

  Lid geworden:
  31 aug 2016
  Berichten:
  77
  Heel erg bedankt voor het meedenken! Ik heb nog wat rond gesnuffeld, maar
  we hebben toch lessen aangevraagd bij de strijkersacademie. Heeft een goede naam in de regio. En ze hebben daar individueel les. Dus dat vind ik toch wel fijn.
  Woensdag gaan we naar een vioolbouwer in Breda voor een viooltje voor mijn dochter.
  En ik heb de (studie)viool van mijn overleden vader weten te bemachtigen. Zo wil ik thuis met mijn dochter mee studeren om ze zo beter te kunnen ondersteunen. En het is wel een mooi idee dat ik 'em nu over kan nemen.
   
  Deanone en Snelviooltje vinden dit leuk.
 6. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.888
  Homepage:
  Jullie hebben het verlangen om viool te spelen duidelijk niet van een vreemde!
  En je hebt lekker doorgepakt!
   
  Laatst bewerkt: 5 sep 2016
  Snelviooltje en Koning265 vinden dit leuk.
 7. Snelviooltje

  Snelviooltje

  Lid geworden:
  25 sep 2014
  Berichten:
  152
  Mooi! Veel succes, plezier én sterkte met de frustratiemomentjes ;) en geen nood, die horen erbij en zijn groeisprongetjes :D
   
 8. Koning265

  Koning265

  Lid geworden:
  31 aug 2016
  Berichten:
  77
  Mijn dochter heeft haar 1e les gehad. Ze is heel enthousiast. Ik vanzelfsprekend ook! Wat een mooi instrument om te kunnen spelen. Ik ben een paar jaar geleden met piano spelen begonnen. Ook mooi, maar de viool heeft mijn hart momenteel gestolen! Ik ben echt benieuwd of de viool van mijn vader nog bruikbaar gaat zijn! Anders komt er nog een tijd dat ik ook een eigen viool ga aanschaffen.
   
  Marcelita en Snelviooltje vinden dit leuk.
 9. Deanone

  Deanone Anouschka

  Lid geworden:
  29 sep 2009
  Berichten:
  1.253
  Ben je al bij Pot & van Dalen geweest?
  Neem anders de viool van je vader mee en laat hem even ernaar kijken. Hij kan je vast vertellen of er iets aan de viool gedaan moet worden of juist niet.

  En... Zelf ook een proeflesje?
  Ik ben op precies dezelfde manier met vioolles begonnen! Mijn dochter was alleen toen 9 jaar. Ondertussen hebben we met 3en uit ons gezin les. :D
   
  Marcelita en Snelviooltje vinden dit leuk.
 10. Koning265

  Koning265

  Lid geworden:
  31 aug 2016
  Berichten:
  77
  Ik ga binnenkort weer langs Pot en van Dalen. De 1/8 viool van mijn dochter omruilen voor 1/4 viool. Haar viool docente vond 't toch beter om een maatje groter te nemen. In het begin is het toch alleen "tokkelen" dan was dat maatje groter wat handiger.
  Vandaag krijg ik van mijn tante de viool van mijn pa. Ik kijk er heel erg naar uit. Maar ben ook huiverig voor wat ik aan ga treffen. Ik zal 'em wel even mee naar de vioolbouwer nemen om te peilen wat er nog aan gedaan kan worden en of het de moeite gaat zijn. Maar ik moet toch even mijn geduld bewaren. Want het is niet zo dat we momenteel zoveel geld over hebben om een viool te restaureren en vioolles voor mij te betalen. (Lopen hier 3 kleine koters rond) Dus het wordt toch een meer jaren project. Geeft ook niet. Ik vind het prachtig om mijn dochter zo bezig te zien met een lach van oor tot oor!
  En ik heb altijd mijn piano nog. Ook leuk!
   
  Deanone en Marcelita vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina