snaren zijn 'op'?

Discussie in 'Altviool' gestart door zapling, 31 jul 2017.

 1. zapling

  zapling

  Lid geworden:
  5 okt 2012
  Berichten:
  303
  op mijn alt heb ik Passione G en D snaren. de laatste week is het net of de D snaar ineens een heel trage respons heeft. Ik heb genoeg hars op mn stok, de stok is genoeg gespannen, de snaar heb ik schoon gemaakt... de snaren zijn nog geen 4 maanden oud en ik speel weinig. Wat kan er aan de hand zijn?
   
 2. JanHut

  JanHut ♫ ♪

  Lid geworden:
  27 aug 2013
  Berichten:
  1.440
  Zapling, op afstand is het niet zomaar te beantwoorden. Een vioolbouwer zou ws naar meerdere aspecten van het instrument kijken. Maar het zou kunnen, dat een D-snaar het begeeft, wat sneller dan je gewend bent. Wat ook kan is dat er sprake is van droogte (vocht in de lucht is dan laag) of temperatuurwisseling. Dan kan het zomaar zijn dat een paar dagen later de snaar weer lekker meedoet. In dat opzicht: altviolen en cello's zijn niet de gemakkelijkste.
  Nu je een weekje verder bent: hoe doet de d-snaar het nu?
   
  zapling vindt dit leuk.
 3. zapling

  zapling

  Lid geworden:
  5 okt 2012
  Berichten:
  303
  ik had een workshop, dus het zekere voor het onzekere genomen en een half versleten set Obligatos terug gemonteerd. Daarmee goed kunnen spelen. nu ben ik wel nieuwsgierig of de Passiones nog een beetje willen klinken, maar daarvoor ga ik beter eerst wachten tot het weer omgeslagen is naar bestendig droog.
   
 4. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.325
  Homepage:
  Dat is een mogelijke oorzaak, maar dat verklaart geenszins waarom het dan niet ook de G- en de C- snaar betreffen.
   

Deel Deze Pagina