Solo met Phion

Discussie in 'Overig' gestart door Eva Wilgers, 30 apr 2021.

 1. Eva Wilgers

  Eva Wilgers

  Lid geworden:
  30 apr 2021
  Berichten:
  4
  Thuis als solist meespelen met Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel? Het kan!

  Bij Solo met Phion word je als muzikant ingewijd in de geheimen van de allermooiste orkestsolo’s uit het klassieke repertoire. Denk bijvoorbeeld aan de vioolsolo in Salut d'Amour van Elgar, de hoornsolo uit Mendelssohns Midzomernachtsdroom of de solo voor altsaxofoon in de Schilderijententoonstelling van Moessorgski. Speel je althobo, altviool, cello, contrabas, euphonium, fagot, fluit, klarinet, trompet of trombone? Ook dan kun je je hart ophalen bij Solo met Phion!

  Na je aanmelding ontvang je voor jouw instrument en bijbehorend werk de bladmuziek, de audio-opnames (zowel het complete stuk als een ‘karaoke’ versie) én een persoonlijke tutorial van een van onze musici om jou op weg te helpen. Want, hoe zit het eigenlijk precies? Welke rol heeft de solo in het stuk en hoe kun je je daar het beste op voorbereiden? Welke technische aspecten zijn belangrijk en kun je met de tips van onze musici extra oefenen? Hoe zorg je dat je solo mooi in het geheel mengt of boven het orkest uitstijgt? En, wat maakt deze solo zo bijzonder voor de musicus?

  Met al deze tools in handen kun je uiteindelijk zelf schitteren in je samenspel met Phion! Deelname is gratis en vrijblijvend. Aanmelden kan via www.phion.nl/solometphion
   
 2. Nikin

  Nikin ♫ ♪

  Lid geworden:
  24 aug 2015
  Berichten:
  523
  Het klinkt heel leuk, maar hoe persoonlijk is een persoonlijke tutorial? Een filmpje met tips lijkt me wel wat, maar als het echt persoonlijk contact is, dan klinkt het toch wat eng, daar ben ik nog een veel te beginnende amateur voor... :oops:
   
 3. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.982
  Homepage:
  En "De Zwaan" van Camille Saint-Saëns is ook een best pittig stuk, die met een goede vibrato-techniek een stuk aardiger om aan te horen is dan met beperkte.
  Voor mij is het nu even niet het moment om mee te doen, omdat ik al best veel heb, mijn cello ligt niet bepaald in de koffer. Bovendien wil ik nu nog even verder met technische verbeteringen (celloles, oefenen).
  Ik vind het project wel heel leuk en hoop dat Phion deze 'tak' van educatie verder uitbouwt, ook als er weer in orkestverband kan worden gespeeld. Ik pak het graag een keer op!
   
 4. Eva Wilgers

  Eva Wilgers

  Lid geworden:
  30 apr 2021
  Berichten:
  4
  Beste Nikin, het is een flimpje met tips, maar geen persoonlijk contact! Na je aanmelding ontvang je alles in je mailbox: de bladmuziek en de link naar de tutorial van Maike waarin ze jou tips geeft hoe je mogelijk de Zwaan te studeren. Het is verder geheel vrijblijvend. Je kan in je eigen tempo studeren. Phion wil voornamelijk een mogelijkheid bieden om weer aan de slag te gaan met spelen.
   
 5. Eva Wilgers

  Eva Wilgers

  Lid geworden:
  30 apr 2021
  Berichten:
  4
  Beste Marcelita: wat fijn om te horen dat je nog steeds voldoende te doen hebt! Aanmelden kan altijd, de bladmuziek en filmpjes blijven nog tot september beschikbaar, dus je kan er tot die tijd nog zeker mee aan de slag gaan. Het is geheel vrijblijvend en je kan thuis in je eigen tempo aan de slag. Wel leuk dat je het een mooi initiatief van ons vindt, dank je wel!
   
 6. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.982
  Homepage:
  Beste Eva, nog even over de mooie projecten van het Gelders Orkest: ik kan mij van héél wat jaren geleden (rondom 2012 misschien?) had je het Klassiek Open Podium-festival. Dat was een kamermuziekfestival voor amateurs, waarbij je met je eigen ensemble kon komen óf je kon laten indelen in een ad hoc ensemble. Onder leiding van een musicus van het Gelders Orkest werd er dan in een uur gewerkt aan de uitvoering van een stuk.
  Het was wel zo dat winkelend publiek in Arnhem kon komen zitten in het zaaltje als toehoorder (daar had ik overigens geen last van), maar verder was je dus lekker aan 't musiceren met een collega van je.
  Wie ook nog mee ging doen aan de wedstrijd, kreeg nog wat meer coaching met haar/zijn ensemble.
  Als je zelf niet aan de beurt was voor je uur coaching, kon je in andere zaaltjes gaan luisteren. Ik vond het erg leuk eraan mee te doen en hoopte op herhaling. Destijds was het gratis, zowel meedoen als komen luisteren, ik zou me kunnen voorstellen dat dat financieel niet heel aantrekkelijk is voor 'het orkestbedrijf'. Ik zou me wel kunnen voorstellen dat er met kamermuziek wel iets te bedenken valt voorafgaand aan een optreden van leden van het Gelders Orkest in hun eigen kamermuziekensembles. Dit is natuurlijk wel iets voor het post-coronatijdperk (waarvan ik uitga dat dat in enige vorm komt).
   
 7. Eva Wilgers

  Eva Wilgers

  Lid geworden:
  30 apr 2021
  Berichten:
  4
  Beste Marcelita, bedankt voor jouw bericht. Phion ontwikkelt verschillende amateurprojecten. De afgelopen seizoenen hadden we jaarlijks twee projectorkesten, waarvan een symfoniebezetting en na corona zijn we voornemend dit weer op te pakken. Jouw suggestie zal ik ook meenemen tijdens een brainstorm.
   

Deel Deze Pagina