Ik lees even mee...

Discussie in 'Overig' gestart door Stefan de Vries, 2 mrt 2015.

 1. Stefan de Vries

  Stefan de Vries

  Lid geworden:
  2 mrt 2015
  Berichten:
  8
  Beste allen,

  na enkele weken zoeken op internet, luisteren naar cello's en cello's van vrienden spelen heb ik besloten dat er na twaalf jaar orgel en zes jaar piano toch een cello gaat komen. Wat klinkt het ontzettend gaaf... :)

  Ik ben nog druk op zoek naar informatie, speeltechnieken, docenten in de buurt en natuurlijk de cello zelf. Ik lees hier mee en hoop zo het een en ander te leren.

  Groetjes!
  Stefan
   
  JanHut, gevoeligesnaar, Christa en 2 anderen vinden dit leuk.
 2. Heidi Van den Bossche

  Heidi Van den Bossche

  Lid geworden:
  4 dec 2014
  Berichten:
  29
  Je zal er geen spijt van krijgen, ik ben nu aan mijn tweede jaar cello bezig , nadat ik fluit, viool en gitaar gedaan heb. En ik moet echt zeggen, dat ik verslaafd ben aan mijn cello ☺.
   
  JanHut en Stefan de Vries vinden dit leuk.
 3. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.964
  Homepage:
  Een goede docent zoeken en een huurinstrument, maar dat had je al kunnen lezen.
  Welkom Stefan!
   
  Stefan de Vries vindt dit leuk.
 4. Christa

  Christa

  Lid geworden:
  27 jan 2015
  Berichten:
  32
  Welkom!!
  Wat leuk dat je voor de cello gaat!
  Ik ben ook "schuldig" aan de cello verslaving. In 2013 begonnen en nog geen centje spijt!
   
  Stefan de Vries vindt dit leuk.
 5. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.128
  Homepage:
  Ha, dag Stefan!
  Ook van mij een warm cellowelkom! Van dat plan ga je geen spijt krijgen!!!
  Ik speel al wat jaren, nadat ik piano en nog andere instrumenten speelde. Nog steeds speel ik graag piano!
  En je zult ontdekken dat er in Celloland vanalles wordt georganiseerd, plekken waar het cellovirus hoog oplaait!
  Voor je het weet ben je zwaar besmet:).

  En op dit forum is veel te vinden voor cellisten. We voorzien elkaar hier graag van handige en fijne adviezen. Join the club:).
   
  Stefan de Vries vindt dit leuk.
 6. Stefan de Vries

  Stefan de Vries

  Lid geworden:
  2 mrt 2015
  Berichten:
  8
  Bedankt allemaal voor het welkom!

  Ik heb me voor les voorlopig aangemeld bij muziekschool Heerlen, waar ik ook orgel en piano geleerd heb. Dit weekend krijg ik dus de eerste formele les, maar de cello kan ik daar niet huren. Ik moet nog even op zoek naar een winkel of bouwer in de buurt die cello's verhuurt.

  Ik heb vertrouwen in een goede muzikale afloop. ;)
   
 7. Stefan de Vries

  Stefan de Vries

  Lid geworden:
  2 mrt 2015
  Berichten:
  8
  Hallo allemaal, daar ben ik weer. Vandaag had ik bij de muziekschool dus de proefles cello, en ik denk dat ik verliefd geworden ben...

  We begonnen met het stemmen van de cello die ik tijdens de les mocht gebruiken, gevolgd door info als 'hoe houd je de stok en cello vast', gewoon alles vanaf het begin. Het strijken ging zoals verwacht nog niet bepaald goed, maar wat beloont een cello je met een prachtig geluid wanneer je het goed doet!:D

  Ik kijk ernaar uit om verder te gaan, en ben naarstig op zoek naar een bouwer of winkel die een goede cello kan verhuren. Wordt vervolgd..
   
