Start nieuw seizoen Preludio

Discussie in 'Gevraagd/gezocht' gestart door Nikin, 21 aug 2023.

 1. Nikin

  Nikin ♫ ♪

  Lid geworden:
  24 aug 2015
  Berichten:
  537
  De afgelopen jaren heb ik vaker gepost over Preludio, meestal betrof het een oproep voor nieuwe leden. Inmiddels is Preludio uitgegroeid tot een flink en stabiel orkest met ruim 50 leden. We zijn dus niet meer hard op zoek naar nieuwe leden om te overleven, maar blijven een heel leuk en gezellig orkest, waar altijd plek is voor nieuwe leden. Op dit moment zoeken we specifiek fagotten en hoorns, maar alle instrumenten die in een symfonieorkest passen zijn welkom en strijkers, met name viool, altviool en contrabas, zijn natuurlijk altijd zeer welkom.

  Preludio is een van de orkesten van Filharmonisch Orkest 's-Hertogenbosch (FOH) en speelt arrangementen van klassieke werken in plaats van de originele partijen en is daardoor een fijne opstap voor mensen die later begonnen zijn met spelen en nog niet toe zijn aan de originele orkestpartijen in de vaak vergevorderde volwassen symfonieorkesten. Er spelen veel mensen die pas op volwassen leeftijd zijn gaan spelen en mensen die als kind gespeeld hebben en het later weer opgepakt hebben, maar ook mensen die wel degelijk in een vergevorderd amateursymfonieorkest spelen of kunnen spelen, maar ook veel plezier beleven aan het in een prettig ontspannen, maar qua spelen ook serieuze, sfeer samenspelen. Een aantal jaar geleden is Preludio samengegaan met het het jeugdorkest van Filharmonisch Orkest 's-Hertogenbosch, waardoor de leeftijd van de leden nu tussen de 12 en ruim 80 jaar ligt, waarbij alle leeftijdsgroepen goed vertegenwoordigd zijn.

  We beginnen dit seizoen met een repetitiedag en gezamenlijke lunch op 2 september en repeteren daarna vanaf vrijdag 8 september om de week op vrijdagavond in de Burchtzaal van Mariaoord in Rosmalen.

  Heb je zin om eens te komen kijken of het orkest iets voor je is? Stuur dan een mailtje naar preludio@fohsite.nl. Je kunt dan alle informatie krijgen die je wil en krijgt de stukken die we repeteren toegestuurd.
   
  Marcelita vindt dit leuk.
 2. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.120
  Homepage:
  Je hebt je weg wel gevonden bij Preludio! Leuk te lezen, en veel plezier in het nieuwe seizoen!
   
 3. Nikin

  Nikin ♫ ♪

  Lid geworden:
  24 aug 2015
  Berichten:
  537
  Ja, zeker! Ik speel sinds een jaar ook bij het Betuws Symfonieorkest en ga nu ook bij Filharmonisch orkest 's-Hertogenbosch spelen, maar blijf Preludio er voor de gezelligheid en ontspanning bij doen. Veel te leuk om mee te stoppen.

  Bij Tarcisius ben ik wel gestopt, beviel niet meer en geeft ook ruimte voor iets anders.

  Jij ook nog steeds actief bij Spiccato en Ravelijn?
   
 4. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.120
  Homepage:
  Jazeker! Ravelijn is leuk vanwege het soort muziek dat daar wordt gespeeld. De sfeer in de groep is ook heel fijn. Door verhuizingen en andere omstandigheden is er wel wat verloop, maar er is ook weer een klarinettiste teruggekomen. We zouden overigens nog steeds graag strijkers willen verwelkomen.
  Spiccato blijft ook fijn spelen. We komen daar niet bepaald cellisten tekort. Door de manier waarop het geleid wordt door Elske Tinbergen, de stukken die ze uitzoekt en bewerkt en de fijne sfeer die er verder in de groep heerst, maakt dat het ritje van 40 minuten van deur tot deur meer dan waard.
   

Deel Deze Pagina