Kom meespelen op de jubileumdag van Corrente met het Gelders Orkest!

Discussie in 'Gevraagd/gezocht' gestart door Nikin, 25 jan 2020.

 1. Nikin

  Nikin ♫ ♪

  Lid geworden:
  24 aug 2015
  Berichten:
  523
  Dit jaar bestaat Regionaal Jeugdorkest Corrente uit Nijmegen 25 jaar. We gaan dit op 16 mei vieren met een jubileumdag. Op deze dag gaan we onder leiding van onze eigen dirigent Lex Bergink en musici van het Gelders Orkest een aantal muziekstukken instuderen en aan het einde van de dag geven we een concert met iedereen die op de jubileumdag meegespeeld heeft. Er hebben al diverse jeugdorkesten uit de buurt toegezegd mee te komen doen, maar ook individuele kinderen, die een instrument bespelen dat in een symfonieorkest past, kunnen zich inschrijven om mee te komen doen. We verwachten met rond de 100 kinderen samen te gaan spelen.

  We spelen op twee niveaus, de juniorgroep en de jeugdgroep, en spelen ook een stuk met iedereen samen. In de juniorgroep kun je meedoen als je minimaal 1 jaar les hebt en tussen de 7 en 13 jaar bent. In de jeugdgroep hebben de meeste kinderen minstens 5 jaar les en zijn ze tussen de 11 en 18 jaar.

  Het programma begint om half 11 en we repeteren tot ongeveer half 5, afwisselend in groepsrepetities per instrument onder leiding van musici van het Gelders Orkest, in tuttirepetities onder leiding van onze dirigent Lex Bergink met junioren en jeugd gescheiden en uiteindelijk ook in een tuttirepetitie met alle kinderen samen. Uiteraard houden we tussendoor ook pauze en wordt er voor een lunch gezorgd. Om 5 uur sluiten we af met een concert.

  Meedoen kan op drie manieren:
  Voor meer informatie over deze dag, mag je mij een PB sturen of de stichting mailen.

  Deelnemers krijgen een kortingscode voor twee concerten van Het Gelders Orkest, nl. voor het "Musis Zondagochtendconcert" op 17 mei om 11:00 uur en voor "Symfonic Cinema" op 6 juni om 20.00 uur. Met deze code kunnen per concert 4 kaarten voor € 10 per stuk gekocht worden.

  Het Zondagochtendconcert is een schitterend en zonnig Italiaans strijkersconcert onder leiding van concertmeester Carla Leurs. Met Respighi neemt zij ons mee naar het Italië van vroegere eeuwen. In zijn derde suite uit de serie Antiche danze ed arie bewerkte hij enkele Italiaanse composities voor luit uit de 16 e en 17 e eeuw. Vandaar is het maar een kleine stap naar de 18e eeuw waar we Vivaldi aantreffen in Venetië. Carla Leurs is zelf de soliste in zijn wel heel bijzondere vioolconcert met de titel Il grosso Mogul. Waarom dit concert de titel draagt van een oud Indiaas vorst weet niemand, maar dat het stuk wat aparte Oosters klinkende trekjes heeft, laat zich raden. Tot slot leidt Carla Leurs ons nog een eeuw verder en ontmoeten we Tsjaikovski in Florence. Het was deze plaats in zonnig Italië waar de componist regelmatig heen vluchtte om zijn getergde zenuwen tot kalmte te brengen. Eenmaal weer terug in Rusland, verwerkte hij de herinneringen aan deze indrukwekkende stad in zijn schitterende Souvenir de Florence.

  In Symfonic Cinema wordt de film "The Echo of Being" van Lucas van Wourkom getoond. De film is gebaseerd op biografische elementen uit het leven van Gustav, Alma en hun dochtertje Maria Mahler, en reflecteert op het leven, de dood en alles wat daarna komt. Dat vervlecht hij met de meest indrukwekkende muziek van de componist; Totenfeier, Symfonie nr. 4 en het laatste deel uit zijn Negende symfonie.

  Beide concerten vinden plaats in Musis Sacrum in Arnhem.
   
  Laatst bewerkt: 25 jan 2020

Deel Deze Pagina