Speel mee bij Dordt in Cello 17 t/m 21 mei

Discussie in 'Cello' gestart door Evelien Holster, 9 mei 2023.

 1. Evelien Holster

  Evelien Holster

  Lid geworden:
  9 mei 2023
  Berichten:
  2
  Van 17 tm 21 mei is in Dordrecht het cellofestival. Educatie (start 18 mei) staat met stip op no. 1 op de voet gevolgd door de concertprogrammering. Het programma is zo opgebouwd dat je naast 4 dagen educatie ook alle concerten bij kunt wonen. Max Knigge heeft wederom een fantastische compositie gemaakt waar je met z'n allen aan gaat werken om zondagmiddag als finale aan het publiek te laten horen. Docenten zijn Cor Coppoolse, Katja Dirven, Rosalie Seinstra en Jos Teeken. Workshops middag door Leonard Besseling, Jeroen den Herder. Tijdens de Educatie opening een masterclass door Pieter Wispelwey. En alle concerten zijn afwisselend en zeker de moeite waard met als opening op woensdag avond 17 mei Julien Lefferi1ere met Camerata RCO. Geef je nog op. Als je een "die heart cello mens' bent koop gewoon een passepartout voor € 260,00 euro dan ben je gewoon bij alles aanwezig!!! Je kunt vanzelfsprekend ook alles apart aanschaffen. Zijn altijd super leuke dagen. Kijk op de website voor alle info een aanschaf voor tickets.
  https://www.dordtincello.nl/
   

  Bijgevoegde bestanden:

  Marcelita vindt dit leuk.
 2. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.107
  Homepage:
  Dit is zeer zeker een aanrader! Vier dagen genieten van niet-alledaags cellofestijn met allerlei bijzondere buitenkansjes! Ik heb mij wederom aangemeld!
   
 3. Evelien Holster

  Evelien Holster

  Lid geworden:
  9 mei 2023
  Berichten:
  2
  Ha Marcelita. Leuk dat je mee gaat doen. Tot volgende week. Hg Evelien
   
 4. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.107
  Homepage:
  Na een drukke week nu even tijd om jullie te vertellen over Dordt in Cello.
  Ten eerste: wat was dit weer een geweldig fijne editie Dordt in Cello!!! Denk aan de ingrediënten programmering concerten, de inzet van de docenten én de deelnemers.
  De programmering zorgde ervoor dat we "alle uithoeken van de cello" hoorden. Klassieke meesterwerken uitgevoerd door topcellisten van NL bodem én de winnaar van het eerste Elisabethconcours voor cello. Cellisten van het metropole orkest met eigentijds werk en nieuwe eigen composities, een werkje van fluittonen voor cello solo, een drama (toneel) over twee dakloze cellisten met hun geschiedens en zeer expressief cellistisch ondersteund, een Fins trio met piano, zang, harp, klokjes en een viola da gamba electrisch aangesloten op een enorme set aan pedalen voor effecten en looping. Er is nog veel meer te vertellen over het aanbod aan concerten, maar eigenlijk had je er gewoon bij moeten zijn om ervan te genieten!
  Ook deze keer waren we weer in lesgroepen verdeeld, op basis van wat ieder aangaf in welke niveaugroep zij of hij wilde meedoen. Dit keer begon alles met een openbare masterclass met drie leerlingen en Pieter Wispelwey als docent. Dat wat werd besproken, was natuurlijk voor iedereen ter lering! Het gaat dan natuurlijk vooral om wat je met je strijkstok doet op het gebied van snelheid en druk op de snaar.

  Een best flink deel van de tijd in de lesgroepen werd besteed aan het instuderen van de nieuwste compositie van Max Knigge "Op de stroom van mijn gedachten". Voor Dordt in Cello had hij drie partijen klaar en het is de bedoeling dat dit verder wordt uitgebouwd en in Zutphen in augustus a.s. er nog een partij of meer is toegevoegd. Naast dit werk hadden we nog vier andere muziekstukken in onze map voor onze lesgroep, waarvan er één helemaal niet meer aan bod is gekomen. Ten opzichte van een andere editie zijn er wat dagdelen van de groepslessen verhuisd naar masterclass, workshops en een extra repetitie vanwege de uit te voeren wereldpremiere van de compositie. Voor het uitvoeren van nog andere muziek zijn de deelnemers van de diverse groepen heel ijverig zelf gaan oefenen buiten de uren van het programma van het festival.

  En dan kom ik op de mededeelnemers: het was weer heel erg fijn met elkaar samen te zijn. Samen naar de concerten en ook samen tijdens de lessen te oefenen. Daarnaast was er weer het enthousiaasme extra tijd te investeren om samen iets moois ten gehore te brengen op het slotconcert. Omdat het dit keer niet bepaald massaal was, was het ook makkelijker contact te hebben met deelnemers uit andere groepen. Bovendien zijn er een aantal die al vele edities meelopen; altijd weer een hartelijk weerzien!

  Voor een indruk van deze editie https://www.facebook.com/Dordtincello.nl/

  Waar kwam ik nu weer zo blij van thuis na deze intensieve dagen? Het samen genieten van cellomuziek en cellospelen. De inspiratie en instructies van de docenten, die je heel positief benaderen én van wie je oppikt waar je nog extra aan moet gaan werken. Volgende keer kom ik wéér!
   

Deel Deze Pagina