  Christa en Marcelita vinden dit leuk.
 8. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.128
  Homepage:
  Er moet toch wel een bouwer of winkel zijn in 't zuiden? In Maastricht is een conservatorium, daar wordt ook cello gestudeerd, lijkt me. Heeft je docent geen adres genoemd waar je voor een cello terecht kunt?
  Zomaar gegoogled: http://www.rijsemus.nl/

  Succes met je volgende stappen! Ben benieuwd hoe het verder gaat!
   
  Stefan de Vries vindt dit leuk.
 9. Tobias

  Tobias |♫♫|♫

  Lid geworden:
  13 jul 2013
  Berichten:
  4.536
  Welkom op het forum Stefan, maar ik denk dat je spijt zult krijgen van je beslissing om cello te gaan spelen, de cello is namelijk een onbespeelbaar instrument. Ja ik wil het je niet uit je hoofd praten hoor, maar eigenlijk moet je dit zien als een waarschuwing. Luister dus niet naar de andere cello bespelers op dit forum, maar luister naar de violist jawel deze Tobias, want ik en ik alleen heb het beste met je voor. Beste Stefan je kunt nu nog terug, je hebt weliswaar het cellovirus opgelopen maar genezing is in dit eerste stadium nog mogelijk. Gister nog kwam ik een meisje tegen dat een jaar geleden ook het virus had opgelopen, ze liep naar me toe kuste me op de mond en zei, bedankt meneer Tobias dat U me heeft genezen van het cellovirus. Een jaar geleden was ik er bijna ingetrapt, maar op het forum was U de enige die me gewaarschuwd heeft dank U dank U wel. Nu hoor ik je vragen waar speelt dat meisje nu op, op een viool Stefan op een viool. Want je zult wel gemerkt hebben dat op dit forum alleen maar vioolbouwers lid zijn en geen cellobouwers, want cellobouwers bestaan niet. Ja die vioolbouwers bouwen er wel eens een cellootje bij want die moeten natuurlijk ook eten, maar violen bouwen is hun werkelijke beroep, en daarom worden ze ook zo genoemd. Nou Stefan ik zou zeggen doe er je voordeel mee, en ik hoop je nog lang en vaak te ontmoeten op dit forum.

  Tobias.
   
  gevoeligesnaar, Geert en Stefan de Vries vinden dit leuk.
 10. Stefan de Vries

  Stefan de Vries

  Lid geworden:
  2 mrt 2015
  Berichten:
  8
  Ha Marcelita, bedankt voor je tip! Ik heb eens een mail verstuurd met verzoek tot informatie. Ik ben heel benieuwd naar de reactie van de bouwer.
  Tobias, ik ben bang dat ik je advies in de wind ga slaan. Zou het zo zijn dat ik me bedenk, dan ben je de eerste die het te weten krijgt.:p

  Ik houd jullie op de hoogte!
   
 11. marloes s

  marloes s |♫♫|♫

  Lid geworden:
  16 mei 2014
  Berichten:
  2.093
  En kijk ook eens naar prive lessen bij jou in de buurt.
  Hier in de buurt zijn de lessen bij de muziekschool duurder dan de privelessen die ik nu volg, raar maar waar.
   
 12. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.128
  Homepage:
  Zo gek is dat niet: bij de muziekschool betaal je mee aan overhead. En als een muziekschool weer voordelen biedt op muzikaal gebied, doordat je dan mag aanschuiven bij ensembles en er andere leuke projecten zijn....Dat is een kwestie van afweging. Als volwassene betaal je meestal de hoofdprijs aan lesgelden.
  Als op de muziekschool de docenten zijn ontslagen en als zzp-er daar werken, dan heb je weer een ander situatie. Hierdoor zijn mijn lesgelden gedaald. Maar ergens anders op het forum worden dit soort zaken uitvoeriger besproken (zie: geweeklaag over muziekschool Amsterdam; als ik mij niet vergis)
   
 13. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.327
  Homepage:
  Raar verhaal Tobias daar in #9. :(

  Uiteraard is een vioolbouwer naast een viool, ook bij machte om een altviool, cello of contrabas te bouwen c.q. te repareren.
   
