Westerkamerorkest (A'dam) speelt vergeten Nederlandse componist. Speel mee!

Discussie in 'Gevraagd/gezocht' gestart door cindys, 16 dec 2014.

 1. cindys

  cindys

  Lid geworden:
  14 jul 2012
  Berichten:
  5
  Het Westerkamerorkest in Amsterdam brengt al 17 jaar onbekende pareltjes uit de muziekgeschiedenis. Nu is het orkest weer in de archieven gedoken, en zullen we in juni 2015 de tweede symfonie van Anton Berlijn uitvoeren. Deze “vergeten’ Nederlandse componist heeft ongeveer 500 werken geschreven. Zijn tweede symfonie beleefde zijn première in 1857 maar is daarna 150 jaar lang onterecht vergeten en genegeerd.

  Naast Berlijns symfonie zal ook het tweede pianoconcert van Mendelssohn op het programma staan. Dit zal worden uitgevoerd in samenwerking met professioneel pianist Johan Markell, met wie het orkest eerder al het vijfde pianoconcert van Beethoven heeft gespeeld.
  Voor dit project is er nog ruimte voor musici. Met name violen zijn welkom. Wij bieden de kans om deze vergeten componist te spelen en daarmee Nederlandse muziekgeschiedenis weer tot leven te wekken. Ook zal je samen spelen met een solist, en de mogelijkheid om naast twee concerten in Nederland hiermee ook in Duitsland (Leverkusen) op te treden.
  Heb je interesse om mee te spelen, eventueel op projectbasis?
  Stuur dan een mail naar hetwesterkamerorkest@gmail.com. Of kijk op onze website: www.westerkamerorkest.nl.
   

Deel Deze Pagina