Taxaties

Discussie in 'Viool' gestart door BUANA, 11 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. BUANA

  BUANA

  Lid geworden:
  11 jul 2019
  Berichten:
  8
  Moet een Violinbouwer bij Taxatie een Stapelschuur en Bassbalkenschuur opgeven ?
   
 2. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  3.772
  Homepage:
  Wanneer u met "schuur" een scheur bedoelt: ja! Deze ernstige beschadigingen, gerepareerd of niet, beïnvloeden de taxatiewaarde drastisch. Het niet vermelden van deze problemen in een taxatierapport is regelrechte misleiding.

  Straf voor valsheid in geschrifte
   
  Laatst bewerkt: 11 jul 2019
 3. BUANA

  BUANA

  Lid geworden:
  11 jul 2019
  Berichten:
  8
  Ik denk ook ,zo maar op een keer sta je helemal alleen ! Heb tot nouw tue 6 violinbouwers in Nederland en twee in Duitsland ! Alle restauraties[mijn hobby Geigen] bij allen sofort bezahlt en Geigen ,an Talente zonder Kosten gegeven en ook voor heelemal niets ,gaat over Duizende Gulden en Euros,nooit Probleme tot nouw tue !Heel koort : Violine met Taxatieraport in Winkel 3500,00Euro! Geigenbouwer niet aanwezig [Visitenkarte:Name :Bouw-Verkoop -Verhuur-Reparatie-Taxatie ]vraag naar telefoonnr. ! Zo doend Kontakt !Vraag : is te koop en prijs ! Wist hij niet en drie dagen later de Prijs Euro 2300,00 en ik betaalde sofoort per Internet ! Vier dage later komt Violinpakket an[1,70X0,70 meter en von innen heelemal inclusiv Violinkoffer vool stoof ,Katehaaren en kersentalg binnen in Decksel] kijk de geige en zieh een scheurtje bij de rechte voet van de Kamm ! Mailde sofort : Is er een Stemmriss geweest of komt er an ?! Aantwort : "Weet niets van Stapelscheuren" praten verder naar U Vacantie ! Terug uit Vacantie en hem Kennis gegeven dat in der tat Stapelscheur en Zangbalkenscheur en aandere Scheuren zijn[alle niet goed restauriert e.c.t ! Ik wil mijn Geld 2250,00 Euro terug !Komentaar : Nooit ! Wel: Reparatie of aander Instrument uitzoeken ! Zo staat het nouw wel nog -Advocat kosten tot nouw tue : 300,00 Euro en ik moet nouw Stoppen ! Latzte aanbot : Haelfte Geld terug en Instrument Inlieveren ---met aandere woorden :1150 Euro Futschi en ik heb niets en mijn Advocatcosten! Zo staat het er bij ! Wat kan ik nog doen?
   
 4. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  3.772
  Homepage:
  Van wie was nu het taxatierapport? Is de schade niet tijdens het transport ontstaan? Heeft u de scheuren niet opgemerkt toen u het instrument voor het eerst zag?
   
 5. BUANA

  BUANA

  Lid geworden:
  11 jul 2019
  Berichten:
  8
  Het Taxatierapport is vaan D.v.d.Wal te Zwolle ---hij ontkent een rest.Stapelscheur ! Onderzoek vaan Streijkinstrumentenbouwer Andreas Post per "mail : In der tat zijn er mehrdere ,slecht uitgefuehrde Scheuren waronder "Een Stapelscheur slodrig is rstauriert"! Instrument is absolut niet in "Goede Staat" e.c.t ! Kosten vaan mij tot nu toe: 3100,00 Euro ! "Heb hem sofort gemailt : Is er een Stapelscheur geweest? Antwoort van D.v.d.Wal :Wet niets vaan Scheur !Gaa eerst 'mal op Vacantie e.c.t ! en dan began eene totale Misere voor mij ! Mijn fout : Dat ik te snell gekoopt heb met Vertrauen op zijn Taxatie! Dank voor Andacht Ps.heb bis vandaag nog geen Quittung over mijn Betaling bekomen trotz meerfacher aanvraage ! Hij wil nouw de gerestaurierte Stapelscheur plus aandere restaurierte scheuren welche niet aanwezig folgens hem zijn :Reparieren ! Sorry voor mijn gram.fouten! Heb alles zwart op wit aber ok alles ! Nader : Zijn winkel rueckwirkend per 01-09-2019 verkocht!!! Zit nouw op de Dijk in Zeeland ---wist ook niet war hij woont !
   
  Laatst bewerkt: 3 sep 2019
 6. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  3.772
  Homepage:
  Het lijkt mij het woord van de een tegen het woord van de ander. In Nederland kun je met een geschil waar je niet uitkomt uiteindelijk naar de rechter, maar daar worden in veel gevallen alleen advocaten beter van. Het SF lijkt mij niet het podium om geschillen als het bovenstaande te beslechten en eigenlijk lijkt het mij in dit geval ook geen platform voor "Naming and Shaming"
   
 7. BUANA

  BUANA

  Lid geworden:
  11 jul 2019
  Berichten:
  8
  op mijn korte Vraag in den beginne :"U antwoord---deutlich---met vraag na Violinbouwer "---ja doch !? Dan mijn antwoord e.c.t.----Ja doch ---deutlich !? Alles vaan mij geschr.is te beweisen zwaart op wit maar ik weet nouw dat het U vriendje is !De eenige Beedigte Streijkinstrumentenbouwer in Nederland heeft voor U geen Inbreng ! In einem aanderen Land is het Woord : Violinbouwer e.c.t en Taxateur door de Wet beschermt ! Ma ja in Nederland……….? Moet 'man 'mal weten ! Ben bedrogen door een Leugenaar ! Om mijn Recht te halen in Nederland super scheer ----Advocatkosten nouw boven de 1000,00 Euro !"Naming and Shaming "
   
 8. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  3.772
  Homepage:
  In Nederland gelden Nederlandse wetten en regels. Wanneer u het daarmee niet eens bent lijkt mij dit niet het juiste discussiepodium.
  Wanneer u er echt van overtuigd bent dat u onrecht is aangedaan en u krijgt niet waarop u recht denkt te hebben, rest u de gang naar de rechter.
  Het tekeer gaan op openbare fora in de vorm van beschuldigingen en beledigingen kan daarbij ook in uw nadeel zijn.
  Ik stel dan ook voor dat u hier op deze zaak pas terugkomt wanneer de bevoegde rechter onherroepelijk vonnis heeft gewezen: zo'n uitspraak is natuurlijk interessant in deze branche.
   
 9. BUANA

  BUANA

  Lid geworden:
  11 jul 2019
  Berichten:
  8
  Ik citeer U : "Het niet vermelden vaan deze Problemen in een Taxatierapport is "REGELRECHTE MISLEIDING" Straf voor VALSHEIT IN GESCHRIFTE !!! Mensen di mij Kennen : Lucienne van der Lans-Ben Sikkens__Andre van Putten---Mhr.en Vrouw Bolink---Meijer in Workum en Lies van Vledder en Reinold Broersma en meer ! Ben Hobbyist en Kok van Beroep [selfstandig cultuurcentum] ! Heb nog geen een beledigt ben wel bedrot worden en geloof langzaam in malafide Praktijken beland te zijn zo wie foute Taxaties e.c.t. ! Civielcourage is niet iederen in's Bett gelegt! Ik heb alles verzucht om mijn Geld terug te bekomen zonder Advocaaten ---maa ja en een Vraag in den Beginne !!! Ps. Ik ben wel een weinig veel DUMM gewest [maar ja oog een Prins was 'mal een weinig dumm en is doch Koning geworden]! Wat voor openbare fora Beschuldigingen[terecht]en beledigingen [heb ik niet gedaan]! Ben wel op de Hoede en hoop niet dat mij its gebuurt ---het is uit de Zotte !!! Les de BEGIN !!!Hypocriet ! "Ben ingetrapt "---Shaming---ja--Naming? Verder wil ik niet's meer met U te maken hebben---het weert mij te gek ! In de beginne :"Bent U wel een Rechter" ? Lies wat U over Taxaties te Papiere gaaf !!!
   
 10. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  12.823
  Homepage:
  Meneer BUANA, vriendelijk verzoek te stoppen met het posten van reacties hier. Uw standpunt is duidelijk, zij het zeer moeizaam te lezen wegens gebrekkig Nederlands.
  Alleen als u daadwerkelijk iets nieuws te melden heeft en wat ook relevant is, zie ik uw reactie graag verschijnen.
   
 11. BUANA

  BUANA

  Lid geworden:
  11 jul 2019
  Berichten:
  8
  Zo moeizaam te lezen ! Ja,ja -U heft heel goed "Deutsch"gelezen [geschreven niet] en nu bent U in Nederland Strijkinstrumentenbouwer ! Niet buiten Nederland zo wie :Taxateur D.v.d.Wal ---B.Boon---Andre van Putten en andere ! Aber een mhr. Stam,mhr.Boling en vrouwe, mhr.A.Post zijn een andere Wereld maar niet vaan de Strijkinstrumenten ! Er werd in de dat aangifte gedaan folgens B.Boon :" Valsheid in geschrifte " ! Zo en nu wil ik van U en consorthypocrieten niets meer horen en lezen ! Dank voor alles maar vermeld ook in de beginne dat U en bepaalde Vriendjes niet " Leden van de Nederlandse Vioolbouwers "zijn zo wie ook niet "Leden van de Nederlandse Muzikinstrumentenverenigung " !
   
  Laatst bewerkt: 7 sep 2019
 12. BUANA

  BUANA

  Lid geworden:
  11 jul 2019
  Berichten:
  8
  Ze moeten U naar de ......sturen ! Jammer voor mensen met het Hobby "Violin " e.c.t. -spelen ! U moet Mhr. Boon aanpakken ! Groet !Koost mij 3000,00 Euro Hobbycenten!!! Wet U ,een goede Kennis van mij heeft een Mhr.Machtholt gepackt !" Dat is neuw's voor U en zo kan U het plaatzen! Ja doch ?!
   
 13. IdB

  IdB ♫ ♪

  Lid geworden:
  23 apr 2012
  Berichten:
  1.956
  Homepage:
  Het spijt me voor uw geld en ik hoop dat het kan worden rechtgezet. Tegelijk hoop ik ook dat u weer rust in uzelf kunt vinden en uw tijd kunt steken in vruchtbaarder zaken dan uw frustratie uiten op dit forum (niet te volgen overigens) en dat u misschien dan ook een wat genuanceerdere kijk krijgt op de mensen hier. Mij lijkt dat Bert u alleen maar heeft willen helpen namelijk en veel moeite heeft gedaan zich door uw teksten heen te worstelen. En ook Frits doet enkel wat een goed beheerder hoort te doen. Uw teksten zitten vol emotie en u uit die naar de verkeerde mensen.

  Frits, ik zou het niet erg vinden als je dit gewoon verwijdert hoor. Het is erg vermoeiend, vaak onbegrijpelijk, en past niet hier op dit forum. En daarbij is de topicstarter niet genegen echt te luisteren naar de goedbedoelde reacties, waar ook nog eens echt moeite voor is gedaan.
   
 14. remi

  remi ♫ ♪

  Lid geworden:
  11 mei 2004
  Berichten:
  1.701
  Mr Buana.

  Gewoon uw reactie in het Duits intypen en laten vertalen door Google lijkt mij een mooie optie.
  Uw reacties zijn helaas heel moeilijk te begrijpen.

  Google:
  Es scheint eine gute Option zu sein, Ihre Antwort nur auf Deutsch zu schreiben und von Google übersetzen zu lassen. Ihre Antworten sind leider sehr schwer zu verstehen.

  Toch!
   
 15. BUANA

  BUANA

  Lid geworden:
  11 jul 2019
  Berichten:
  8
  Sie haben alle Recht nur im Beginn habe ich eine Frage gestellt und Herr B.Boon antwortete ! Sorry fuer das "Danach "! Abgelaufen!!!
   
 16. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  12.823
  Homepage:
  Aangezien heer BUANA niet begrijpt wat de bedoeling is, zet ik dit onderwerp op slot.
   
 17. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  12.823
  Homepage:
  Ik heb een dag of tien geleden BUANA aan de telefoon gehad en een half uur met hem gesproken, althans zo goed en zo kwaad als dat gaat. Ik geloof dat hem nu duidelijk is hoe taxaties hier in z'n werk gaan. Er is vooral veel frustratie aan de orde. Ik weet nu zijn werkelijke naam en iets van zijn achtergrond. Hij voelt zich bedrogen. Maar ja, dan moet hij eigenlijk niet hier op het forum zijn.
   
 18. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  3.772
  Homepage:
  Ik heb de heer Buana al meerdere malen aan de lijn gehad met zijn kant van het verhaal. Zoals meestal is er ongetwijfeld ook een andere kant. Als hij denkt dat er bewijs is voor bedrog moet hij er maar mee naar de rechter.
   
 19. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  12.823
  Homepage:
  Precies! Dat heb ik hem vanmorgen (ik had hem wéér aan de lijn) ook duidelijk gemaakt. Dit is geen juristenforum!
  Ik sluit het onderwerp maar weer af, om te voorkomen dat wat allemaal al is gezegd wordt herhaald. ;)
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina