plezier met samenspelen

Discussie in 'Overig' gestart door Marcelita, 29 mrt 2014.

 1. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.564
  Homepage:
  Gisteren was het Gluren bij de Buren 2019 in Amersfoort. In de natuurboerderij in de Vathorst speelden we (Spiccato) drie keer een concertje van een klein half uur. Werk van Fioré, Beethoven, Telemann, Arbeau, Pester en Schotse melodieën met tot slot Aan de Amsterdamse Grachten vierstemmig hebben we de bezoekers voorgeschoteld. De acoustiek van de boerderij was prima en de hele kleine kinderen die ook waren meegekomen, hoorde je tijdens het concert niet. Na elk stuk gingen de peuters heel ijverig klappen.
  Het was voor ons een mooie ervaring. We hebben hier samen hard naar toegewerkt en het is dan ook heel fijn te horen dat het zo goed is overgekomen.
  In de pauze werden we in de watten gelegd door de medewerkers van de natuurboerderij. Er was ook nog een leuk winkeltje met natuurprodukten en voor de kinderen was er, toen het even droog was, een tochtje in de ponywagen op het terrein van de boerderij.
   
  JanHut en marijke vinden dit leuk.
 2. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.564
  Homepage:
  Met een cello kom je nog eens ergens! Dat was vandaag Musis Sacrum in Arnhem, waar onder leiding van leden van het Gelders Orkest de 2e Jazzsuite van Shostakovich werd gerepeteerd. Zo zat ik dan ineens op het podium van de mooie Parkzaal, een prachtige zaal qua acoustiek maar ook dat het publiek dan naar het orkest kijkt en daarachter de parkachtige omgeving van het concertgebouw. Veel groen! De dirigent, voor dit project Dick Bolt, verwees dan ook graag naar het jonge groen en het sfeertje dat de jazzsuite zou mogen uitdragen.

  Het repeteren vandaag was ook een hele fijne moederdag, want de kinderen hadden zo geen last van de eventuele verplichtingen die aan zo'n dag zouden kunnen kleven.;) Moeders met hun instrumenten werden inderdaad ook heel plezierig opgevangen zo! Maar alle gekheid op een stokje: Het project Groot Gelders .... (naam van componist wiens werk wordt gespeeld) Orkest betekent dat je een hele dag inspiratie mag opdoen, samen met je collega amateurmuzikanten en dat je nog met een bak aan huiswerk weer huiswaarts keert, maar ook boordevol goede moed en praktische adviezen. Over twee weken hebben we op zaterdag nog een halve dag repetitie en op zondag een generale en dan de uitvoering. Zie verder onder "Concerten en uitvoeringen".
   
  Edwin Strijkertje vindt dit leuk.
 3. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.564
  Homepage:
  Na repetities in Musis Sacrum, belandden we vandaag voor DE uitvoering in het concertgebouw "De Vereeniging" in Nijmegen. Geweldig goede sfeer in de groep, inspirerende coaches van het Gelders Orkest die meespelen en de bas trombonist van datzelfde orkest als dirigent op de 'bok". Het voor mij meegekomen publiek vond het erg goed klinken, heeft ervan genoten.
   
 4. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.564
  Homepage:
  Deze maand is weer het nieuwe seizoen van plezier met samenspelen begonnen. Bij cello-ensemble Spiccato hebben we wat nieuwe stukken met daarnaast nog 'oude' om verder te verfijnen. Het is weer fijn spelen als vanouds met elkaar. We staan overigens wel open voor een cellist (e) die graag mee wil doen!
  Vandaag begon het weer bij wereldmuziekgroep Ravelijn en een nieuw seizoen heeft ook weer een nieuw repertoire.
  Er stonden nu vier stukken op de lessenaar waar we aan gewerkt hebben. Wat een leuke stukken toch weer van het type balkan en latin. Stukken ook die je niet ergens gratis van het internet kan plukken en die eigenlijk pas echt tot leven komen als je er samen met één van onze muzikale leiders aan hebt gewerkt.
  Het repertoire gaat zich nog uitbreiden. Ook hier geldt: lijkt het je wat, kom dan eens meespelen. Daarna kies je of je doorgaat. Een behoorlijk deel van de groep doet hier al flink wat jaren aan mee.
   

Deel Deze Pagina