Krappe Cellohoes

Discussie in 'Cello' gestart door Marianne Gijsbers, 24 okt 2017.

 1. Marianne Gijsbers

  Marianne Gijsbers

  Lid geworden:
  3 mrt 2016
  Berichten:
  46
  hallo medecellisten, ik wilde al langer een nieuwe cello hoes en had er al een poosje één op het oog. Omdat ik veel fiets met de cello moest hij daarvoor geschikt zijn. Ik had een hoes van Soundwear gezien die aan mijn eisen voldeed; degelijk, lichtgewicht, waterafstotend en in 3/4 e maat omdat ik een 3/4 e cello heb. (Soundwear Protector). Bovendien leek hij zodanig op de rug te zitten dat ik er goed mee kan fietsen. (4 x per week 7 km).
  Vandaag heb ik de hoes ontvangen (besteld bij Thomann) en hij is in bijna alle opzichten perfect. Behalve: ik vind hem aan de krappe kant. De cello past er precies in, maar dan ook net, ook qua breedte. Weet iemand of het per merk uitmaakt hoe groot een hoes is? Met deze huurcello kan het nog wel maar stel dat ik ooit een cello koop (nog niet gebeurd dus) dan past hij wellicht niet meer. Ik zou het erg jammer vinden om de hoes terug te sturen maar twijfel over dit ene punt. Mijn cello is overigens 108 cm lang zonder eindpin en de hoes is 118 cm lang.
  Graag hoor ik feed-back.
   
 2. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.063
  Homepage:
  Hallo Marianne,
  Ik heb iets van twee jaar geleden een Soundwear (Dimbath) voor 4/4 cello gekocht en daar past mijn cello precies in.
  Deze hoes bevalt mij nog steeds meer dan goed!
  Ik dacht ook eerst: wel wat krap. Echter, dit maakt dat de cello echt in een veilig dik huidje zit. Hij gaat er niet in schuiven, dat zou juist niet zo geslaagd zijn.
  In de lengte heb je wél 10 cm speling, begrijp ik uit je verhaal. Als de cello verder helemaal precies past, gaat die waarschijnlijk toch niet schuiven. Hij zit immers toch met het breedste deel naar beneden in je hoes en als bovenin dus nog ruimte zit als de cello erin zit, zal de cello ook niet gaan schuiven door de zwaartekracht.

  Ik kan niet vergelijken tussen hoezen, want daar heb ik te weinig ervaring mee.

  De Soundwear draagt ook fijn, regen komt niet binnen via de rits, daar zit een aardige rand voor aan de binnenkant. Die rand is er echter vooral om de cello (laklaag) te beschermen tegen de rits.Misschien dat bij langdurige heftige buien er iets naar binnen sijpelt...ik heb het niet meegemaakt, maar ik loop er alleen mee van parkeerplekken naar de plaats waar ik ga spelen en die afstanden zijn meestal nog geen kilometer.
  Verder bestaan er ook nog een soort regenjasjes voor cellohoezen. Voor extra zekerheid.

  Kortom, ik denk dat je die Soundwearhoes gewoon lekker in gebruik kunt nemen.
   
  Laatst bewerkt: 25 okt 2017
 3. Marianne Gijsbers

  Marianne Gijsbers

  Lid geworden:
  3 mrt 2016
  Berichten:
  46
  Hallo Marcelita, dank je voor je reactie. Ja, aan degelijkheid ontbreekt het niet bij deze hoes. Daarom heb ik hem ook uitgekozen. Ik vind het een erg mooie hoes en wil hem als het even kan ook graag houden. Het vreemde is wel dat die 10 cm speling niet te merken is als de cello erin zit, hij duwt onder en boven strak tegen de hoes, en ook in de breedte, dus de kam. Ik weet niet of dat kwaad kan. Maar de hoes heeft een tijd wat opgevouwen gezeten ivm transport en het lijkt alsof hij daardoor wat uit z’n model is wat mogelijk ook dit ‘probleem’ veroorzaakt, het lijkt alsof hij wat ‘gedraaid’ zit. Ik probeer hem eerst wat beter in model te krijgen en doe de cello er dan opnieuw in. Zaterdag heb ik les en dan neem ik hem mee, laat ik hem even zien aan de docent, kijken wat hij zegt. Fijn dat je zoveel plezier hebt van deze hoes, ik kan me dat echt voorstellen. Je hoort er nog van!
   
