Niveau opus 38 Romberg

Discussie in 'Cello' gestart door miekehutten, 29 mei 2020.

 1. miekehutten

  miekehutten

  Lid geworden:
  19 feb 2018
  Berichten:
  2
  Kan iemand mij adviseren welke stukken ik nog meer kan gaan oefenen. Ben nu bezig met opus 38 van Romberg en vind dat heel leuk, leerzaam en voldoende uitdagend. Heb er ook een boek bij met piano en cello muziek en een begeleidings cd bij met drie verschillende tempo’s.
   
 2. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  13.003
  Homepage:
  Mieke,

  ik denk dat de cellisten onder ons het even laten afweten. Ik weet te weinig van het cellospel af om er iets zinnigs over te kunnen zeggen.
  Er komt vast nog wel een reactie. :)
   
 3. Hubertus Bogaers

  Hubertus Bogaers ♫ ♪

  Lid geworden:
  3 nov 2015
  Berichten:
  612
  Mieke, en Frits,
  Opus 38 Romberg is naar ik vrees te onbekend om een goed houvast te geven. Er zijn er ook twee op38 nr 1 en op 38 nr 2 in G en e.

  Suzuki 1, 2 en 3 meer; vroeger gaf diploma A B C OF D nog wel eens houvast.... het is eigenlijk een goede vraag om aan je docent te stellen, maar niet iedereen heeft een docent...

  Als ik opus 38 naluister, denk ik dat de Vivaldi sonates redelijk binnen je bereik liggen (bv opus 14 nr 5); af en toe moet je bij de vingerzettingen weten wat je moet doen, om ze goed doenlijk te maken, dus eigenlijk weer een docent nodig.

  Als je stapels advies maar wel in het Engels wilt, zou je https://www.facebook.com/search/top/?q=the apprentice cellists club kunnen proberen.

  Op wat meer gevorderd niveau https://www.facebook.com/search/top/?q=international cello society

  Succes!
   
  Laatst bewerkt: 30 mei 2020
 4. miekehutten

  miekehutten

  Lid geworden:
  19 feb 2018
  Berichten:
  2
  Dank voor de reacties. Ooit ben ik via dit forum gewezen op opus 38 van Romberg als leuk stuk voor een beginner om te spelen. Ik heb 2 jaar les en het lijkt al heel wat als je dit speelt. Bedankt voor de reactie’s en verwijzingen.
   

Deel Deze Pagina