strijkkwartetspelers gezocht!

Discussie in 'Gevraagd' gestart door Emmie, 24 jun 2015.

 1. Emmie

  Emmie

  Lid geworden:
  24 jun 2015
  Berichten:
  47
  Hallo,

  Ik zou het enorm leuk vinden om met andere mensen samen te spelen, bijv. in strijkkwartetformatie. Zelf ben ik een matig gevorderde amateur, met veel liefde voor viool en mooie muziek. Ik woon in 's-Hertogenbosch en heb thuis of in nabije omgeving ruimte om strijkers te ontvangen.

  Mocht dit je aanspreken, laat dan van je horen!
  Emmie
   
 2. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.128
  Homepage:
  Wel een leuk voorstel! Als je geen kwartet bij elkaar kunt krijgen die op regelmatige basis samenspeelt, kun je nog altijd proberen liefhebbers van strijkkwartet spelen te lokken door bijvoorbeeld op één dag samen te spelen.
  (Er is altijd wel wat te verzinnen op hoe je met elkaar drinkpauzes en lunch met elkaar regelt.) Voordeel is dan ook voor mensen die iets verder moeten rijden, dat het dan loont (reistijd minder dan speeltijd).
  Voor zo'n muzikale blind date ben ik wel te porren.
   
 3. Willeke_D

  Willeke_D ♫ ♪

  Lid geworden:
  12 nov 2010
  Berichten:
  529
  Den Bosch is voor mij prima te doen...matig gevorderde amateur is denk ik ook een mooie omschrijving van mijn niveau.
  Instrument is altviool :)
   
 4. Emmie

  Emmie

  Lid geworden:
  24 jun 2015
  Berichten:
  47
  leuk! dank voor jullie reacties alvast, communicatie volgt!
   
 5. Emmie

  Emmie

  Lid geworden:
  24 jun 2015
  Berichten:
  47
  hallo dames,
  Dankjewel voor jullie reacties.
  Marcelita; speel jij cello? Dan hebben we dus al een strijktrio bij elkaar! Wat voor muziek zijn jullie voor in? Matig gevorderd houd in mijn geval in dat ik best wel speelervaring heb, zowel w.b. zelf spelen als in diverse groepen/orkesten. Laatste tijd wat minder gespeeld, door zwangerschappen, verhuizingen etc. Hoe kunnen we gegevens uitwisselen? Ik zit nog niet zo lang op dit forum, dus ben in sommige dingen nog niet zo handig. Sorry ook dat de reactie even duurde, ik was mijn eigen gestarte onderwerp ook even kwijt :D
   
  zapling vindt dit leuk.
 6. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.128
  Homepage:
  Niet erg dat het een tijd duurde! Er zijn nou eenmaal nog meer dingen te doen dan alleen op muziekgebied, toch?
  Leuk dat je het initiatief weer oppakt!:)

  Je kunt een conversatie 'aanmaken' waarin je Willeke en mij adresseert. Als er zich dan nog iemand meldt, kun je die nog toevoegen.

  (Conversatie: door op de donkerblauwe balk direct onder 'Strijkersforum' op je naam te gaan staan met de prompt. Dan zie je twee rijen functies en in de rechter rij staat conversaties. Die aanklikken. Bovenin zie je dan "nieuwe conversatie aanmaken". Aanklikken met linker muisknop en dan gaat het vast wel lukken).

  Ja, klopt, ik speel cello. Gevorderd, maar zeker geen 'sterspeelster:D'.
  Ik voel ervoor om niet te ingewikkelde stukjes te nemen, zodat we toekomen aan het een beetje mooi proberen te spelen. Zelf heb ik hier trio's van Haydn liggen, verder heb ik met anderen (viool-dwarsfluit) ook gezellig trio's gescoord op www.violinonline.com (en er is ook een altvioolvariant van, alhoewel ze daar bij de trio's niet één van de partijen in altsleutel hebben genoteerd) http://www.violaonline.com/freesheetmusic.html

  En Willeke vertelde ons bij een eerdere poging samen te spelen dat zij ook nog boeken van De Haske heeft met leuke stukken. Dus wie weet...
   

Deel Deze Pagina