Handel rond de Oostzee

Discussie in 'Concerten en uitvoeringen' gestart door Zutphens Barok Ensemble, 10 sep 2016.

 1. Zutphens Barok Ensemble

  Zutphens Barok Ensemble

  Lid geworden:
  6 mei 2014
  Berichten:
  18
  Homepage:
  Zaterdagmiddag 15 oktober 2016 om 16 uur in de Bernulphuskerk, Utrechtseweg 129, Oosterbeek.
  Zondagmiddag 16 oktober om 15.30 uur in de Dorpskerk, Kerkstraat 15, Vorden.
  DigiFlyerOostzeeOkt2016voorkantklein.jpg

  Handel rond de Oostzee Vanuit onze thuisbasis, de hanzestad Zutphen, zochten wij naar muzikale uitwisselingen tussen hanzesteden in het gebied van de Noord- en Oostzee. Wij vonden prachtige muziek waarvan wij u graag laten genieten. Wij laten u werk horen van Georg Friedrich Händel, die in de hanzestad Londen van Umlaut ontdaan als George Frideric Handel zijn muzikale handel bedreef. Van William de Fesch, violist in Handel’s orkest, spelen wij een fluitconcert. Johann Helmich Roman reisde vanuit de hanzestad Stockholm naar Londen om bij Handel in de leer te gaan. Wij laten u horen waarom hij sindsdien de Zweedse Handel wordt genoemd. Georg Philipp Telemann, werkzaam in de hanzestad Hamburg aan de Elbe, onderhield contact met Handel in Londen. Van hem spelen wij een concert voor twee fluiten en fagot. We varen de Elbe verder op naar Dresden, waar wij een Sonata in c van Johann Georg Pisendel vonden.

  Zutphens Barok Ensemble Het Zutphens Barok Ensemble legt zich toe op een historische speelstijl. Het ensemble speelt muziek die is geschreven in de periode tussen 1600 en 1800. De spelers gebruiken kopieën van barokinstrumenten of moderne instrumenten die aangepast zijn en spelen in een historische (lage) stemming. De blaasinstrumenten hebben slechts enkele kleppen en de strijkers spelen met een barokstok op darmsnaren. De leden zijn gevorderde amateurs, enkelen hebben een professionele achtergrond. Het ensemble staat onder leiding van barokvioliste Elin Eriksson en repeteert elke dinsdagavond in Zutphen. Het Zutphens Barok Ensemble geeft regelmatig concerten op verschillende locaties.
   
 2. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  12.909
  Homepage:
  Ik begrijp dat er in vroeger dagen handel werd bedreven rondom de Oostzee, maar het gaat hier toch om muziek van Händel, waardoor het mij bevreemt dat er geen umlaut op de a staat in de flyer. Of is dat bewust gedaan omdat het dan om handel tussen hanzesteden gaat?
   
 3. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.814
  Homepage:
  Ssst, handel in umlautjes hoorde er kennelijk ook bij;)
   
  Oosterhof Vioolbouw vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina