plezier met samenspelen

Discussie in 'Overig' gestart door Marcelita, 29 mrt 2014.

 1. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.917
  Homepage:
  Voor een Contrabas, hoeveel heb je daarvoor nodig? Ik denk dat de afdeling knijpermontage in de penitentiaire inrichting daarvoor overuren moet draaien!
   
 2. Muzirene

  Muzirene |♫♫|♫

  Lid geworden:
  23 apr 2012
  Berichten:
  2.202
  Homepage:
  Daar zeg je wat! Dat zou inderdaad het geval zijn als alle contrabasspelers in Nederland knijperdempers willen... Ik weet niet hoeveel voor een contrabas... Ik schat een knijper of 8?

  Misschien wil een contrabasspeler hier op het forum wel even een knijperpracticum uitvoeren, zodat we eindelijk weten wat het werkelijke aantal is. Dit is van groot belang om het aantal strijkers op peil te houden (ik begreep uit eerdere berichten dat men namelijk geneigd is scherp en effectief vingerverwijderend gereedschap ter hand te gaan nemen).

  Het doel is dus om inzicht te krijgen in de absolute demping van een lichte sourdine voor een contrabas, onderzoeksvraag: hoeveel knijpers zijn ervoor nodig om dezelfde demping te realiseren?
   
 3. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.277
  Homepage:
  "Plezier met samenspelen". Maar het gaat nu over het samen spelen met wasknijpers. :(
  Kun je nagaan, hoe de taal wordt misbruikt.
   
 4. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.120
  Homepage:
  Ah...kom eens uit je koker (- denken)! Afgelopen week speelde ik met vogeltjes en met schapen, die reageerden ook op wat ze hoorden.
  Weer naar Plezier met Samenspelen: afgelopen zaterdag mochten we (leden van Spiccato, van Huismuziek Amersfoort) eindelijk weer samen los. Vier uur lang in een zaaltje, ramen open en de mensen uit de buurt die voorbij liepen, konden het niet nalaten stil te blijven staan en te kijken en te horen wat daar in dat zaaltje gebeurde.
  Elf celli die los gingen! Los op allerlei mooie stukken, zoals een vierstemmige versie van Tjaikovsky's Chanson Triste. Op zo'n dag als zaterdag was het moeilijk het heel triest te laten klinken. We mochten immers weer los!
  In het nieuwe seizoen gaan we weer op onze vaste dinsdagavonden samenspelen, maar de smaak van een hele middag samen hard werken hebben we wel te pakken gekregen. Dit zou zomaar niet de laatste keer zijn geweest dat we er een hele middag met elkaar aan de slag gaan met onze celli.
   
 5. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.277
  Homepage:
  Wat bedoel je? :(
   
 6. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.917
  Homepage:
  Maar speelde je met die vogeltjes en schapen nu met of zonder demper: dat willen we allemaal (behalve Frits natuurlijk) graag weten.
   
  Muzirene vindt dit leuk.
 7. JanHut

  JanHut ♫ ♪

  Lid geworden:
  27 aug 2013
  Berichten:
  1.439
  Kort voor de kerstdagen, het zal 2018 geweest zijn, heb ik jullie eens zien en horen spelen. Een stuk dat mij bijgebleven is was oorspronkelijk voor 8 trombones. Ik weet de componist niet meer. Indrukwekkend samenspel, haarzuiver en het publiek verstilde. Geweldig!
   
  Marcelita vindt dit leuk.
 8. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.120
  Homepage:
  Dank voor het compliment! We hebben er ook hard op gestudeerd, samen en apart. Het was van Beethoven en was eentje van de drie Equali. Als aanwijzing van hoe dit uit te voeren, kregen we mee dat we onze cello als een trombone moesten bespelen, dus met cello het karakter van de trombone zo goed mogelijk zien te benaderen.

  Er zijn plannen om komende december weer op te treden. Er zijn weer nieuwe stukken, mooie nieuwe uitdagingen waar we mee verder gaan. Het is natuurlijk altijd afwachten wat het najaar gaat brengen en of het ons gegeven is regelmatig fysiek samen te kunnen oefenen.
   
