plezier met samenspelen

Discussie in 'Overig' gestart door Marcelita, 29 mrt 2014.

 1. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.879
  Homepage:
  Gisteren was het Gluren bij de Buren 2019 in Amersfoort. In de natuurboerderij in de Vathorst speelden we (Spiccato) drie keer een concertje van een klein half uur. Werk van Fioré, Beethoven, Telemann, Arbeau, Pester en Schotse melodieën met tot slot Aan de Amsterdamse Grachten vierstemmig hebben we de bezoekers voorgeschoteld. De acoustiek van de boerderij was prima en de hele kleine kinderen die ook waren meegekomen, hoorde je tijdens het concert niet. Na elk stuk gingen de peuters heel ijverig klappen.
  Het was voor ons een mooie ervaring. We hebben hier samen hard naar toegewerkt en het is dan ook heel fijn te horen dat het zo goed is overgekomen.
  In de pauze werden we in de watten gelegd door de medewerkers van de natuurboerderij. Er was ook nog een leuk winkeltje met natuurprodukten en voor de kinderen was er, toen het even droog was, een tochtje in de ponywagen op het terrein van de boerderij.
   
  JanHut en marijke vinden dit leuk.
 2. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.879
  Homepage:
  Met een cello kom je nog eens ergens! Dat was vandaag Musis Sacrum in Arnhem, waar onder leiding van leden van het Gelders Orkest de 2e Jazzsuite van Shostakovich werd gerepeteerd. Zo zat ik dan ineens op het podium van de mooie Parkzaal, een prachtige zaal qua acoustiek maar ook dat het publiek dan naar het orkest kijkt en daarachter de parkachtige omgeving van het concertgebouw. Veel groen! De dirigent, voor dit project Dick Bolt, verwees dan ook graag naar het jonge groen en het sfeertje dat de jazzsuite zou mogen uitdragen.

  Het repeteren vandaag was ook een hele fijne moederdag, want de kinderen hadden zo geen last van de eventuele verplichtingen die aan zo'n dag zouden kunnen kleven.;) Moeders met hun instrumenten werden inderdaad ook heel plezierig opgevangen zo! Maar alle gekheid op een stokje: Het project Groot Gelders .... (naam van componist wiens werk wordt gespeeld) Orkest betekent dat je een hele dag inspiratie mag opdoen, samen met je collega amateurmuzikanten en dat je nog met een bak aan huiswerk weer huiswaarts keert, maar ook boordevol goede moed en praktische adviezen. Over twee weken hebben we op zaterdag nog een halve dag repetitie en op zondag een generale en dan de uitvoering. Zie verder onder "Concerten en uitvoeringen".
   
  Edwin Strijkertje vindt dit leuk.
 3. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.879
  Homepage:
  Na repetities in Musis Sacrum, belandden we vandaag voor DE uitvoering in het concertgebouw "De Vereeniging" in Nijmegen. Geweldig goede sfeer in de groep, inspirerende coaches van het Gelders Orkest die meespelen en de bas trombonist van datzelfde orkest als dirigent op de 'bok". Het voor mij meegekomen publiek vond het erg goed klinken, heeft ervan genoten.
   
 4. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.879
  Homepage:
  Deze maand is weer het nieuwe seizoen van plezier met samenspelen begonnen. Bij cello-ensemble Spiccato hebben we wat nieuwe stukken met daarnaast nog 'oude' om verder te verfijnen. Het is weer fijn spelen als vanouds met elkaar. We staan overigens wel open voor een cellist (e) die graag mee wil doen!
  Vandaag begon het weer bij wereldmuziekgroep Ravelijn en een nieuw seizoen heeft ook weer een nieuw repertoire.
  Er stonden nu vier stukken op de lessenaar waar we aan gewerkt hebben. Wat een leuke stukken toch weer van het type balkan en latin. Stukken ook die je niet ergens gratis van het internet kan plukken en die eigenlijk pas echt tot leven komen als je er samen met één van onze muzikale leiders aan hebt gewerkt.
  Het repertoire gaat zich nog uitbreiden. Ook hier geldt: lijkt het je wat, kom dan eens meespelen. Daarna kies je of je doorgaat. Een behoorlijk deel van de groep doet hier al flink wat jaren aan mee.
   
 5. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.879
  Homepage:
  Vanmiddag is er weer hard geoefend aan het repertoire van de wereldmuziekgroep. Naast het feitelijk samen repeteren, wordt ons ook uitgelegd hoe je met anderen in groepje lastig stukje latin-muziek het handigst aanpakt en merken we ook het effect van zo'n aanpak.
  Daarnaast is het ook mooi te ervaren hoe per muziekstijl en muziekstuk anders je je klank maakt. De latin muziek die we hier spelen, is niet het soort stukken die je aanpakt alsof je een stuk uit de romantiek gaat spelen of uit de barok.
   
 6. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  13.161
  Homepage:
  Het zou mooi zijn als je eens een stukje van die "latin-muziek" kunt laten horen. Ik heb geen idee waaraan ik denken moet.
  Ik begrijp ook wel dat je vermoedelijk er geen opname van hebt.
   
 7. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.879
  Homepage:
  't Is meer dat ik niet zomaar datgene dat ik wel heb, op het forum mag plaatsen. We hebben zelf wel opnames van ons als een soort 'tussenstand' (om te horen waar nog aan moet worden gesleuteld) en opnames van anderen waar op geoefend kan worden.
  Mogelijk gaan we in juni op een meer openbare plek uitvoeren en dan kan iedereen van jullie komen luisteren.
  Dat is dan in Utrecht, zeer waarschijnlijk op 20 juni 2020 (want op die dag hebben we onze muzikaal leider geboekt). Maar goed, er moet eerst gekeken worden met een culturele commissie in Utrecht in welk kader (mini-festival bijvoorbeeld) dat zou passen. Indien dat niet lukt, kunnen we altijd terugvallen op een locatie die we achter de hand hebben.
  Wij gaan er in ieder geval hard voor dat we iets kunnen laten horen wat gehoord mag worden!
   
 8. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  13.161
  Homepage:
  Ook niet een fragment van -laten we zeggen- 20 seconden? :(
   
 9. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.879
  Homepage:
  Samen spelen zonder grenzen! Ik vind dit een prachtig voorbeeld.

   
  Nikin en JosHuis vinden dit leuk.
 10. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.879
  Homepage:
  Gisteravond konden we dan eíndelijk weer als Spiccato-ensemble spelen, In onze oefenruimte hadden er twee van ons de stoelen klaar gezet in twee rijen op een manier dat Elske ons allemaal kon zien. En natuurlijk stond al het praktische, niet cellospelende, in het teken van veiligheid tegen besmetting. Al waren we lang niet compleet, we konden gelukkig weer samenspelen. We mochten zelfs een nieuwe speler verwelkomen, en nu maar hopen dat-ie blijft!
  Heerlijk, al die celli die weer samen klinken! De muziek die alleen leuk is als je die samen kunt laten horen. De aanwijzingen en het weer laten horen. Het 'groeien' van een muziekstuk.

  Zo was afgelopen zaterdag ook weer het begin van het nieuwe seizoen bij de wereldmuziekgroep. Ook hier hebben twee van ons er heel hard aan gewerkt dat het veilig kon. Grote ruimte (de kerk), ventilatie, schermen tussen de blazers, een doordachte opstelling van de stoelen met ruime afstanden. Het ziet er wat bizar uit, maar goed, we konden wel weer lekker gaan spelen. De BOA's op straat stonden ongetwijfeld bij onze muziek te swingen!

  Zo fijn dat het allemaal weer gestart is! Het plezier samen met de muziek; okee, dan maar even niet het soort pauzes met samen koffie/thee drinken en de lekkernijen die tevoorschijn komen, we hebben de muziek en dat is waarvoor we komen!:)
   
  Nikin vindt dit leuk.
 11. Nikin

  Nikin

  Lid geworden:
  24 aug 2015
  Berichten:
  496
  Fijn dat je weer samen kunt spelen! Alleen wel jammer van de koeken bij Ravelijn, want die waren erg lekker!! (Het was niet zo dat ik speciaal voor de koeken kwam, maar ze droegen zeker bij aan de feestvreugde ;))

  Ik heb de afgelopen maanden enorm veel gewerkt door corona en vrijwel niet gespeeld. Sinds eind augustus is het eindelijk wat rustiger, maar ben ik heel veel aan het bijslapen. Deze week ben ik weer wat regelmatiger gaan spelen, heb alweer een blaar op mijn pink :rolleyes:

  Met de orkesten is het helaas erg rustig. Mijn kinderen zijn overgestapt van Corrente naar Keizerstad in Nijmegen. Van Corrente was na wat minder handige acties van de muziekschool helaas weinig meer over, maar ze hebben het erg naar hun zin bij Keizerstad. Zelf speel ik er wel minder door, want bij Corrente speelde ik bij beide groepen ter ondersteuning mee (bij de jeugdgroep zelfs altviool partijen op cello, omdat er te weinig violisten waren) en bij Keizerstad is dit, helaas voor mij, niet nodig. Maar natuurlijk wel fijn dat ze zo'n goed gevuld jeugdorkest hebben!

  Ook bij Tarcisius speel ik momenteel niet. Als enige strijker zat ik natuurlijk al wat vreemd tussen al die blazers, maar het was wel leuk en gezellig. Maar met alle corona-perikelen vind ik zo'n zaal vol blazers in combinatie met mijn gezondheid wat minder, dus maar even niet.

  Maar... binnenkort ga ik met een nieuw kwartet samenspelen dat hier op het forum is ontstaan. We hebben elkaar nog niet ontmoet, maar dat gaat volgende maand gebeuren. Ik ben benieuwd!
   
  Marcelita vindt dit leuk.
 12. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.879
  Homepage:
  Wat leuk, ontstaan op het forum! We zijn natuurlijk heel benieuwd hoe zich dat ontwikkeld!
  Voor jou ook weer extra stimulans om te oefenen, nadat Corrente en Tarcicius nu zijn afgevallen. Het zal nog wel een tijd duren voordat meespelen met Tarcicius weer kan.
  Wel heel fijn dat je kinderen nu bij Keizerstad spelen en ze het daar naar hun zin hebben!
   

Deel Deze Pagina