Gezocht: Vioolles in Eindhoven

Discussie in 'Gevraagd/gezocht' gestart door Esther01, 21 mei 2017.

 1. Esther01

  Esther01

  Lid geworden:
  21 mei 2017
  Berichten:
  4
  Hoihoi,

  Ik ben Esther, 15 jaar.

  Ik heb klassieke muziek altijd mooi gevonden en heb daarom besloten dat ik viool wil leren spelen. Ik zoek iemand die mij kan helpen d.m.v. privéles. Ik heb gelezen dat je ook online cursussen kunt volgen, maar dit spreekt mij niet aan. Iemand die mij persoonlijk kan helpen, zodat ik mezelf geen verkeerde technieken aanleer, vind ik fijner.
  Ik kan nog geen noten lezen, maar heb dit wel eens geleerd voor de piano. Ik wil dit zeker wel leren, want muziek spelen van bladmuziek af vind ik veel fijner. Ik zoek niet naar een muziekschool, i.v.m. de hoge tarieven die zij vragen.

  Ik vroeg me af of jullie weten bij wie ik terecht kan. Ervaren leraar of student, beiden is fijn, zolang ik de goede dingen geleerd krijg :).

  Groetjes,
  Esther
   
 2. Muzirene

  Muzirene |♫♫|♫

  Lid geworden:
  23 apr 2012
  Berichten:
  2.202
  Homepage:
  Hallo Esther,

  Leuk dat je ook viool wil gaan leren spelen. Neem eens contact op met Dhr. Zick, vioolbouwer in Eindhoven. Hij weet precies welke docenten er in jouw regio zitten.

  Groetjes, Irene
   
 3. Hubertus Bogaers

  Hubertus Bogaers ♫ ♪

  Lid geworden:
  3 nov 2015
  Berichten:
  908
  Hallo Esther, welkom op het forum. Leuk om er een andere Eindhovenaar bij te hebben! Zick is een prima adres, zeker ook als je nog een viool moet hebben, en je wilt beginnen met huren. De tarieven op de CKE vallen wel mee. Voor 125 euro heb je al een instapcursus van 12 lessen (als cellodocent die probeert heel betaalbare lessen te geven kan ik daar echt niet mee concurreren....). De lessen worden op verschillende plaatsen in de stad gegeven. Een die overigens al begonnen is: https://cke.nl/cursussen-en-workshops/id-3575/instapcursus-viool-meerhoven/
  Kom je er ook achter of viool bij je past. Waarom kies je eigenlijk voor viool? (Zelf vind ik natuurlijk dat er meer en betere redenen zijn om voor cello te gaan, maar ook blaasinstrumenten hebben hun charme... :) )
   
  Laatst bewerkt: 21 mei 2017
 4. Esther01

  Esther01

  Lid geworden:
  21 mei 2017
  Berichten:
  4
  Nou geen cello omdat 'ie te groot is eigenlijk :'). Vind 't ontzettend mooi, de cello, maar een viool is wat makkelijker om mee te sjouwen en goedkoper om aan te schaffen. Het enige nadeel aan viool vind ik eigenlijk dat men zegt dat je de eerste jaren toch wel echt vals speelt (waar mijn oren persoonlijk dus echt pijn van doen). Ook ben ik linkshandig en ben bang dat dit mij ook benadeelt bij het spelen van viool. Dit is eigenlijk waarom ik het juist wil proberen, om mezelf te laten zien dat dit gewoon kan. Een linkshandige viool zou de oplossing zijn, maar die is lastig goedkoop te vinden. Allemaal nadelen dus aan de viool voor mij, maar zoals ik al zei is dit juist een reden voor mij om mezelf te laten zien dat als ik viool wil spelen ik het absoluut moet doen. Als een cello kleiner zou zijn dan was het een optie geweest haha.
   
 5. Muzirene

  Muzirene |♫♫|♫

  Lid geworden:
  23 apr 2012
  Berichten:
  2.202
  Homepage:
  Niet gaan twijfelen joh. Viool is gewoon hét instrument, de rest is toch maar mwoh.... Grijnzzzz...... :p
  En als jouw oren pijn doen van valse noten dan leer je dat vast lekker snel af. En een linkshandige viool hoeft voor een linkshandige echt niet de oplossing te zijn hoor, er zijn zat linkshandigen die op een gewone viool goed spelen.
   
 6. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.122
  Homepage:
  O ja, dan kom je uit bij een viola da gamba, dan niet de bas of de tenor maar bijvoorbeeld een discant.:)
  Kijk hier, een handzaam maatje toch?