  JanHut vindt dit leuk.
 9. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.120
  Homepage:
  Gisteren hadden we een jaarvergadering van Huismuziek Amersfoort (HMA). Het leuke van deze club is dat zelfs jaarvergaderingen letterlijk muzikaal worden omlijst. Of je kunt ook zeggen"gesandwiched". We beginnen immers met muziek maken, dat is dus met leden van alle ensembles. Daarna de vergadering en tenslotte weer muziek.
  Eén van de dirigenten van de ensembles van HMA zorgt dan voor de bladmuziek en leidt het. Het is altijd weer een verrassing wat je dan op je lessenaar krijgt en natuurlijk helemaal al hoe het gaat klinken en het stuk aan klank 'groeit' door de aanwijzingen die we krijgen.
  Komend seizoen hopen we weer muzikale plannen te kunnen uitvoeren die afgelopen jaar niet konden doorgaan. Er zijn ook plannen waarbij tussen ensembles wordt samengewerkt. Bovendien komt er ook weer een hele avond samenspel voor alle leden van HMA samen.
  En wat het aardige is: je bent welkom als nieuw lid, zelfs als je niet in Amersfoort woont. Natuurlijk hopen we dat ook de Amersfoorters onder ons zich welkom voelen en zich melden. Er zijn echter al wat leden van buiten Amersfoort. Het zou zomaar kunnen dat er mogelijkheden zijn voor carpoolen.
  In de bijlage zit de folder met contactgegevens.
   

  Bijgevoegde bestanden:

  JanHut vindt dit leuk.
 10. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.120
  Homepage:
  Het nieuwe seizoen is weer begonnen. Vandaag bijvoorbeeld bij wereldmuziekgroep Ravelijn in Utrecht. Muziek uit Colombia, Bosnië, Albanië en Roemenië was reeds verspreid en zo kon ieder met haar of zijn bundeltje muziek aan de slag. Violiste Anneke Frankenberg van het Charivari Trio leidde ons mooi de muziek in; ze bouwt het goed met ons op, zodat we ons niet verliezen in verkeerde accenten, uitlubberende 7/8e maten naar vierkwart en andere missers. De sfeer zat er al weer goed in en we hebben er weer helemaal zin in!
  Violisten, altviolisten, cellisten en contrabassisten en bespelers van nog niet genoemde strijkinstrumenten zijn van harte welkom. Het is wel handig als je redelijk niveau van beheersing hebt (maar meer dan vier mollen of kruisen heb ik tot nu toe niet gezien in onze bladmuziek).
  In het ensemble spelen verder nog klarinettisten, saxofonisten, fluitisten en accordeonisten. Accordeonist Bart Lelivelt, ook van het Charivari Trio, is onze andere leider. Mogelijk komt er in de loop van de tijd nog een leider met een blaasinstrument bij. Zolang ik bij Ravelijn speel, is er altijd vanuit elk van die drie disciplines een leider geweest die één en ander met elkaar afstemden.

  Elke maand spelen we van half één tot half vijf in de middag met een kleine pauze tussendoor. Je kunt twee keer voor proef meedoen om te kijken of het je wat lijkt en daarna teken je al dan niet voor het hele seizoen.
  Verdere info kun je bij mij krijgen.
   
 11. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.120
  Homepage:
  Wat een wereld aan harmonie en klank gaat toch weer open als je aanschuift bij Symphonic Friends!
  Dit is een volledig symfonie-orkest, aangevuld met een moderne ritmegroep (gitaar, basgitaar en drums) en een volledige saxgroep en vocalisten. Hiermee wordt filmmuziek gespeeld, symfonische popmuziek, musicalmuziek ook en wat er verder mogelijk is met deze rijkdom aan bezetting.
  We hebben er graag nog altviolisten bij!
  Repetities zijn in Bennekom op zaterdagochtend van half tien tot half één, dus ook als je een stukje moet reizen voordat je in Bennekom bent, is de verhouding reistijd-repetitietijd nog best redelijk. En helemaal al als je meerepeteert en straks ook optreedt met dit orkest!
  https://www.facebook.com/SymphonicFriends/
   
 12. gdae

  gdae

  Lid geworden:
  12 sep 2008
  Berichten:
  118
  Ik heb even op facebook van symphonic friends gekeken. Als je voor zo'n groot publiek mag spelen zou er toch ook een goede opname gemaakt moeten kunnen worden. Nu vind ik alleen een paar met een telefoon gemaakte filmpjes die niet om aan te horen zijn. Ik neem aan dat het in het echt veel beter klinkt ...
   
 13. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.120
  Homepage:
  Het klinkt ook veel beter dan op die opnames waar je het over hebt. Ik ben er zelf nooit zo dol op om geluidsopnames te plaatsen als deze Ik beheer de website van het folkbandje waar ik in speel en plaats daar dus geen opnames op die met smartphone zijn opgenomen. Of heel goede opname, of niet, maar anders doet het geen recht aan de muziekgroep of orkest. Maar ja, facebook is meer een communicatiekanaal waar geluidskwaliteit ondergeschikt is aan andere doelen. Via facebook communiceren doe je met je telefoon, toch? Daar staan je foto's en filmpjes op en die 'piep' je dan door om te vertellen dat je daar was etc. Of dat er binnenkort weer wat te beleven is.

  We geven op 3 juni 's avonds een concert in Renkum, dat is weer een gelegenheid om ons live te horen.
  https://www.djguide.nl/party.p/450139/concert-symphonic-friends
   

Deel Deze Pagina