Lessen online

Discussie in 'Cello' gestart door Studentje, 30 jan 2018.

 1. Studentje

  Studentje

  Lid geworden:
  30 nov 2017
  Berichten:
  15
  Hoi
  Ik ben 4 jaar naar de gewone muziekschool geweest en sedert de geboorte van mijn dochtertje had ik gehoopt om 14dgs privé les te kunnen gaan volgen...not dus
  Ik heb sedert september 2017 2 maal les kunnen volgen...
  De mevrouw geeft vast les in de muziekschool en dan privé thuis, maar dit na 20u.
  Mocht ik geen baby hebben, geen probleem, maar nu zie ik dat niet meer zitten om nog zo laat aan te zetten...

  Kan men op zijn eentje verder studeren? Ik ken nu de 4 posities, maar nog geen vibrato.
  Zijn er andere manieren om toch nog tijdelijk iets van vooruitgang te boeken tot ik misschien iemand anders heb gevonden die eerder les kan geven of die dichterbij woont?

  Virtuele lessen zouden een uitkomst zijn. Online lessen of zo?
  Iemand tips?
   
 2. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.814
  Homepage:
  Dag Studentje,

  Natuurlijk zijn er online lessen!
  Ik kom van deze man op youtube filmpjes tegen http://www.cello-academy.com/
  en op deze link https://www.playwithapro.com/live/teachers/cello kom je gelijk bij een flink aantal docenten.
  en ik zie ergens nog https://www.olgaredkina.com/

  Ik zou wel letten op de mogelijkheid met skype te werken, zodat docent nog iets kan zien van wat/hoe je doet.

  Voor betalen met dollars hoef je niet terug te schrikken, behalve dan dat je aan wisselkosten zit. Via creditcard en paypal is het zo gepiept.
  Ik ken echter niemand die cellolessen heeft genomen op deze manier. Is er geen conservatorium in de buurt om aan een gevorderde student te komen? Die kunnen vaak wel na achten (zitten overdag 'op school').
   
 3. Snelviooltje

  Snelviooltje

  Lid geworden:
  25 sep 2014
  Berichten:
  152
  Hoi Studentje, ik heb zelf vioolles via Skype en het bevalt me ontzettend goed. Voor absolute beginners lijkt het me minder ideaal (maar zeker niet onmogelijk) maar ik wil voorlopig niet meer anders. Lekker thuis, in mijn trainingsbroek op mijn eigen kamertje inbellen, zonder stress dat ik weg moet, het niet haal omdat ik weer eens in de file sta, snel moet eten of weer een andere afspraak moet afzeggen, etc. Heerlijk! En ik heb nog nooit zo'n vorderingen gemaakt als met deze docent, hij ziet en hoort ongelooflijk veel dus dat werkt echt net zo goed als bij les waarbij de docent fysiek aanwezig is. Het enige dat echt niet werkt, is om samen te spelen. Het kan wel om mee te spelen om te horen wat je doet qua intonatie en rime in vergelijking met je docent. Je hoort elkaar dan niet goed genoeg om feedback te krijgen of even leuk een duetje te spelen. Maar voor nu wellicht een goede (tijdelijke) oplossing in jouw situatie.
  Als je even kijkt op google zie je dat er ondertussen in Nederland ook genoeg docenten zijn die les geven via skype of facetime. Het leuke is echter ook dat je niet gehouden bent aan les binnen Nederland, maar je over de hele wereld kunt zoeken naar jouw ideale cello docent :)
  Oja, praktisch gezien maakt het dat qua lestijden niet altijd makkelijker als jouw ideale docent in Australië woont :D:rolleyes:
   
 4. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.814
  Homepage:
  Wat mij ook zo handig lijkt, is dat je instrument al stabiel op stemming is en niet ontregeld raakte door een ritje door de kou. Natuurlijk, als je, voordat je les hebt, nog op de locatie een plek hebt waar je kunt stemmen, is dat mooi meegenomen. Maar op de muziekschool waar ik zat, waren op gegeven moment de lokalen op slot gedraaid en was er in de gang niet echt een goede gelegenheid meer.
  En bij sommige celli gingen de stemknoppen losdraaien. Zo verloor men instructietijd voor wat betreft het spelen van etudes en andere stukken.

  Met een leraar samenspelen vind ik echter wel een heel fijn onderdeel van de les. Ik ben dus wel blij dat ik niet via skype hoef, al snap ik heel goed dat het ook voordelen heeft (zoals @Snelviooltje aangeeft).
   

Deel Deze Pagina