  Maar viool gaan spelen is een heel goed plan. Als je een maal een goed eind op dreef bent, ben je ook handig geworden en zou je alsnog kunnen overwegen op een ander strijkinstrument over te stappen. Altviool is ook heel mooi en bovendien word je met open armen ontvangen in diverse ensembles, omdat er om de één of andere reden een tekort is aan altviolisten.
  Bovendien kun je ermee in zoveel stijlen spelen dat je echt niet gauw uitgekeken zal raken! Dus gewoon lekker gaan doen!;)
   
 7. Hubertus Bogaers

  Hubertus Bogaers ♫ ♪

  Lid geworden:
  3 nov 2015
  Berichten:
  908
  Er zijn ook kleinere cello's... verschillende leerlingen van rond de 1.60m spelen een 3/4 en zijn daar heel tevreden over. En je hebt op cello al vrij snel een mooi geluid, terwijl viool snerpt, weinig violisten zijn in hun eentje in staat iets te laten klinken dat aan te horen is. ;-) Dat je vanzelf cello heel mooi vind is denk ik toch een reden om het te overwegen. Proeflessen zijn meestal gratis...
  Dat je niet tegen vals kunt is een teken dat je goede oren hebt. En dat je linkshandig bent, maakt de kans ook groter dat je zuiver speelt. Alleen is het harder werken om goed te strijken. Maar zeker te doen. Links viool spelen in een orkest werkt niet echt...
  In huurprijs tenslotte zijn cello's en violen net zo heel verschillend.
   
 8. Deanone

  Deanone Anouschka

  Lid geworden:
  29 sep 2009
  Berichten:
  1.253
  Linkshandig lijkt mij juist handig met vioolspelen. De fijne motoriek lijkt me links dan veel beter ontwikkeld waardoor je bepaalde grepen en fijne vingerzettingen beter kan. Vibrato misschien zelfs ook.
   
 9. dreamingdragon

  dreamingdragon

  Lid geworden:
  26 feb 2011
  Berichten:
  365
  Hallo Esther.

  Ik zelf heb al 7 jaar les van Cora van den Berg.
  Ze is mischien een leuke docente voor je.
  1e proefles is gratis. Laat maar weten als je met haar in contact wilt komen. Je kunt haar natuurlijk ook op het internet vinden.
  Ze woont ook in Eindhoven.

  Groetjes D
   
 10. Hubertus Bogaers

  Hubertus Bogaers ♫ ♪

  Lid geworden:
  3 nov 2015
  Berichten:
  908
  Die ken ik ook, Cora van den Berg, en kan ik ook van harte aanbevelen. Zeker ook als je ook andere muziek wilt spelen naast klassiek. Ze speelt heel mooi in Klezmajeur bijvoorbeeld.... :)
   
 11. Esther01

  Esther01

  Lid geworden:
  21 mei 2017
  Berichten:
  4
  Had inderdaad Cora van den Berg op internet gevonden :). Denk dat dat een hele goede optie is.
   
 12. Hubertus Bogaers

  Hubertus Bogaers ♫ ♪

  Lid geworden:
  3 nov 2015
  Berichten:
  908
  Succes met viool spelen! En als je toch een keer cello uit wilt proberen (of gamba of vedel) spreek gerust een proefles af met me. :)
   
 13. zapling

  zapling

  Lid geworden:
  5 okt 2012
  Berichten:
  303
  al aan ern altviool gedacht? als je van cello houdt maar niet van sjouwen?
   
 14. dreamingdragon

  dreamingdragon

  Lid geworden:
  26 feb 2011
  Berichten:
  365
  Toevallig heb ik nu van Cora al 2 jaar les op de altviool, nu nog 1 jaar erachter aan plakken. En dan keer ik terug naar mn gewone viool.
   
 15. Esther01

  Esther01

  Lid geworden:
  21 mei 2017
  Berichten:
  4
  Waarom ben je overgestapt op de altviool en waarom weer terug naar viool ?
  Hoe bevalt Cora je :)?
   
 16. dreamingdragon

  dreamingdragon

  Lid geworden:
  26 feb 2011
  Berichten:
  365
  Ik heb dus al 5 jaar vioolles achter de kiezen, op een dag lag de altviool van Cora op de tafel in haar les lokaal. Ze had net een student voor mij gehad die altviool les volgde. Ik vroeg of ik er even op mocht spelen. En ik werd meteen verliefd op de klank van de altviool.

  Ik heb toen aan Cora gevraagt of ik ook altviool lessen kon nemen, en dat kon. Het jaar liep ten einde en de zomervakantie stond voor de deur. Dus ben ik in het nieuwe seizoen gestart met de altviool. Het verbeterd zowiezo je strijktechniek en je leert veel begleidende ritmes op de altviool.

  De vingerafstanden zijn ook wat groter op de altviool, ligt er ook aan hoe groot je altviool is natuurlijk. Je bent met de altviool ook overal welkom, want altviolisten kunnen bijna overal terecht in orkesten. En Cora moedigde het ook aan om ook altviool te gaan spelen. Cora is zelf begonnen op de altviool en is na 12 jaar overgestapt naar de gewone viool. Je moet er ook een andere sleutel voor leren lezen. Maar dat komt vanzelf.

  Maar nu ik wil ook weer verder op mijn gewone viool. Anders had ik die 5 jaar les beter op de alt kunnen besteden. Maar ik wil in de toekomst beide blijven spelen.

  Cora is naar mijn mening een leuke viooldocente, die op een prettige en rustige manier je viool leert spelen. Bel haar op en neem een gratis proefles. Dan kun je dat voor jezelf ervaren of Cora bij je past als viooldocente.

  Gr D.
   

Deel Deze Pagina