plezier met samenspelen

Discussie in 'Overig' gestart door Marcelita, 29 mrt 2014.

 1. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.280
  Homepage:
  Voor een Contrabas, hoeveel heb je daarvoor nodig? Ik denk dat de afdeling knijpermontage in de penitentiaire inrichting daarvoor overuren moet draaien!
   
 2. IdB

  IdB |♫♫|♫

  Lid geworden:
  23 apr 2012
  Berichten:
  2.166
  Homepage:
  Daar zeg je wat! Dat zou inderdaad het geval zijn als alle contrabasspelers in Nederland knijperdempers willen... Ik weet niet hoeveel voor een contrabas... Ik schat een knijper of 8?

  Misschien wil een contrabasspeler hier op het forum wel even een knijperpracticum uitvoeren, zodat we eindelijk weten wat het werkelijke aantal is. Dit is van groot belang om het aantal strijkers op peil te houden (ik begreep uit eerdere berichten dat men namelijk geneigd is scherp en effectief vingerverwijderend gereedschap ter hand te gaan nemen).

  Het doel is dus om inzicht te krijgen in de absolute demping van een lichte sourdine voor een contrabas, onderzoeksvraag: hoeveel knijpers zijn ervoor nodig om dezelfde demping te realiseren?
   
 3. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  13.559
  Homepage:
  "Plezier met samenspelen". Maar het gaat nu over het samen spelen met wasknijpers. :(
  Kun je nagaan, hoe de taal wordt misbruikt.
   
 4. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.006
  Homepage:
  Ah...kom eens uit je koker (- denken)! Afgelopen week speelde ik met vogeltjes en met schapen, die reageerden ook op wat ze hoorden.
  Weer naar Plezier met Samenspelen: afgelopen zaterdag mochten we (leden van Spiccato, van Huismuziek Amersfoort) eindelijk weer samen los. Vier uur lang in een zaaltje, ramen open en de mensen uit de buurt die voorbij liepen, konden het niet nalaten stil te blijven staan en te kijken en te horen wat daar in dat zaaltje gebeurde.
  Elf celli die los gingen! Los op allerlei mooie stukken, zoals een vierstemmige versie van Tjaikovsky's Chanson Triste. Op zo'n dag als zaterdag was het moeilijk het heel triest te laten klinken. We mochten immers weer los!
  In het nieuwe seizoen gaan we weer op onze vaste dinsdagavonden samenspelen, maar de smaak van een hele middag samen hard werken hebben we wel te pakken gekregen. Dit zou zomaar niet de laatste keer zijn geweest dat we er een hele middag met elkaar aan de slag gaan met onze celli.
   
 5. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  13.559
  Homepage:
  Wat bedoel je? :(
   
 6. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.280
  Homepage:
  Maar speelde je met die vogeltjes en schapen nu met of zonder demper: dat willen we allemaal (behalve Frits natuurlijk) graag weten.
   
  IdB vindt dit leuk.
 7. JanHut

  JanHut ♫ ♪

  Lid geworden:
  27 aug 2013
  Berichten:
  1.359
  Kort voor de kerstdagen, het zal 2018 geweest zijn, heb ik jullie eens zien en horen spelen. Een stuk dat mij bijgebleven is was oorspronkelijk voor 8 trombones. Ik weet de componist niet meer. Indrukwekkend samenspel, haarzuiver en het publiek verstilde. Geweldig!
   
  Marcelita vindt dit leuk.
 8. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.006
  Homepage:
  Dank voor het compliment! We hebben er ook hard op gestudeerd, samen en apart. Het was van Beethoven en was eentje van de drie Equali. Als aanwijzing van hoe dit uit te voeren, kregen we mee dat we onze cello als een trombone moesten bespelen, dus met cello het karakter van de trombone zo goed mogelijk zien te benaderen.

  Er zijn plannen om komende december weer op te treden. Er zijn weer nieuwe stukken, mooie nieuwe uitdagingen waar we mee verder gaan. Het is natuurlijk altijd afwachten wat het najaar gaat brengen en of het ons gegeven is regelmatig fysiek samen te kunnen oefenen.
   
  JanHut vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina