Herdenkingsconcert Ciconia Consort met soliste Emmy Storms

Discussie in 'Concerten en uitvoeringen' gestart door Marinka, 26 mrt 2014.

 1. Marinka

  Marinka

  Lid geworden:
  10 mei 2013
  Berichten:
  5
  Jullie hebben de oorlog niet meegemaakt’
  4 mei 2014 14.30 uur
  Nieuwe Kerk aan het Spui – Den Haag

  concert door het Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren
  Emmy Storms viool
  mw. Henny Dormits spreker

  Programma:
  Pavel Haas – Studie voor strijkorkest
  Karl Amadeus Hartmann – Concerto Funèbre voor viool en strijkorkest
  Béla Bartók – Divertimento voor strijkers

  In dit concert brengt het Ciconia Consort inspirerende en aangrijpende muziek geschreven in de jaren vlak vóór en tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Duitse componist Karl Amadeus Hartmann is als overtuigd communist ternauwernood de nazi-jaren doorgekomen. Het divertimento van Bartók moet worden verstaan binnen de beklemmende en bedrukkende sfeer die in 1939 over Europa neerdaalt. Kort na het schrijven van dit werk ontvlucht Bartók Hongarije en emigreert hij naar New York. Het aangrijpende stuk van Pavel Haas is geschreven in concentratiekamp Theresienstadt zelf. Later werd Haas overgebracht naar en vermoord in Auschwitz. Onze gastspreekster van het concert mevrouw Henny Dormits, die over haar eigen ervaringen in Theresienstadt vertelt, brengt de ontstaansgeschiedenis van dit werk wel heel dichtbij.
  Dit concert is opgenomen in de programmering van de Haagse Vrijheidsweken.

  Het Ciconia Consort is een in 2012 opgericht professioneel strijkorkest bestaande uit jonge toonaangevende musici en staat onder leiding van Dick van Gasteren. Hoewel naar de hoogst haalbare kwaliteit van musiceren gestreefd wordt, staan speelvreugde en intensief & energiek musiceren altijd voorop. Het Ciconia Consort wil het publiek niet slechts een concert bieden maar 'een avond of middag uit'.

  "Enthousiast en fris, behoort tot de top van de jonge Nederlandse strijkorkesten"
  (Marianne Koerts-Lange, v.m. producer NTR ZaterdagMatinee/Radio 4)


  Ontmoet
  Na afloop van het concert kunt u zich in de naast de Nieuwe Kerk gelegen horecagelegenheid 'Pavlov' tegoed doen aan een drankje en hapje. Hier zal ook gelegenheid zijn voor 'meet and greet' met musici en dirigent van het Ciconia Consort.

  Kinderen van 4 tot 12 jaar hebben toegang met een zogenaamde Ciconiarunner voor € 2,50. De kinderopvang staat onder de professionele leiding van Félice van der Sande, gespecialiseerd in muziekonderwijs met jonge kinderen. Kinderen zullen altijd één werk van het concertprogramma meeluisteren. Voor kinderopvang graag minimaal één week voor het concert reserveren!Entreekaarten zijn inclusief gratis ontvangst- en pauzedrank

  prijs: normaal 28,50; ooivaarspas, jongeren/studenten 10,00 ; ciconiarunner 2,50 (4 t/m 12 jaar, minimaal 1 volwassene per 2 kinderen) Kaarten zijn te bestellen via www.ciconiaconsort.nl of 06-20749963 of zijn te koop aan de zaal.
   

  Bijgevoegde bestanden:

Deel Deze Pagina