Nieuw: Schoudersteun Pirastro-Korfker LUNA

Discussie in 'Viool' gestart door BertBoonVioolbouw, 30 mrt 2023.

 1. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.949
  Homepage:
  De schoudersteunen van Pirastro-Korfker (van speciaal gelaagd hout, peperduur en gericht op het professionele publiek) heeft nu ook een iets goedkoper zusje: zelfde model maar het gebogen schouderdeel is uitgevoerd in een speciale kunststof. De liefhebber moet er nog altijd ruim 200 euro voor neertellen.

  Beschrijvingen op de site van Pirastro

  [​IMG]
  De Pirastro-Korfker Luna
   
 2. Satch

  Satch

  Lid geworden:
  24 jan 2019
  Berichten:
  447
  Ik hoor regelmatig mensen die zeer enthousiast zijn over de originele korfker maar de prijs is toch aan de hoge kant. Het model is wel extreem licht, kan je deze ook buigen voor een custom fit en zijn de tonale eigenschappen vergelijkbaar? Ze schelen ongeveer 100 euro in prijs als ik het goed heb maar als je bereid bent zo veel uit te geven aan een premium schoudersteun wil je volgens mij toch wel iets dat zich onderscheid van de rest.
   
 3. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.949
  Homepage:
  Ik heb de Luna pas sinds gisteren in huis en nog geen tijd gehad om hem goed te bestuderen. Je zou zeggen dat kunststof weer moet terugkeren naar de oorspronkelijke vorm.
   
 4. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.309
  Homepage:
  Zoals alles van Pirastro is ook deze schoudersteun (ruim over de €200,=) veel te duur!
   
 5. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.949
  Homepage:
  Duur is een heel relatief begrip: voor een professional kan het een prima stuk gereedschap en een hulpmiddel dat behulpzaam is bij de muziekbeoefeningspraktijk zijn en de prijs dubbel en dwars waard. En niemand is verplícht tot aanschaf.
   
 6. Satch

  Satch

  Lid geworden:
  24 jan 2019
  Berichten:
  447
  Ben het daar op zich wel mee eens, zeker als professional brengt goed materiaal ook effectief geld op. Los van het feit dat ik vermoed dat er veel marge zit op de materaalkost en de uiteindelijke vraagprijs, blijft het wel een kwalitatief product waar je vele jaren plezier aan kunt hebben. Als je dan denkt dat mensen tegenwoordig makkelijk 1400 euro uitgeven aan een smartphone die na 3 jaar niet meer bruikbaar is omdat de leverancier bewust ervoor zorgt dat de software het toestel onbruikbaar maakt, dan is 300 euro voor een schoudersteun waar je een heel leven lang van kan blijven genieten als je het goed behandeld op zich niet eens zo veel. Je zit natuurlijk ook in een niche segment te verkopen. Uiteindelijk vinden we het aanvaardbaar dat een viool 5000+ euro kan kosten en een strijkstok 3000+ euro dus waar trek je de lijn, een moderne vioolkoffer van goede kwaliteit betaal je ook makkelijk 1000+ euro sommige snarensets kosten 100 euro en gaan 3 tot 5 maanden mee. Specialistisch materaal heeft een prijs en zeker als je het gebruikt voor je beroep is het vaak de investering wel waard. Uiteraard had ik het graag allemaal wat goedkoper gehad, dan kon ik voor mijn hobby een meesterviool kopen met enkele professionele strijkstokken, pirazzi gold snaren, een Musafia koffer en een korfker steun maar helaas, ... ik rijd ook niet met een Rolls-Royce Boat Tail, heb geen Canon eos c500 camera en loop niet rond in een Stuart Hughes kostuum met een Patek Philippe horloge,... . Natuurlijk vind ik ook dat al die prijzen belachelijk zijn en kan ik me niet voorstellen dat iets ooit zo'n prijs waard kan zijn maar dat lijkt het perverse effect van een vrije markt, de korfker schoudersteun is dan eigenlijk nog erg braaf in vergelijking, ...
   
  BertBoonVioolbouw vindt dit leuk.
 7. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.309
  Homepage:
  De Pirastro schoudersteun model 2 kost bijna €300,=

  [​IMG]

  Dat moet 'ie ook wel kosten want men heeft er zeven(!) jaar aan gewerkt en over nagedacht. Daarna nog patenteren. De kosten die dat met zich meebrengt betaalt de koper natuurlijk. Je krijgt er ook nog een ErgoPack en vier reserve pads bij. Allemaal verpakt in een luxe doos. Dat mag ook wel voor dat geld.
  Het blijft de vraag of de steun dat waard is of blijkt te zijn. Eigen keus.
   

Deel Deze Pagina