Lindsey Stirling en Taylor Davis, wereldberoemd op YT

Discussie in 'Hedendaagse werken' gestart door Henri Vieuxtemps, 6 nov 2014.

 1. Henri Vieuxtemps

  Henri Vieuxtemps ♫ ♪

  Lid geworden:
  5 mrt 2008
  Berichten:
  767
  2 foto's met verschillende kleding die nog een beetje scherp waren:
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Deanone vindt dit leuk.
 2. Henri Vieuxtemps

  Henri Vieuxtemps ♫ ♪

  Lid geworden:
  5 mrt 2008
  Berichten:
  767
  Ik had nog wat opnames gemaakt met m'n fototoestel, dat ook kon filmen. Beeldkwaliteit is niet geweldig,-ik had beter m'n HD camera kunnen meenemen-, maar geeft een goede indruk van de avond. 10 duimen naar beneden en 6 omhoog op dit moment. Wordt niet erg gewaardeerd op m'n YTkanaal.
   
  Marcelita vindt dit leuk.
 3. Deanone

  Deanone Anouschka

  Lid geworden:
  29 sep 2009
  Berichten:
  1.253
  Ze is gewoon keigoed!
  Ik heb met mijn dochter je filmpje gekeken. Fijn om het weer terug te zien! Dank je wel!
   
 4. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.128
  Homepage:
  Dan bedoelen ze vast eerder de beeldkwaliteit, dacht ik zo..Knap werk die dansshow met nog vioolspel!
   
 5. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.327
  Homepage:
  Misschien werd er ook beoordeeld op haar vioolspel en dat komt pas op de tweede plaats.
  Het is een grote show en heeft weinig van doen met vioolspel.
   
 6. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.128
  Homepage:
  Het is denk ik de weergave van de muziek, en dus ook de viool, die wat raar golvend is qua volume. De show live zal natuurlijk veel beter klinken en misschien doelen de criticasters zelfs meer het feit dat je Lindsey Stirling zo geen recht doet.

  Wil je hier zeggen dat vioolspelen en show niet samen kan? Ik zie dat ze zoveel mogelijk dansbewegingen en de loop van ritme en melodie op haar viool zoveel mogelijk bijelkaar laat passen.
   
 7. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.327
  Homepage:
  Nee, in mijn visie is dit meer ballet/dans dan vioolspelen.
  Maar daar zullen we niet uitkomen, omdat blijkbaar mijn perceptie van wat viool spelen dan moet zijn heel anders is dan die van jou.
   
 8. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.128
  Homepage:
  Klopt. Er zijn meerdere percepties van wat musiceren en hier bijvoorbeeld vioolspelen, is. Jij zal je meer herkennen in de toewijding aan vioolspelen zoals je dat bijvoorbeeld bij Renaud Capucon ziet, om maar iemand te noemen.
   
 9. Deanone

  Deanone Anouschka

  Lid geworden:
  29 sep 2009
  Berichten:
  1.253
  Dan heb jij nog geen show van haar meegemaakt Frits! Want dan zou je weten dat het vioolspel vóór het dansen komt bij Lindsey.
   
 10. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.327
  Homepage:
  Nee, ik heb idd geen show van haar meegemaakt.
  Ik heb ook geen enkele behoefte. Dat geeft niet want ze heeft voldoende liefhebbers om de zalen gevuld te krijgen. Zo heeft een ieder de vrijheid dát mooi te vinden wat hij/zij wil.
   
  Deanone vindt dit leuk.
 11. Koning265

  Koning265

  Lid geworden:
  31 aug 2016
  Berichten:
  77
  Mijn dochter had vandaag een beetje een dipje met vioolspelen. Ik heb haar YT videos van Lindsey laten zien. Ze vindt het geweldig. Het is echt zo'n meisje waar mijn dochter tegen op kan kijken. Hippe muziek en dansen erbij. Wat wil je nog meer!? Mijn man was ook blij, hij heeft niet zoveel met muziek, maar met zo'n leuk koppie op tv wil hij wel even wat video's mee kijken.:p
  Ik kende ze eerst niet eigenlijk, ik zag het op dit forum voorbij komen. Het ziet er leuk uit het geheel. Ik kan er goed naar luisteren als zijnde achtergrond muziek. Als ik zin heb om wat dieper in een muziekstuk te duiken kies ik toch liever klassieke muziek. :cool:
   
  Henri Vieuxtemps en Marcelita vinden dit leuk.
 12. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.128
  Homepage:
  Ja, mooi dat Lindsey Stirling op die manier ook kan werken als aantrekkelijk voorbeeld.
   
 13. vanezcha

  vanezcha

  Lid geworden:
  16 aug 2011
  Berichten:
  274
  Lindsey Stirling krijgt zowel goede als slechte commentaren onder violisten, maar juist ze heeft veel mensen geinspireerd om viool te gaan leren spelen.
   
 14. Henri Vieuxtemps

  Henri Vieuxtemps ♫ ♪

  Lid geworden:
  5 mrt 2008
  Berichten:
  767
  nnm 2014 had ik het over de YT-kanalen van Andre Rieu , Linsey Striling en Taylor Davis.
  Andre Rieu had in 2014 http://www.youtube.com/user/AndreRieuTV/about 193.000 abonnees en 72 miljoen kijkers. Nu in 2018 1.343.000 abonnees en 814 miljoen kijkers
  Taylor Davis had in 2014 http://www.youtube.com/user/ViolinTay 590.000 abonnees en 73 miljoen kijkers. Nu in 2018 2.462.000 abonnees en 393 miljoen kijkers
  Lindsey Stirling had in 2014 http://www.youtube.com/user/lindseystomp 5,6 miljoen abonnees en is 796 kijkers. Nu in 2018 11.158.000 abonnees en 2.410 miljoen kijkers ( =2,4 miljard)
  Als je 1 miljoen abonnees hebt krijg je de Golden Creator Award van YouTube, die Rieu en Taylor Davis nu hebben, maar Lindsey Stirling heeft de Diamanten Creator Award, omdat ze meer dan 10 miljoen abonnees heeft. Slechts 68 andere YT-bers hebben die ook https://en.wikipedia.org/wiki/Category:YouTube_Diamond_Play_Button_recipients
  Ik was al naar Lindsey Stirling en Rieu (3x) geweest en nadat Taylor Davis 2 x de Melkweg in Amsterdam was geweest, was ik er nu met mijn pianist de 3e keer bij. Ze speelde niet in de hoofdzaal, maar in de kleine zaal Melkweg upstairs met 100? zitplaatsen en 200? staanplaatsen, waarvoor je dus een trap op moest gaan. Ze speelde zonder band, maar met een laptop voor de begeleidingsmuziek haar YT-clips, die ook op de achtergrond verschenen zonder kledingwisselingen van Lindsey Stirling, die wel met band optrad in een veel grotere zaal (Rieu speelde in voetbalstadion Arena in A'dam). Na afloop kon je haar handtekening krijgen op een foto van 5 euro of poster van 10 euro. Ik miste een stapeltje cd's, die ze kon verkopen met handtekening. Anders dan Hilary Hahn wilde ze niet met mij op de foto, want dat deed ze alleen met kinderen. Toen ik vroeg of ze ooit nog eens ging samenspelen met Lindsey Stirling zei ze dat Lindsey geen contact met haar wilde. Gezellige Amerikaanse meidenkift dus. De koningin van de lichte viool is kennelijk bang van haar troon gestoten te worden door een collega/concurrent.Tijdens het concert 2 redelijke foto's gemaakt en wat filmfragmenten van makkelijke melodiën van game-, film en animemuziek, waarmee ze zo'n groot publiek aanspreekt. Hier haar wiki-pagina https://en.wikipedia.org/wiki/Taylor_Davis_(violinist)

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Laatst bewerkt: 1 nov 2018
  Yvonne Boncoeur vindt dit leuk.
 15. Ellende

  Ellende

  Lid geworden:
  8 okt 2018
  Berichten:
  48
  Ik was er ook bij en heb me er, ondanks de niet zo geweldige zaal, prima vermaakt.

  Voor mij zit de aantrekkingskracht niet puur in het vioolspel, maar in het feit dat ze een game nerdje is dat toevallig best verdienstelijk viool speelt. Heel herkenbaar voor mij (minus het goede vioolspel), want ik vind mezelf ook een nerd. Op basis daarvan gun ik haar (en Lindsey trouwens ook) het podium.

  Wat ik verfrissend vond is dat ze dinsdag op haar casual sneakers en in een gewone broek stond. Die sfeer van violistes in hun eeuwige galajurken, dat vind ik maar niks. Komt op mij te elitair over, het is een vorm van ‘show’ waar ik me ongemakkelijk bij voel.
   
 16. Henri Vieuxtemps

  Henri Vieuxtemps ♫ ♪

  Lid geworden:
  5 mrt 2008
  Berichten:
  767
  Ha Ellen. Leuk dat je ook was. Ik zat met m'n pianist helemaal bovenin de tribune. En jij? Volgende keer moeten we iets herkenbaars aantrekken zodat forumleden elkander kunnen herkennen. In Dordrecht bij een cellogebeuren heb ik eens het actieve forumlid Marcelita ontmoet.
  Bij zwaar klassiek is zo'n lange jurk gebruikelijk, want tradities, en moeten orkestleden ook een rockkostuum of een smoking of zwarte kleren aan. Zelfs bij 1 van de 2 film- en musicalorkesten waarin ik speel moeten we zwarte kleding aan ipv je dagelijkse kloffie. Ook Taylor Davis had iets makkelijks aangetrokken, maar is niet zo'n modepopje en showmeisje als Lindsey Stirling, die tijdens de show regelmatig van kleding wisselde (zie foto's hierboven).
  Taylor Davis speelde o.a. de bekende Pirates of the Carribean. Hebben wij met ons orkest Timbres Divers ook gespeeld in een veel langere versie van 21 min van At World's End. Ik heb er ook een 2e vioolmeeleesversie van gemaakt als het je boeit:

   
 17. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.128
  Homepage:
  Jaaa, dat was heel leuk dat je kwam kijken en luisteren!!!
  De electrische cello is ook de Cellobiënnale binnengedrongen en zo was dat ook al in Dordrecht.Heel mooi dat het spectrum van strijkinstrument bespelen zo breed is en ook de uitvoeringspraktijk. Voor ieder wat wils!
  Naast klassiek heeft ook muziek uit onze tijd aantrekkingskracht.

  In Dordrecht stonden de e-cellospelers met hun pedalen ook niet met galapakken of jacquets op het podium.
   
 18. Vibrato Desperado

  Vibrato Desperado

  Lid geworden:
  9 jan 2019
  Berichten:
  36
  De hoeveelheid views en abonnees op een youtube kanaal zegt meer over marketing dan wat anders. Vergeet niet dat het voornamelijk kids van tussen de 12 en 18 jaar zijn die dergelijke platformen bezoeken en waarderen.
  Wat ik jammer vind in moderne muziek is dat de marketing en het plaatje er omheen meer bepalend is voor succes dan de diepgang en kwaliteit van de muziek. Alles lijkt met sex te moeten worden verkocht.. anders loopt het niet. Artiesten staan in hun ondergoed op het podium omdat ze anders niet genoeg opvallen..
  Met het risico om gezien te worden als een oude sok spreek ik mij daar hardop tegen uit. Het is beschamend, ordinair en vulgair in mijn mening. Maar goed dat is nu eenmaal de wereld waar we in leven vandaag..
  Ik snap wel dat deze muziek de jeugd aanspreekt, maar ik hoop dat ze snel zullen leren dat dit nog steeds geen overtreffende trap is op muziek van Mozart, Bach, Beethoven, Dvorak, Sarasate, Tchaikovsky, Rachmaninoff, Ravell, Vivaldi, Paganini, Schubert, Satie, Chopin, Lizst en nog zoveel meer.
   
 19. Henri Vieuxtemps

  Henri Vieuxtemps ♫ ♪

  Lid geworden:
  5 mrt 2008
  Berichten:
  767
  Zo summier zijn ze nou ook weer niet gekleed. Het zijn jonge meiden in soms korte broek of korte rok of lange rok als je de foto's hierboven ziet. De melodieen die ze spelen is natuurlijk geen grote klassieke muziek, maar is wel eenvoudiger te begrijpen voor een breder publiek. Verder speelt het showelement een rol, zoals een dansje en pirouette bij Lindsey met viool of tijdens de show van kleding wisselen wat Lindsey Stirling wel doet, terwijl Taylor Davis het hele concert in dezelfde outfit speelde. De enige marketing zijn hun goede kijkcijfers op YT. Vergelijk het met Andre Rieu. Eenvoudige walsen en polka's, "licht" klassiek voor een breder publiek, maar als mensen die muziek leren begrijpen en waarderen maken ze ook eerder de overstap via internet naar "zwaar" klassiek.
   
  Laatst bewerkt: 21 mrt 2020
 20. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.128
  Homepage:
  Er zijn diverse modegolven geweest met héél korte broekjes ('hot pants') en als je daar zo'n hemdvormige 'basic' op draagt met misschien nog een kanten randje, dan is dat inderdaad model ondergoed. Dat is mode die je dus duidelijk niet aanspreekt, en dat is niet erg. Mij spreekt het ook niet aan, maar ik kan mij voorstellen dat zangeressen er zo bij willen staan en dan op hippe laarsjes (of juist 'gymschoenen'). Het is naar hun beleving ook passend bij de muziek en de sfeer die ze willen overbrengen. "Ieder ze meug".

  Zelf was ik al vroeg op de klassieke muziek gericht. Ik merk dat ik daarbij best een hoop een beetje gemist heb; gelukkig kreeg ik op mijn verjaardag ook LP's van muziek waarvan gedacht werd dat dat ook wel iets voor mij zou zijn (en dat was goed ingeschat).

  Maar in de klassieke muziek is het vaak nogal gewoon om keurig in 't zwart te gaan (of helemaal in 't wit soms in tropische landen). Kleding mag dan niet afleiden van de muziek (en dat gebeurt dus wel met die 'sexy' mode van popmuzikanten). Gaan we dan muziek anders beleven als we de zwarte kleding vervangen door pastelkleurige kleding voor orkestleden, of zwart met een geel/rood/groen accent?

  Willen we verder op het onderwerp 'kleding en muziekbeleving' dan moet dat in een nieuw topic.
  Het huidige topic gaat verder over wereldberoemdheden Lindsey Stirling en Taylor Davis op YT (of vooral: middels YT?).
   
  Laatst bewerkt: 21 mrt 2020

Deel Deze Pagina