vragen over viool echtheid

Discussie in 'Viool' gestart door Gery Schakelaar, 14 jul 2020.

 1. Gery Schakelaar

  Gery Schakelaar

  Lid geworden:
  14 jul 2020
  Berichten:
  11
  Hallo allemaal,

  Heb me vandaag aangemeld op dit forum omdat ik wat vraagjes heb over mijn viool. Deze viool heb ik nu meer dan 20 jaar in mijn bezit, maar de laatste 10 jaar speel ik er niet meer op. Zou hem ook graag willen restaureren en willen verkopen, als het de moeite waard is natuurlijk. Heb er met veel plezier op gespeeld, warm geluid zat erin en als hij hier gewoon in de kast ligt, kan ik misschien iemand anders er net zoveel plezier van hebben als ik destijds.

  Maar nu weet ik niet wat ik moet doen.

  Weet niet wat voor viool het is, er moet zeker wat aan gebeuren want de kan staat nog wel door 3 snaren en de strijkstof daar zijn heel veel haren van geknapt.

  Er staat in de viool op een blauw plaatje Ackermann & (dan een mannetje die viool speelt met 2 dingetjes op zijn hoofd en een lange krulstaart) Lesser, en daaronder Dresden 18 (en dan met potlood geschreven 98.

  Zal wat foto's toevoegen.

  Alvast bedankt voor een eventuele reactie, .

  Mvg Gery
   

  Bijgevoegde bestanden:

  Laatst bewerkt: 14 jul 2020
 2. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  13.258
  Homepage:
  Ackermann & Lesser is een firma die allerlei muziekinstrumenten verkocht die gebouwd werden in Markneukirchen. Ze handelden niet alleen in violen, maar ook trompetten, tuba’s en alles waar maar geluid uit kwam. Het waren geen vioolbouwers!

  Cover Ackermann resized.jpg
   
 3. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.052
  Homepage:
  In een groot atelier geproduceerd in Markneukirchen of nog waarschijnlijker Schönbach (aan de andere kant van de grens, tegenwoordig in het Tsjechisch Luby geheten) schat ik.
  Het kan een leuke studieviool zijn. Van de decoraties op sleutels en snarenhouder moet je houden. Van deze afstand lijkt de conditie redelijk. Strijkstokhaar is aangevreten door de mijt (of mot): dat komt veel voor bij stokken die langere tijd opgesloten hebben gezeten in het donker. Nieuw laten beharen en de viool laten voorzien van nieuwe snaren (Corelli Crystal of anders Thomastik Dominant). Kam en lijmnaden laten controleren bij de vioolbouwer, de koffer grondig stofzuigen en hij is verkoopklaar. Het is geen heel kostbaar instrument.
   
 4. Tobias

  Tobias |♫♫|♫

  Lid geworden:
  13 jul 2013
  Berichten:
  4.408
  Vragen over viool echtheid. De viool is echt, dat is duidelijk te zien. Maar misschien bedoel je of de viool een bepaalde waarde heeft. Ziet er best aardig uit, en heeft meer uitstraling dan een nieuw instrument.
  Alleen jammer dat één F gat een beschadiging heeft.

  Als het mijn viool was en ik zou hem willen verkopen dan zou ik er niets aan laten doen.
  Maar ik zou hem niet verkopen, een ouwe vriend verkoop je niet.
   

Deel Deze Pagina