Then the Halls Were Empty... and I Turned It On!

Discussie in 'Eigen werk' gestart door Joost van Dongen, 24 mei 2020.

 1. Joost van Dongen

  Joost van Dongen

  Lid geworden:
  22 okt 2017
  Berichten:
  40
  Homepage:
  Hoera, het laatste liedje van mijn album is af! Het is ook gelijk het langste liedje en het liedje met de langste titel: Then the Halls Were Empty... and I Turned It On!.  Dit is een verhalend nummer met drie fases: eerst wordt in stilte aan een machine gesleuteld, dan start die machine op, en dan opent de machine een poort naar een andere dimensie en breekt chaos uit. Ik had hierbij veel lol met ritmes maken uit geluiden van machines en gereedschap en zo, zoals het geluid van het intrekken van een rolmaat in het eerste deel.

  In dit nummer is de cello wat minder prominent dan in mijn meeste andere nummers, maar ik heb desalniettemin toch gewoon bladmuziek gemaakt voor de cello partijen. Zoals altijd zijn die te vinden op http://music.joostvandongen.com/.

  Nu nog de laatste stappen voordat mijn album echt af is en gepubliceerd kan worden: het allemaal goed laten mixen/masteren, een boekje maken, etc. En ondertussen ben ik alweer aan het componeren voor een tweede album, maar dat zal ongetwijfeld nog jaren duren. ;)

  Ik ga mijn album ook proberen op te sturen naar platenmaatschappijen. Ik verwacht niet dat iemand het daadwerkelijk op gaat pikken, maar niet geschoten is altijd mis dus ik probeer het gewoon. En als niemand het oppikt, publiceer ik het gewoon zelf op Spotify en zo.
   
 2. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.128
  Homepage:
  Dit is zeker heel erg verhalende muziek! Dit nodigt ook uit je eigen verhaal daarbij te bedenken als variatie op het verhaal waarmee jij kwam. Ik zat mij af te vragen of je je muziek niet eens aan de filmindustrie zou moeten aanbieden, want in je album heb je eigenlijk nog veel meer muziek die actie ondersteunt dan wel een sfeer opbouwt.
  Ik wens je veel succes, wie weet, inderdaad is niet geschoten altijd mis.
  Meespelen met deze laatste van het huidige album zal zeker geen sinecure zijn, al was het maar dat je nu nog veel beter maten moet gaan tellen om te weten wanneer je weer in kunt vallen (en anders wel goed in je gehoor moet krijgen hoe de laatste maat klinkt voordat je weer door mag met je cellopartij).
   
 3. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.327
  Homepage:
  Joost, ik moet het toch zeggen: het heeft wel heel weinig met een strijkinstrument te maken en dat is wel de vereiste om te plaatsen. Ja er komt een aantal maten een cello in voor maar wel heel minimaal. Ik zal het deze keer laten staan. Prima als je composities hier plaatst maar dan moet het wel gaan met/over strijkinstrumenten.
  Vraagje: Waarom moet de titel nou in het Engels? Verkoopt dat beter?
   
 4. Muzirene

  Muzirene |♫♫|♫

  Lid geworden:
  23 apr 2012
  Berichten:
  2.202
  Homepage:
  Ik moest denken aan een kennis van me die muziek schrijft en maakt voor games (playstation geloof ik, dat soort games in ieder geval)....
   
 5. Joost van Dongen

  Joost van Dongen

  Lid geworden:
  22 okt 2017
  Berichten:
  40
  Homepage:
  Ah okee, bedankt voor het laten weten! Ik wist niet waar de grens precies lag, maar ik zal de liedjes met weinig cello voortaan niet meer hier posten. Gelukkig hebben alle liedjes waar ik momenteel aan werk meer cello. :)

  Qua taal van de titel: als ik dingen online plaats, zoals op Youtube of straks op Spotify, kunnen mensen van over heel de wereld dat luisteren. Dan is een titel in een taal die meer mensen begrijpen handiger.
   
 6. nassau

  nassau

  Lid geworden:
  17 feb 2020
  Berichten:
  69
  Misschien een keer proberen bij tv programma M..........zij is wel in voor diverse genres. Het zou ook goed combineren met een rapper. Mooi hoor!
   
 7. Hubertus Bogaers

  Hubertus Bogaers ♫ ♪

  Lid geworden:
  3 nov 2015
  Berichten:
  909
 8. Joost van Dongen

  Joost van Dongen

  Lid geworden:
  22 okt 2017
  Berichten:
  40
  Homepage:
  Grappig dat je Cello Fortress tegen was gekomen! Ik heb daar sinds dat filmpjes nog veel mee opgetreden en het visueel nog flink aangepast. Ik ga er binnenkort weer aan werken om een versie te maken die mensen thuis kunnen spelen, en misschien kan ik na de pandemie er ook weer mee optreden. :)
   
  Hubertus Bogaers vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina