Koffers uit polycarbonaat: een nieuwe trend?

Discussie in 'Overig' gestart door BertBoonVioolbouw, 4 sep 2019.

 1. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.948
  Homepage:
  Polycarbonaat vioolkoffers: een nieuwe trend?
  Een paar jaar geleden introduceerde trendsetter en innovator BAM uit Frankrijk het kunststofmateriaal Polycarbonaat voor viool- en cellokoffers. Voordeel van Polycarbonaat is de hardheid en stijfheid van het materiaal. Zoals het gaat met trends: ze worden gevolgd. Kofferfabrikant GEWA heeft nu een serie vioolkoffers op de markt gebracht onder de naam GEWA PURE. Deze koffers zijn qua ontwerp gebaseerd op de AIR serie, maar het ABS materiaal is vervangen door Polycarbonaat. De PURE koffers worden in het verre oosten geproduceerd en hebben een verbazend goede prijs-kwaliteit verhouding. De koffers zijn vooralsnog in een vorm-model en in een rechthoekmodel leverbaar in vier kleuren, voor bedragen iets boven de 200 Euro. Het vormmodel is overigens ook onder andere merknamen beschikbaar.

  [​IMG]
   
 2. GuusB

  GuusB

  Lid geworden:
  16 jun 2022
  Berichten:
  2
  Ik heb net een Gewa Pure koffer voor mijn cello gekocht, zo op het eerste gezicht is hij top! De koffer is verder erg stevig, 4,8kg, er is een uitvoering met- en zonder wieltjes. Volgens mij ga ik er nog lang plezier van hebben. Er zit een cijferslotje op, ik kom er alleen niet achter hoe ik een nieuwe code kan instellen daarop, weet iemand dat?
   
 3. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.948
  Homepage:
  1. de leverancier zou moeten weten hoe die code opnieuw is in te stellen.
  2. ik ben geen voorstander van cijfersloten op instrumentkoffers. Vergeten code, weigering op het moment supreme (vlak voor een concert) en meestal gemakkelijk te forceren door een dief.
  3. Nederlandse stoeptegels (hotsebots) maken het gebruik van wieltjes onder een cellokoffer tot een uiterst riskante zaak: kies daarom nooit een cellokoffer met wieltjes, maar draag de koffer op je rug of in de hand.
   
 4. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.124
  Homepage:
  De wieltjes gaan trouwens wel goed als je met de trein reist, omdat de vloeren in stationshallen, de gangen en vaak ook op de perrons wel glad zijn. Dan kun je de koffer dus wel veilig over de vloer voorttrekken en even niet op je rug. Met 4,8 kilo aan eigen gewicht koffer plus nog rond de 6 kilo cello maken dat je best wel even je koffer wilt laten rollen als dat veilig kan. Stoeptegels zijn inderdaad iets om te vermijden.

  Wat ook heel fijn zou zijn als draagcomfort, is een dwarsbandje aan de voorkant tussen de draagriemen, zodat die nog beter op je schouder blijven en niet de kans krijgen opzij van je schouder af te gaan. Tijdens het lopen is dat zo fijn bij bijvoorbeeld (rugzakken).
  Op diverse websites waar men Gewa Pure cellokoffers laat zien, laten ze je niet de kant zien waar de draagriemen zijn en of er zo'n handige dwarsband met gespje zit. Irritant, want voor mij belangrijke info bij kiezen van een koffer.
  Ik heb hier een andere zware reiskoffer die geen draagset had. Dus losse Gewabandewn gekocht en erop gezet, en daar moest dus weer iets worden geïmproviseerd voor dat dwars'gevalletje' want dat draagt fijner!
  NB Ik weet dat er een luxe draagset te koop is, best aan de prijs en dat was me te duur voor de enkele keren dat ik het nodig heb.
   
 5. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.948
  Homepage:
  Als je alleen op Schiphol komt (maar wie wil daar nu nog zijn) kun je die wieltjes nog overwegen, maar voor de rest betaat het voetgangersplaveisel in NL uit betontegels 30x30 (ook op de NS perrons meestal). Ik heb genoeg spijtoptanten gesproken om een eensluidend advies te geven: wieltjes: niet doen!
   
 6. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.124
  Homepage:
  Hahaha, nee, ik kom niet op Schiphol met een cello (ben ik niet beroemd genoeg voor:mad:o_O). En inderdaad, niet alle stations zijn cellorolkoffervriendelijk (onthoud woord voor scrabble!;)). Ik ga dus met die koffer naar mijn huisje op de berg en moet weleens overstappen in Duitsland en Zwitserland. Daar zijn de stations heel goed rollend te doen.
  De vakantiechinees (tegenwoordig 'barokchinees') gaat nu gewoon mee op reis en terug vanwege de droogte daar.
   

Deel Deze Pagina