sextet

Discussie in 'Eigen werk' gestart door gdae, 6 dec 2013.

 1. gdae

  gdae

  Lid geworden:
  12 sep 2008
  Berichten:
  108
  Dag

  Ik was op een voorspeelavond van de muziekschool. Er was een blazerstrio en verschillende strijkensembles. En mijn zoon speelde marimba. Ik vond het stemmen wel een voorstelling op zich en besloot om eens een stuk te schrijven voor sextet waarin het stemmen van de instrumenten de gimmick is. Je gaat als het ware naadloos over van het stemmen in het concert. Lijkt me leuk om naar te kijken.
  Recent heeft mijn vrouw het stuk (in een vreselijke computerversie, dat wel) gebruikt onder een fotoserie die ze gemaakt heeft. Mocht iemand het met leerlingen willen gaan uitvoeren, geef ik het graag weg. Er is ook een tweede deel, en op verzoek schrijf ik graag meer. Bezetting is hoorn en fluit, viool, altviool, cello en marimba.
  Het staat hier:

   
 2. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  13.618
  Homepage:
  Ik heb er met genoegen naar gekeken en geluisterd!

  Het gekke is denk ik, dat je deze muziek niet ‘los’ moet horen. Juist door deze toepassing als ondersteuning van de beelden treedt er een soort synergie op. Prima gedaan, vind ik.
  Het is inderdaad wel te horen dat het synthetisch is, maar je hebt niet altijd de beschikking over echte instrumenten en dan moet je wat. Ik denk echter wel, dat er betere versies zijn van computer gesimuleerde instrumenten, zoals CUbase, maar die hebben ook weer hun prijs.

  Blijkt maar weer eens dat de keuze van de gebruikersnaam hier op z’n plaats is: GDAE! :)

  Frits
   
 3. gdae

  gdae

  Lid geworden:
  12 sep 2008
  Berichten:
  108
  Ik heb cubase gebruikt, maar een oude versie. Er komt een dezer dagen een nieuwe. Leuk dat je het leuk vond, en goed gehoord wat het hoofdthema was.
   
 4. JanHut

  JanHut ♫ ♪

  Lid geworden:
  27 aug 2013
  Berichten:
  1.368
  Hoi gdae,
  Wat een verassend stuk. Prachtig geschreven (en ik onderschrijf de leuke reactie van Frits). Computergeluid: er valt 'doorheen te luisteren', ik hoor evengoed het leuke en de kwaliteit van tonen, wendingen, harmonieen.
   

Deel Deze Pagina