weekendworkshop Klezmer en Griekse muziek

Discussie in 'Overig' gestart door Balfolker, 30 jun 2019.

 1. Balfolker

  Balfolker

  Lid geworden:
  16 jun 2012
  Berichten:
  6
  Stichting Volksmuziek Nederland organiseert het workshopweekend "Venster op het Oosten", waarin een weekendworkshop klezmer en Griekse muziek wordt gegeven.

  Violist Bert Vos en accordeoniste Erica Roozendaal geven samen de workshop klezmer, waarvoor echter apart ingeschreven kan worden. Met alle cursisten tezamen wordt er een band gevormd, maar de groep kan ook worden opsplitst voor bijvoorbeeld het aanleren van klezmer versieringen of voor het verbeteren van je spel.
  Beide docenten willen met de cursisten aan de muziek werken zoals zij dat ook in hun band The Klezmer Society aanpakken. Ze beginnen met het eigen maken van de melodie, want de melodie is het hart van elk klezmer stuk. Vanuit deze basis gaan ze het opbouwen: met akkoorden, begeleiding en versieringen, maar ook naar nieuwe variaties op de melodie. Hierbij kan de viool als melodie instrument gebruikt worden, maar ook als begeleidingsinstrument. Een melodie zal zo nooit twee keer hetzelfde klinken. Geen prefab arrangementen, maar creƫren en musiceren in het hier en nu! Jiddisjer zal het niet worden.

  Holger de Bruin geeft de workshop Griekse muziek. Griekse muziek wordt gekenmerkt door een mix van invloeden uit Oost en West. Dit hoor je terug in de toonladders en ritmes.
  In dit weekend wordt er ook aandacht gegeven Epirotische muziek. Deze muziekstijl is volkomen uniek en lijkt niet op wat we gewend zijn te horen uit de Balkan. Wanneer je je instrument redelijk beheerst en toe bent aan wat uitdaging, kun je meedoen met deze workshop.

  Het weekend "Venster op het Oosten" is van vrijdagavond 13 t/m zondagmiddag 15 september 2019
  De locatie waar het weekend wordt gehouden, lessen en volpension, is Conferentiecentrum YMCA De Glind, 3794 MK De Glind.
   

Deel Deze Pagina