Vioolles en yoga voor musici

Discussie in 'Aangeboden' gestart door Suzy, 17 jan 2019.

 1. Suzy

  Suzy

  Lid geworden:
  24 nov 2009
  Berichten:
  16
  Na erg drukke periode heb ik weer aantal plekken vrij voor vioolles in Tilburg. De lessen zijn voor verschillende niveaus en stijlen, samen maak ik met je een planning. Tevens ben ik ook een yogadocente met aandacht yoga voor musici. Yoga is zeer geschikt om pijnklachten te voorkomen, een goede houding te leren, leren hoe je adem je spel ondersteunt, podiumangst verminderen en vrijer te spelen. Het is mogelijk een combinatieles yoga/viool, alleen viool of alleen yoga voor musici volgen. Meer info: vioollestilburg@gmail.com
   
 2. rise

  rise

  Lid geworden:
  27 sep 2018
  Berichten:
  209
  Wat een leuke combinatie !
   
 3. Suzy

  Suzy

  Lid geworden:
  24 nov 2009
  Berichten:
  16
  Ja zeker! Yoga heeft mij persoonlijk veel geholpen met name pijnklachten en podiumangst tijdens mijn conservatoriumstudie. Ik ontdekte dat in vele landen yoga wordt gebruikt voor musici maar in Nederland nog vrij weinig. Daardoor na twee scripties hierover probeer ik ook anderen hiermee te helpen. Zoals Yehudi Menuhin zei; zijn beste viooldocent was zijn yogadocent!
   
 4. rise

  rise

  Lid geworden:
  27 sep 2018
  Berichten:
  209
  Jammer dat je zo ver weg zit ! Ik heb rugklachten en vioolspelen maakt dat het nou niet echt beter. Eigenlijk wel iets slechter. Daarom speel ik nu ook zittend, dat gaat beter.
   
 5. Hopf

  Hopf ♫ ♪

  Lid geworden:
  10 okt 2005
  Berichten:
  1.078
  Ik heb hier eerder al eens betoogd dat Menuhin bepaald niet in zijn eerste leugen was gebarsten. Het predikaat 'beste viooldocent' kende hij namelijk al eerder toe aan respectievelijk Persinger, Enesco en Busch. Vooral Enesco werd de hemel in geprezen met zijn, uit het hoofd, dertig verschillende vibrato's. En dan heb ik het nog maar niet over zijn grote enthousiasme over werken die later een vervalsing bleken te zijn (het Adelaïde vioolconcert ten onrechte toegeschreven aan Mozart), dan wel terecht vergeten (een vioolsonate van Mendelssohn).

  Yehudi Menuhin (Mnuchin) is voor mij altijd een wat moeilijk plaatsbare figuur geweest. Zijn opnames van voor de Tweede Wereldoorlog laten hem horen als een -ook technisch- fantastisch violist. Maar daar was na de oorlog weinig meer van over. En eigenlijk werd het van kwaad tot erger. Een verklaring zou kunnen zijn dat hij gedurende de oorlog nagenoeg niet studeerde (maar wel optrad). Maar plausibeler lijkt mij de mogelijkheid dat zijn techniek onvoldoende was gefundeerd. In dat verband is het zinvol te melden dat Menuhin en Persinger voor de oorlog hun opwachting maakten bij Ysaÿe in Antwerpen. Menuhin speelde bij die gelegenheid het laatste deel uit de 'Symphonie Espagnol' van Lalo. Na afloop was het hele gezelschap zwaar onder de indruk. Behalve Ysaÿe zelf, want die kwam niet verder dan de opmerking dat Menuhin toch nog de nodige aandacht moet besteden aan toonladders en gebroken drieklanken :cool:
   
 6. Suzy

  Suzy

  Lid geworden:
  24 nov 2009
  Berichten:
  16
  Hopf, dank je wel van je uitgebreide toelichting over Menuhin.

  Rise, jammer inderdaad dat we ver van elkaar wonen. Je mag wel altijd mij mailen (zie mijn eerste bericht voor mailadres). Ik kan je via mail oefeningen voor je rug sturen. Niet zo goed als een persoonlijke les maar je kunt wel aan de slag om te kijken of je verlichting voor je pijn krijgt. Vertel dan ook meer over je rugpijn, waar heb je het, zie je een aanleiding waar het komt etc.
  Ik had zelf vooral pijn in mijn onderrug, zonder yoga krijg ik het weer vrij snel..
   

Deel Deze Pagina