 4. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.063
  Homepage:
  Ik ben benieuwd wat je docent ervan zegt. Het kan natuurlijk liggen aan het feit dat de hoes een tijd opgevouwen heeft gezeten, maar misschien is-ie echt wel té krap. Bij mij past-ie er dus precies goed omheen, maar dan ook niet met speling.
  @JanHut , hoe zit dat bij jou? Ik heb deze hoes aanbevolen gekregen door jou.
   
 5. Marianne Gijsbers

  Marianne Gijsbers

  Lid geworden:
  3 mrt 2016
  Berichten:
  46
  Hoi Marcelita, ik heb ergens gelezen dat 3/4e cello’s gemiddeld 112 cmlang zijn, de mijne is dus 108.
  Als hij dan al krap in de hoes zit kom ik in de problemen mocht ik een keer een cello aanschaffen die net wat groter is. Maar het alternatief zou zijn een 4/4 hoes van dit model en die is natuurlijk weer te groot. Ik ben ook benieuwd wat mijn docent zegt..
  Ik heb Thomann ook gevraagd of er verschil is in formaat tussen de merken. Maar nog geen antwoord gehad. Wordt vervolgd!
   
 6. JanHut

  JanHut ♫ ♪

  Lid geworden:
  27 aug 2013
  Berichten:
  1.421
  Mij bevalt deze hoes ook nog heel goed. Hoe het past: de Soundwear hoes sluit heel mooi om de cello heen en in de lengte/hoogte is er wat ruimte extra, maar niet storend.
   
 7. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.063
  Homepage:
  Hoi Marianne,
  In het eerste bericht schreef je:

  en daarna (in #5):

  Maar dan is er toch geen probleem, want de hoes is 118, dus als je een keer een gemiddelde 3/4 cello koopt, is die 112 ipv 108 en dat past toch in 118?
   
 8. Marianne Gijsbers

  Marianne Gijsbers

  Lid geworden:
  3 mrt 2016
  Berichten:
  46
  Hallo Marcelita, als de hoes nu al krap zit bij een cello van 108 cm past een cello van 112 cm er helemaal niet in, snap je? Misschien heeft het meer te maken met de romp, dat als die wat breder is de hoes in de lengte ook wat centimeters verliest. Ik ga het zaterdag nog eens goed bekijken met mijn docent. Groetjes!
   
 9. Marianne Gijsbers

  Marianne Gijsbers

  Lid geworden:
  3 mrt 2016
  Berichten:
  46
  Hallo allemaal, mijn angst voor de te krappe hoes was voor niks. Gelukkig, want het is een mooie hoes. Mijn celloleraar heeft me laten zien dat er zelfs wat ruimte over is als hij er goed recht inzit. Dus geen probleem. Mijn vorige hoes -echt een heel slap ding- was te groot omdat het een 4/4 e hoes is. Dus vandaar dat ik het verschil zo goed merkte. Ik ben helemaal blij dat ik nu eindelijk een goede hoes heb.
   
  JanHut en Marcelita vinden dit leuk.
 10. Saffier

  Saffier

  Lid geworden:
  15 mrt 2012
  Berichten:
  26
  Voor mijn vioolkoffer (dus geen cello) heb ik ook een rugzakovertrek gekocht van Soundwear.
  Deze zat in het begin erg krap over mijn koffer, maar nu niet meer. Doordat de sloten van mijn
  koffer niet meer goed functioneerden, maar de koffer verder goed beviel, ben ik tot aanschaf overgegaan
  en hij bevalt me erg goed. In de voorvakken kan ik mijn muziek en stander mee nemen.
   

Deel Deze Pagina