 14. JanHut

  JanHut ♫ ♪

  Lid geworden:
  27 aug 2013
  Berichten:
  1.440
  Ik stapte tijdens een vakantie in Maastricht eens binnen bij een vioolbouwer. Aan de rand van de binnenstad en buiten een geschilderde cello aan de muur. Leuk gesprekje gehad, vlak voor sluitingstijd en hij kent Bert Boon. Ik kom er niet helemaal meer achter of hij Rijsemus is of een ander. In elk geval gemakkelijk te vinden.
   
 15. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.128
  Homepage:
  Zou zómaar kunnen Jan! Toen ik voor de nieuwsgierigheid even de zoekmachine aan het werk zette, kwam er maar één bouwer bovendrijven, aan de rand van de binnenstad inderdaad. En verder: ook op dit gebied is de wereld klein.
   
 16. Cellolina

  Cellolina

  Lid geworden:
  20 jan 2015
  Berichten:
  96
  Welkom in de cellowereld, Stefan! Ik ben ook pas net begonnen, maar verslavend is het. Het mooie vond ik dat ik meteen voelde 'dit is het' toen ik voor het eerst achter een cello zat. Hopelijk kun je gauw een eigen huurcello vinden en dan kun je echt op ontdekking!
   
 17. gevoeligesnaar

  gevoeligesnaar Karin

  Lid geworden:
  17 jan 2014
  Berichten:
  738
  Stefan, neem Tobias niet te serieus. Hij weet niet beter, kent niet het gevoel van de omhelzing met de cello, met zijn warme, sonore klank en zijn diepgang, nee hij moet het met een mager viooltje doen. In één ding heeft hij gelijk; één keer verslaafd aan de cello, zal je nooit meer de overstap naar viool overwegen! Weet dus waaraan je begint. Ik zit nu in mijn tweede cellojaar en ik weet dat ik hier nooit meer los van kom....
   
  Stefan de Vries en Marcelita vinden dit leuk.
 18. Stefan de Vries

  Stefan de Vries

  Lid geworden:
  2 mrt 2015
  Berichten:
  8
  Beste mensen,

  bedankt voor de aanmoedigende woorden en tips over bouwers in de buurt. Ik ben langs geweest bij bouwers in Maastricht en Amsterdam, waar ik studeer. M'n oog en oor zijn gevallen voor een cello bij de bouwer in Maastricht, en die cello heb ik voor een redelijke prijs kunnen huren. Ik ben druk aan het oefenen en sta versteld over hoe moeizaam maar leuk het is! Alsof ik weer jaren terug in de tijd ben en de eerste stappen op het orgel zet...:D

  Ik blijf jullie op de hoogte houden!
   
  JanHut vindt dit leuk.
 19. Tobias

  Tobias |♫♫|♫

  Lid geworden:
  13 jul 2013
  Berichten:
  4.536
  Je bent dus toch voor de bijl gegaan Stefan. Je hebt mijn wijze woorden in de wind geslagen. De wereld krijgt er weer een cellist bij begrijp ik.
  Kijk dat vind ik nu fijn dat je toch hebt doorgezet. Je geeft er blijk van dat je een kerel met karakter bent. Het wordt je afgeraden door een kenner, maar jij zet gewoon door. Ja en dat worden de goede cellisten. Mensen met karakter en doorzettingsvermogen. Want doorzettingsvermogen heb je wel nodig bij dit instrument. Ik wens je dan ook veel succes beste kerel. :)
   
  Laatst bewerkt: 29 mrt 2015
 20. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.327
  Homepage:
  Ik krijg nu toch heel sterk de indruk dat het een test was van Tobias om te zien of Stefan karakter had. Want alleen mensen met die eigenschap zijn geschikt om cello te leren spelen, althans zo lees ik Tobias' commentaar.
   
  gevoeligesnaar en Snelviooltje vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina