Verzekering voor viool

Discussie in 'Overig' gestart door Wim, 19 feb 2004.

 1. Wim

  Wim

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  74
  Homepage:
  Wie weet waar je een viool goed en goedkoop kan verzekeren (schade, verlies, diefstal)?
   
 2. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.874
  Homepage:
  Wie lid is van een van de LOAM organisaties (heet nu geloof ik Unisono) kan zich goed en goedkoop verzekeren via een agentschap waarmee men een afspraak heeft. Voor wie dat niet is kan ik Robert M. Blom in A'Dam aanbevelen, een verzekeringskantoor, dat niet alleen verstand heeft van verzekeren, maar ook van muziekinstrumenten. Premies zijn daar beslist niet te hoog. Links zijn op mijn site www.bbviolins.nl wel te vinden.
  Het kan overigens geen kwaad om premies, dekkkingsgraad en uitsluitingen van verschillende maatschappijen naast elkaar te zetten; er zijn soms grote verschillen. Wie zijn instrument wil verzekeren heeft altijd een assurantietaxatie nodig, voor strijkinstrumenten zijn die verkrijgbaar bij vioolbouwers. In zo'n taxatierapport staat de te verzekeren waarde vermeld. De laatste tijd doen sommige maatschappijen moeilijk over het verzekeren van gehuurde instrumenten; onbegrijpelijk!
   
 3. Peter

  Peter

  Lid geworden:
  1 mei 2003
  Berichten:
  24
  Ik heb verschillende maatschappijen vergeleken en Blom was bijna de helft goedkoper. Bovendien zijn zij gespecialiseerd in instrumentenverzekeringen. Bij andere maatschappijen ging het om kostbaarhedenverzekeringen naast de normale inboedelverzekering.
   
 4. Wim

  Wim

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  74
  Homepage:
  Bedankt voor de informatie
   

Deel Deze Pagina