'Jachtconcert' door Ciconia Consort 20 oktober in Nieuwe Kerk Den Haag

Discussie in 'Concerten en uitvoeringen' gestart door Marinka, 20 sep 2013.

 1. Marinka

  Marinka

  Lid geworden:
  10 mei 2013
  Berichten:
  5
  Hoorngeschal van Sint Hubertus – zondag 20 oktober 2013, 14.30u
  Nieuwe Kerk aan het Spui – Den Haag
  Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren
  soliste: Quirine van Hoek
  verteller: Simon Fuks
  met Jachthoorngroep Waalsdorp
  educatieve kinderopvang tijdens concert

  Programma:
  Leopold Mozart - Sinfonia di caccia in G major voor 4 Hoorns en Strijkers
  Antonio Vivaldi - Vioolconcert in Bes groot 'La caccia', Uit: Il cimento dell'armonia e dell'inventione met soliste Quirine van Hoek.
  Wolfgang Amadeus Mozart – strijkkwartet Die Jagd, KV 458
  Joseph Haydn - Symfonie nr 73 in D, La Chasse

  Bij de opening van het jachtseizoen brengt het strijkorkest Ciconia Consort het concertprogramma 'Hoorngeschal van Sint Hubertus' dat geheel in het teken staat van de jacht. Vooral in de achttiende eeuw inspireert de jacht vele componisten tot het schrijven van muziekwerken, zoals het Ciconia Consort zal laten horen met composities van Mozart, Vivaldi en Haydn. Simon Fuks zal namens het Nederlands Jachtmuseum tussen de te spelen werken door op enthousiaste en vermakelijke wijze vertellen over de jacht en haar geschiedenis. De bijdrage van Jachthoorngroep Waalsdorp aan het concert zal de culturele jachtbeleving compleet maken. Zij treden reeds op voorafgaand aan het concert om het publiek in de tuin van de Nieuwe Kerk te verwelkomen.
  Het Ciconia Consort zal in dit programma worden versterkt met vier natuurhoornisten en violiste Quirine van Hoek (uit het Ciconia Consort) soleert met het vioolconcert La Caccia van Vivaldi.
  Zoals gebruikelijk bij concerten van het Ciconia Consort wordt kinderopvang tijdens het concert georganiseerd. Kinderen tot 12 jaar hebben toegang met een zogenaamde Ciconiarunner voor € 2,50. Bij voldoende belangstelling zal er een speciaal (muzikaal educatief) kinderprogramma worden verzorgd tijdens het concert.
  Na afloop van het concert kan het publiek zich in de naast de Nieuwe Kerk gelegen horecagelegenheid 'Pavlov' tegoed doen aan een 'jachtdrankje en hapje'. Hier zal ook gelegenheid zijn voor 'meet and greet' met musici en dirigent van het Ciconia Consort.

  PRIJZEN: Alle prijzen zijn inclusief gratis ontvangst- en pauzedrankje
  Normaal € 28,50 --- Ooievaarspas/jongeren/studenten € 10,00 (aan de zaal verkrijgbaar) --- Ciconiarunner € 2,50 (vooraf reserveren, minimaal 1 volwassene per 2 kinderen)
  Kaarten zijn te verkrijgen via de website www.ciconiaconsort.nl , 06-20749963 (wo t/m zo), of op 20 oktober aan de zaal.


  Het Ciconia Consort is een in 2012 opgericht professioneel strijk/kamerorkest, bestaande uit toonaangevende jonge musici die allen reeds hun sporen hebben verdiend op nationale en internationale concoursen en/of concertpodia. Het orkest is gevestigd in Den Haag en staat onder leiding van Dick van Gasteren. Hoewel naar de hoogst haalbare kwaliteit van musiceren gestreefd wordt, staan enorme speelvreugde en intensief & energiek musiceren altijd voorop. Eén van de doelstellingen van het Ciconia Consort is het geven van thematische en/of activiteitenconcerten, niet slechts een concert maar 'een avond of middag uit'. Een randprogrammering die door en met het concert verweven is, moet extra verdieping en dimensie geven aan de te spelen muziekwerken en zal bij ieder gekozen thema een ander karakter met zich meedragen. Hierbij wordt de eigen klassieke identiteit expliciet niet verloochend.
  In het eerste seizoen van zijn bestaan gaf het Ciconia Consort drie succesvolle en afwisselende concerten in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Daarnaast speelde het orkest op zeer diverse locaties, van fabriekshal (Gorinchem) en tuinconcert (Rotterdam) tot een live-optreden in het AVRO radio 4-programma ‘Spiegelzaal’ vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.
   
 2. jos22

  jos22

  Lid geworden:
  8 mrt 2009
  Berichten:
  179
  Ik heb Simon Fuks wel eens ontmoet. Hij stelde zich voor als gespecialiseerd in alles wat blaft en hinnikt.
   

Deel Deze Pagina