vioolsnaren;

Discussie in 'Viool' gestart door marc01, 11 apr 2021.

 1. marc01

  marc01

  Lid geworden:
  11 mei 2016
  Berichten:
  40
  hello vrienden;
  kan iemand mij misschien een tip geven,die ervaring heeft met het type warshal vioolsnaren?Na een tijdsduur van ongeveer(naar schatting)100 speeluren krijg ik een schrale,lelijke klank te horen...wat ik niet heb bij de dominant snaren..!ik vind die tijdsduur nogal kort,voor dit type snaren,nogal prijzig bij aankoop!
  aan de stijkstok ligt het niet,(de haren worden voldoende gereinigd)
  graag mail terug aub?dank;
   
 2. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.210
  Homepage:
  Warchal heeft verschillende typen vioolsnaren. Bij correct gebruik en normaal harsen van een met goed haar behaarde stok is reinigen niet echt nodig.
   
 3. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  13.434
  Homepage:
  Zou het kunnen dat er te rijkelijk geharst wordt? De snaren nemen dan ook steeds wat hars op en als dat niet verwijderd wordt na iedere keer spelen, bouwt zich daar een overschot aan hars op. Dat zal de klank van de snaar beïnvloeden (onregelmatige verdeling van de massa). Dat ligt dan niet aan het merk snaar en zal dan voor iedere snaar gebeuren. Ik begrijp alleen niet waarom dat fenomeen zich dan niet zou voordoen bij Dominant.
   
 4. marc01

  marc01

  Lid geworden:
  11 mei 2016
  Berichten:
  40
  dit vraag ik mij ook af frits..ik hars nogtans niet overdadig..maar in feite;hoelang speel je (omtrent) op een set snaren...?daar heb ik nog nooit een antwoord op gekregen,iedereen zegt ja....totdat ze schraal klinken?.
   
 5. marc01

  marc01

  Lid geworden:
  11 mei 2016
  Berichten:
  40
  dag bert;ik speel (speelde)nogtans op warshall amber snaren,die had ik er een achttal maand laten opliggen,tot het probleem zich voordeed.vreemd dat de dominant snaren dit langer uithouden...zou het aan de oostenrijkers liggen?o_Oo_O
   
 6. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  13.434
  Homepage:
  @marc01 ik denk toch echt dat je Warchal snaren bedoelt.
  Je zou eens een snaar onder een vergrootglas kunnen bekijken om te zien of er zich een laagje harsafzetting op bevindt. Als dat aanwezig is, kun je dat er proberen af te krijgen door voorzichtig met de duimnagel te schrapen. Als het er dan af is hoor je vaak een merkbaar verschil.
   

Deel Deze Pagina