positie aanleren

Discussie in 'Cello' gestart door Solange, 24 jul 2017.

 1. Solange

  Solange

  Lid geworden:
  25 apr 2014
  Berichten:
  154
  Hoi iedereen,

  Ik ben wel eens benieuwd hoe jullie de 2de en 3de positie hebben aangeleerd en of jullie nuttige tips hebben.
  Ik vind het nogal moeilijk. Het is er ook vaak naast.
  Ik moest eerst glijden naar de noot met de vingers op de snaar en met de boog erbij dan hetzelfde maar zonder de boog die de glijding weergeeft maar wel enkel de beginnoot en de eindnoot.
  Ik vind het echt frustrerend want ik heb er al best veel tijd aan besteed en heb het gevoel dat ik niet verder kom dan soms juist en soms fout ...
   
 2. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.880
  Homepage:
  Jij krijgt op een andere manier les dan ik, daarom ben ik een beetje bang adviezen te geven. Dat kan alleen maar verwarrend werken.
  Ik had de lesboekjes van cellist Francis Grant. Die liet je voor de 2e positie je hand in de 2e positie 'zetten' en dan systematisch ervaren waar dan alle noten zaten en met welke vinger je dan welke toonhoogte pakte. Je speelde dan loopjes in mineur, in majeur en chromatisch en dat snaar voor snaar. En daarna kwamen wat oefenstukjes.
  Zo werd dat dus ook met de 3e positie gedaan. En daarna de 4e postie en daarna kwam het schuiven tussen posities.
  Stapje voor stapje, heel gestructureerd.

  Je kunt het best met je problemen terecht bij je docent. Die zal dan toch echt iets moeten bedenken wat jou verder helpt. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden.
   
  Solange vindt dit leuk.
 3. Solange

  Solange

  Lid geworden:
  25 apr 2014
  Berichten:
  154
  Ik begrijp het, dat is idd een andere benadering. Ik ben dadelijk begonnen met het schuiven naar de posities, soms maar voor 1 of een paar noten. Eerst de eerste vinger achteruit en de extended en dan korte liedjes met een klein stukje in 2de of 3de positie.
   

Deel Deze Pagina