Mijn website is gelanceerd!

Discussie in 'Overig' gestart door Oosterhof Vioolbouw, 29 dec 2009.

 1. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.309
  Homepage:
  Het had al eerder zullen gebeuren, maar er waren allerlei redenen die het uitstel rechtvaardigden. Vanaf nu is mijn website actief. Hier kunt u het een en ander te weten komen over mij en mijn vioolbouwactiviteiten. Eventuele opmerkingen en opbouwende kritiek zijn altijd welkom!

  Frits
   
 2. Hopf

  Hopf ♫ ♪

  Lid geworden:
  10 okt 2005
  Berichten:
  1.078
  Frits,

  Van harte gefeliciteerd met je kersverse website! Het ziet er prima uit. En ik ben ook ten zeerste geïnteresseerd in hoe je website zich in de toekomst verder zal ontwikkelen.

  Hopf
   
 3. jmsuijkerbuijk

  jmsuijkerbuijk J.M. Suijkerbuijk

  Lid geworden:
  11 aug 2009
  Berichten:
  74
  Homepage:
  Heel mooi, inderdaad.
  Een kleine kanttekening: ik heb wat moeite met het lezen van de sierletters, maar dat kan heel goed aan mijn ogen liggen, hoor. Ik heb het woord "chemie", bijvoorbeeld, eigenlijk pas kunnen lezen toen ik de zin eronder las (analytisch chemicus).
  Het blijft een schitterend handwerk, de vioolbouw, waar ik alleen maar vreselijk jaloers op kan zijn.
   
 4. Neeltjuh

  Neeltjuh

  Lid geworden:
  5 mei 2008
  Berichten:
  224
  Ziet er zeker goed uit, gefeliciteerd!
   
 5. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.949
  Homepage:
  Het ziet er goed uit.
  Ontbreken van handelsregistergegevens en een fysiek adres is een minpunt, aangezien je impliciet aangeeft ook te bouwen en reparaties te doen voor klanten.
   
 6. PeterN

  PeterN

  Lid geworden:
  2 apr 2009
  Berichten:
  53
  Frits, gefeliciteerd met je site.
  Dat ziet er heel mooi uit! :cool:

  @Bert: Ik kan me goed voorstellen dat Frits zijn adres ed. niet op z'n site vermeld om niet vermoeid te worden met allerlei onzinnige/ongevraagde/automatisch gegenereerde rommel in de vorm van post, email en telefoontjes.
  Via het contact formulier kan je toch gewoon vragen stellen.
   
 7. remi

  remi ♫ ♪

  Lid geworden:
  11 mei 2004
  Berichten:
  1.726
  Proficiat,

  Mooi begin, Frits.

  En eindelijk een goee foto, van de man met de donker bruine stem (F.O. uit het dorpje O. ;))

  Remi
   
 8. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.949
  Homepage:
  @ Peter N: Ik heb meerdere websites en weet ook wel dat je een e-mail adres niet rechtstreeks op je site kunt zetten. Het ontvangen van telefoon is een onmisbare ingang voor elk bedrijf in deze branche en de stroom post valt in de praktijk erg mee en is ten dele ook noodzakelijk.
  Het gaat mij om het gemis aan een fysiek adres en de gegevens uit het handelsregister; de potentiële klant van Frits mag toch weten waar hij aan toe is?
   
 9. Sibelius

  Sibelius

  Lid geworden:
  31 jul 2008
  Berichten:
  75
  Dag Frits,

  Knap stukje werk! Het ziet er mooi uit. Het is mij nog steeds niet gelukt want het kost de nodige tijd en het blijft lastig een website maken.
  Als vioolbouwer behoor je er op te letten dat de snaar op de juiste wijze over de kam loopt dus maak je dat nog even in orde? :D Over de reactie van Bert Boon wil ik het nu niet meer hebben.
  Sibelius
   
 10. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.949
  Homepage:
  @ Sibelius, Altijd prettig om medestanders te ontmoeten.

  "Gebruikmaken van" lijkt mij niet de goede benaming voor het verlenen van een dienst, het uitvoeren van een opdracht of het verkopen van een product.


  Overigens zou je in jouw opinie je eveneens kunnen afvragen wie nu gebruikt maakt van wie ;)

  Ook de term dankbaar is niet op zijn plaats; het zijn allemaal gewoon zakelijke overeenkomsten met wederzijdse instemming waarop betaling volgt.

  Het maken van een website is natuurlijk veel werk, maar overdrijven moet je het nu ook weer niet: bewerk een voorbeeld van een geschikte lay-out (genoeg gratis te krijgen) met een Editor (NVU, ook gratis) en leer wat basis-html, neem een hosting-provider, liefst met c-panel o.i.d. (al vanaf 1 euro per maand) een .nl domein (5-10 euro per jaar en een ftp programma (gratis) en je bent op het net aanwezig.
   
 11. NoName#2

  NoName#2

  Lid geworden:
  23 jun 2008
  Berichten:
  404
  Mooie website, Frits! Mooie foto's vooral ook. De teksten zijn ook duidelijk en goed.

  Inderdaad, zoals hierboven gezegd, zou ik de contactgegevens wat meer uitbreiden en wat meer over jezelf en je bedrijf laten zien. Dat geeft naast dat het praktisch is, ook wat vertrouwen (in de zin van: hij bestaat echt!).

  Ieg een adres, telefoonnummer (en wanneer je daarop bereikbaar bent!), of mensen een afspraak moeten maken of dat je openingstijden hebt, BTW nummer, Kvk nummer (is verplicht).

  En een kleine hint: eventueel een verwijzing naar het informatieve Ezine van een zekere strijkinstrumentenaanbieder in Hilversum tussen je links?

  En nog een puntje: de link naar de instrumenten werkt niet zo handig. Als ik op instrumenten klik verwacht ik thumbnails van de instrumenten, maar ik krijg alleen een algemeen plaatje. Maar je bent nog bezig, zoals ik lees.
   
 12. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.949
  Homepage:
  @ NoName#2:
  Of een btw nummer verplicht is op een website: dat vraag ik me af. Het is een overweging om dat juist niet op het net te vermelden om mogelijk misbruik te voorkomen. Het vermelden van KvK nummers kan m.i. veel minder kwaad. Het weglaten ervan wekt in ieder geval niet veel vertrouwen! (dat geldt zeker ook voor het niet vermelden van een vestigingsadres)
   
 13. mriekjuh

  mriekjuh Marike

  Lid geworden:
  15 jun 2009
  Berichten:
  181
  Gefeliciteerd!! Ziet er mooi uit!! :D
   
 14. Sibelius

  Sibelius

  Lid geworden:
  31 jul 2008
  Berichten:
  75
  Dag Frits,
  Ik zie op je site staan: 1/2 en 4/4 viool facibat 1989/1994
  Het imperfectum 3e persoon enkelvoud van facere moet zijn: faciebat.
  Het betekent: hij maakte of hij heeft gemaakt.
  Hoop niet dat dit zo op je label in de instrumenten staat.
  Groet Sibelius
   
 15. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.309
  Homepage:
  Ik heb het Gymnasium niet bezocht (slechts HBS-B) dus vrees ik, dat het dan foutief op een aantal van mijn labels staat. In de website kan ik het wel veranderen. Bedankt voor je oplettendheid.
   
 16. Carmenlisa

  Carmenlisa

  Lid geworden:
  22 okt 2009
  Berichten:
  62
  wat een mooie website. heeft u die helemaal zelf gemaakt? ook leuk om de foto's van de bouw te zien. alvast een gelukkig nieuwjaar en veel succes.
  Groetjes,
  Carmenlisa
   
 17. Rebecspeelster

  Rebecspeelster

  Lid geworden:
  17 sep 2008
  Berichten:
  226
  Gefeliciteerd met de lancering van de website. Eigenlijk is een website nooit echt "af" en dat is ook het leuke ervan. Zo blijft het een levend fenomeen. Succes. ;)
   
 18. Alexander

  Alexander

  Lid geworden:
  11 mrt 2008
  Berichten:
  470
  Homepage:
  Gefeliciteerd. Het is een mooie website, maar er zitten overigens nog wel een viertal html fouten in.

  Een vriend van mij is dit jaar een eigen bedrijfje begonnen, naast zijn baan als communicatieadviseur. Daar komt veel bij kijken,
  Wellicht heb je iets aan de volgende links, die ik van hem heb gekregen:
  1 Wanneer je een ondernemer bent voor de btw is hier na te lezen
  2 Wat je mag bijverdienen in verband met belastingen is hier na te lezen
  3 Welke criteria er zijn voor een onderneming voor inschrijving in het handelsregister, is hier na te lezen
  4 En hier kan je veelgestelde vragen vinden voor nieuwe inschrijvers in het handelsregister

  Als je een KvKnummer hebt, dan moet je dat vermelden op alle uitgaande brieven, orders, facturen, offertes en andere schriftelijke uitingen. Als je onderneming een eigen website heeft, dan moet je op de website van die onderneming het KvK-nummer vermelden, zoals hier is na te lezen.

  Wat betreft belasting en inschrijving bij de Kamer van Koophandel wordt in Nederland gelukkig niets aan het toeval overgelaten.
  Doe je dat wel, dan is er de handhaving van diensten als FIOD, die een en ander weer in het gareel brengt. :)
   
 19. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.309
  Homepage:
  Allereerst: dank voor de vele felicitaties die mij tot nu toe bereikten, hetzij via dit forum, hetzij via directe email. Dank ook aan degene die hieronder worden genoemd.

  Naast alle felicitaties zijn er ook diverse opmerkingen geplaatst en dat is prima, daar vroeg ik ook om. Daarom wil ik hieronder nader reageren op diverse opmerkingen in volgorde van opkomst:

  @ Hopf:
  als je de website met een zekere regelmaat bezoekt, kun je in de sectie ‘Laatste Nieuws’ al vernemen wat er is veranderd of is bijgekomen. Er is wel een nadeel, want nu is er naast StrijkersForum nóg een website om door te lezen.

  @jmsuijkerbuijk:
  Er staan eigenlijk maar twee sierletters op de site: FO. Die kunnen misschien onduidelijk zijn, maar als dat de enige twee zijn, valt het nog wel mee. Misschien dat de grootte van de letters op uw monitor moet worden aangepast? Dat kan vrij eenvoudig: houd de CTRL-toest ingedrukt en verdraai het scrolwieltje van de muis naar omhoog of naar beneden. De letters zullen groter of kleiner worden. Dat kan bijna bij iedere website op deze manier.

  Rectificatie:
  ik zie nu pas (01-01-2010), dat de website wél is uitgevoerd met sierletters! Ik merk dat, omdat ik elders op een laptop heb ingelogd. Dat is vreemd, heb dat nog niet eerder gezien! Ik vind die sierletters goed passen bij het type onderwerp, dus dat laat ik zo, maar ik wist niet af van het bestaan op deze site. Ik ga eens navragen hoe dat zit. Sorry dus voor mijn 'vreemde' reactie.

  Frits


  @Remi:
  Kennelijk bestond er bij jou grote behoefte aan een goede foto van ‘die man uit O. met die donker bruine stem’.? Nu kun je er een aantal zien en komen er misschien nog wel meer.

  @ Bert:
  Het verstrekken van een fysiek adres lijkt me niet nodig, die kan –zoals PeterN terecht opmerkte- worden gegeven via het contactformulier. Trouwens de meeste SF-leden weten wel waar ik ‘zit’ en dan is het vrij simpel te achterhalen. Over de andere opmerkingen kom ik mogelijk nog wel eens te spreken. Wat me dan nog wel van het hart moet in dit verband is dat je weliswaar drie websites hebt, maar ik nergens kan achter halen wie Bert Boon nu eigenlijk is: er is niets vermeld over jou als persoon op geen van de sites. Het enige wat ik kan vinden is dat je in 1990 bent ingeschreven bij de KvK. Later heb je het dan over geen vertrouwen wekken (posts #8 en #12), wanneer er bij mij geen vestigingsadres bij staat.

  @ NoName#2:
  De opmerking over de verwijzing naar Ezine, heb ik 'beloond' door die om te zetten naar jouw website die toebehoort aan ‘een zekere strijkinstrumentenaanbieder in Hilversum’. Eenmaal aangekomen op die website komt men ook wel achter het bestaan van Ezine, zo was mijn gedachte. Dus: staat inmiddels bij de ‘Links’.
  In je opmerking vermeld je ook, dat ik meer van mijn bedrijf en van mezelf moet laten zien. Mijn vraag: nóg meer? Zou het kunnen zijn dat je nog niet alles gezien en gelezen hebt?
  V.w.b. die thumbnails: die worden later nog toegevoegd. De site is nog niet af en zal dat ook nooit zijn vermoed ik. Er is steeds wel weer wat nieuws toe te voegen. Je zegt het zelf al: ‘Je bent er mee bezig’ en dat is juist.

  @Sibelius:
  ja, de A-snaar loopt niet in de juiste positie over de kam. Dat is goed zichtbaar wanneer je de boel stevig uitvergroot. Ook je opmerking over faciebat heb ik ter harte genomen. Prima commentaar!
  Ik ben met jou van mening dat er zeker een bepaald voordeel valt te behalen uit de aanwezigheid van forumleden voor de omzet van een paar mensen met een webwinkel. Bert ontkent dat, maar in vele berichten zien we toch de eerste aanzet tot een transactie tot stand komen. Ik vind dat niet erg, maar dat feit ontkennen lijkt me niet juist.

  @Carmenlisa:
  Die website heb ik niet zelf gemaakt, dat zou ik niet kunnen. Gelukkig bestaan er ook bedrijven die zich daar in specialiseren want het is wel wat complexer dan Bert suggereert.
  Onderaan mijn website staat achter powered by: www.websiteman.nl Als je die opent krijg je alle informatie over het ontwerpen van een website en wat het kost. Het voordeel van de structuur van deze website is de vrijheid die je hebt om alles zo in te delen als je zelf wilt. Ook kun je de tekst op ieder willekeurig moment aanpassen en nieuwe afbeeldingen (digitale foto’s) zelf plaatsen.

  @Rebecspeelster:
  Een website is nooit af, dat klopt. Vandaag heb ik weer het een en ander gewijzigd en toegevoegd, waarmee je bewering is bewezen.

  @Alexander:
  Gelukkig zijn er ook nog forumleden die goede maatjes zijn met de belastingdienst, zodat alles volgens de regels der Wet verloopt. ;). Er staat in de aangeboden links behoorlijk wat informatie, die ik t.z.t. eens door zal lezen. Mijn bevindingen zullen dan mogelijk zichtbaar worden op de site.
  Ik ben eigenlijk ook wel geïnteresseerd in die vier HTML-fouten. Welke zijn dat dan?
   
 20. remi

  remi ♫ ♪

  Lid geworden:
  11 mei 2004
  Berichten:
  1.726
  @Frits,

  Helaas Frits, de behoefte aan een foto bestond niet, ik wis immers al een hele tijd wie er achter het pseudoniem SoundBoard verscholen ging.
  Jawel de man met de donkerbruine stem, een donker bruine stem waar op sommige momenten ook veel rust van uit ging. We hebben elkaar ondanks dat we elkaar eigenlijk niet echt kennen een paar keer aan de lijn gehad, noodsituaties.

  Wie Frits is en waar hij woont, dat weet ik al heel lang en of ik wat doe met al die informatie. Nee ik denk het niet. Ik vind het leuk dat ik weet waar je woont, waar onze webmaster woont. Maar wat moet je er mee. Ik weet dat je violen bouwt, altviolen en kleine viooltjes voor de kleinkinderen. Ik weet dat je bootjes bouwt, gitaren en zo. Ik weet dat je opa bent, opa “Pietje Precies”, volgens mij een hele lieve opa (met een donkerbruine stem).
  Frits, een gepassioneerd bouwer, violist, gitaar bouwer, botenbouwer, opa en al met al een luisterend oor.

  Helaas is de auto van Google Earth nog niet bij jou door de straat gekomen, wel je oude adres.
  Misschien ga je nog eens “terug naar Oegstgeest”, niet letterlijk nemen naar het boek van Jan W.

  Heel veel succes

  Remi
   

Deel Deze Pagina