Strijken in tijden van corona

Discussie in 'Overig' gestart door marjet, 26 apr 2020.

 1. marjet

  marjet

  Lid geworden:
  5 feb 2011
  Berichten:
  274
  Ben ik wel benieuwd naar: wat doen jullie momenteel met je strijkinstrument in deze tijd?
  Meer of minder behoefte om te studeren bv? Online lessen blijven volgen? Meer tijd voor oude stukken of juist om iets nieuws in te studeren?

  Zelf vind ik het aan de ene kant wel eens lekker om niks anders te hebben dan het huiswerk van de vioollessen, wat meer bezig te zijn met techniek, maar ik mis de inspiratie die ik put uit het samenspel met anderen.
  En ik ben heel benieuwd wanneer we weer mogen samenspelen....
   
 2. Vioolgirl

  Vioolgirl

  Lid geworden:
  14 jun 2019
  Berichten:
  14
  Ik volg nu online vioolles. Verder ligt het orkest waarin ik speel en het vioolkwartet stil. Ik weet dat het orkest in ieder geval tot en met de zomervakantie niet kunnen repeteren. Ik hoop dat we voor de zomer wel weer met het vioolkwartet aan de slag kunnen. Maar ik houd er rekening mee dat het pas na de zomer word. Samenspelen doe ik nu met mijn ouders die ook een strijkinstrument spelen. Ik ben benieuwd wanneer het weer mogelijk is om in orkesten te spelen. Ik houd er rekening mee dat ik deze zomer niet op vakantie kan zoals ik het had gepland.

  Het is vervelend dat het nu zo loopt allemaal, maar gezondheid is natuurlijk ook belangrijk. Gelukkig kom ik wel aan mijn trekken met het muziek maken.
   
 3. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.814
  Homepage:
  Veel herkenning in jullie berichten. Alle groepjes liggen stil, dat is jammer, maar het maakt wel dat je nog wat rustiger oefent aan het huiswerk voor celloles en cello-ensemble met name. Eigenlijk verwacht ik dat het na de zomer allemaal wat 'gewoner' wordt, maar dan nog steeds met anderhalve meter afstand.
  Het fijne van samenspelen en de gezelligheid in de pauze mis ik.
  Gelukkig heb ik nog wel celloles via skype en dat helpt te blijven studeren. Ik ben dan wat meer 'gebrand' op etudes, dat merk ik wel (misschien doordat duet spelen via skype niet echt lekker gaat).
   
 4. nassau

  nassau

  Lid geworden:
  17 feb 2020
  Berichten:
  44
  Duo, trio en kwartet samenspel kan toch nog gewoon in de thuissituatie, bij voorkeur als het kan in de tuin? En anders op minimaal 1,5 meter afstand in een kamer. Ieder eigen standaard, eventueel eigen gel en na afloop niet te lang blijven hangen.....zo doe ik het.
   
 5. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.814
  Homepage:
  Dat klopt wel wat je zegt. Het is ook eigenlijk een soort schrikbeweging om alles stil te leggen. Zo van "oeps, even pas op de plaats". De ruimte voor het kwartet was ook niet geschikt voor de aanbevolen afstanden die je met elkaar moet houden. Nu hebben we daar net weer contact met elkaar over gehad en ziet het ernaar uit dat we ergens eind mei een heel geschikte ruimte voor krijgen. Dan gaat dat kwartet weer starten. Ook voor duospel is er natuurlijk een goede mogelijkheid en met de folkband zouden we ook creatief kunnen worden door in wisselende samenstellingen te oefenen, dus met het verantwoorde maximum aantal spelers. Dan hoeven we daarna alleen nog er een geheel van te maken.
  Mooi dat je de mogelijkheden allang benut! Hier komt het ook goed (en bij de anderen vast ook).
   
 6. marjet

  marjet

  Lid geworden:
  5 feb 2011
  Berichten:
  274
  Na de meivakantie gaan mogen hier de lessen weer officieel 1 op 1 in de muziekschool! Wel anderhalve meter etc. Wat de grotere gezelschappen betreft, orkest bv, is natuurlijk allemaal nog onzeker. Maar kwartetten zou ik nog niet durven...ik kom sowieso nog nergens anders dan op mijn werk of in de supermarkt
   
 7. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  5.814
  Homepage:
  Ik denk dat ik liever kwartet speel in een goed geventileerde ruimte met anderhalf tot twee meter afstand dan dat ik door de supermarkt loop.
  Vanaf ergens eind mei heb ik een ruimte met goede ventilatiemogelijkheden en waar je makkelijk twee meter afstand van elkaar kunt houden, ook bij binnenkomst. Daar kunnen we dan weer kwartet gaan spelen. We worden weer blij, alleen al van het vooruitzicht. De andere ruimte waar we altijd speelden, is niet geschikt onder de huidige omstandigheden.

  Verder is er inderdaad nog heel veel onzeker, omdat elke versoepeling helemaal uitgewerkt moet worden op hoe dat dan veilig uitgevoerd kan worden. En ook óf dat wel veilig kan.
  En strijkers onder elkaar kunnen dan nog wel op een veilige manier met zelfgemaakte mondkapjes werken (daar dus professioneel mee omgaan en weten dat ze daarmee alleen anderen wat kunnen beschermen), maar met blazers gaat dat niet op.
   

Deel Deze Pagina