wie kan me iets wijzer maken over deze cello

Discussie in 'Cello' gestart door MarjoleinG, 14 feb 2016.

 1. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.071
  Homepage:
  Waar iedereen het over eens is, is dat je het instrument goed moet kunnen uittesten en dat je er zelf een bod op kunt uitbrengen. Uiteindelijk is de cello voor jou waard wat je ervoor wilt bieden. Een label, hoe echt of niet, zegt niets over hoe jij zelf de klank en de bespeelbaarheid ervaart.

  Overigens weet ik wel een adres van iemand die in goede 7/8 celli handelt.
  Dus als je die wilt weten, stuur ik je wel een bericht via de conversatie.
   
 2. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.566
  Homepage:
  Mijn keuze is om er niet inhoudelijk op in te gaan, maar om de waarde van dit soort "identificaties" te relativeren en ter discussie te stellen en daar zijn -zoals blijkt- voldoende goede redenen voor.
   
 3. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  13.968
  Homepage:
  Als je dat wilt doen moet je een nieuw onderwerp aanmaken want daar gaat het hier niet over in dit onderwerp.
   
 4. Adam1980

  Adam1980

  Lid geworden:
  16 feb 2016
  Berichten:
  4
  Volgens mij is dat een Franse cello uit ca. 1900. Breton of niet , wie weet , het instrument moet men in het echt zien. Op foto's (zeker op slechte foto's ) is het moeilijk om een uitspraak te doen. Het kan zijn dat het een Breton workshop cello is. De brandmerk in de achterkant betekent niks , bij cello's deed men dat niet zo vaak. Men heeft veel kopieën gemaakt met brandmerk , die dus geen Breton instrumenten zijn. Als ik het goed begrijp , is de vraag of een meer dan 100 jaar oude cello zonder ernstige reparaties en in speelklaar staat 2000Eu waard is. Ook de maat is belangrijk dat het een 7/8 cello is , die zeldzaam is. Ik schrik echt van jullie reacties , eerlijk gezegd. Volgens mij niemand van jullie verkoopt een meer dan 100 jaar oude cello in goede staat voor 2000 Eu :) ! Zelfs een nieuwe ( afgewerkt :) ) Chinees cello is duurder. Nog een opmerking :) : " Het vervelende is dat ik hem niet op proef mee mocht nemen, behalve als ik hem eerst zou betalen " Jullie hebben problemen met begrijpend lezen , want het is net verteld dat de eigenaar van de cello heeft aangeboden om de cello mee te nemen wel met een voorwaarde dat de koper de cello betaalt en als het niet bevalt hij/zij het geld terug krijgt. Welke particulier of vioolbouwer geeft nou een waardevolle cello GRATIS weg aan een onbekende voor paar weken. Wat gebeurt er als de koper de cello nooit meer terug ziet ? Sorry , ik wil NIEMAND beledigen , maar we moeten realistisch blijven.
  Mijn conclusie is dus : Als de cello u bevalt qua klank en bespeelbaarheid , denk maar even na , want 2000Eu is helemaal niet gek voor zo'n cello. Ik ben wel met paar van jullie eens , een mogelijke oplossing is om de cello bij een vioolbouwer te laten taxeren ( die zet volgens mij een veel hoger bedrag op papier :) )

  "Scarlet Arts : Kleine hele Franse cello Thibouville Lamy, bijna 7/8ste VERKOCHT € 6.500,00" .Franse workshop cello!
   
  Laatst bewerkt: 19 feb 2016
 5. chrish

  chrish ♫ ♪

  Lid geworden:
  20 mei 2008
  Berichten:
  761
  Francois Breton was begin 1900 werkzaam zijn instrumenten zijn niet te vergelijken met de commerciële violen van de ateliers van Laberte, JTL en Couesnon later. De instrumenten die je op internet ziet zijn voor 99% afkomstig uit die ateliers.

  Bij elke vioolbouwer kun je een instrument gratis op proef meenemen naar huis. Het is inderdaad een beetje bizar maar de instrumenten wereld is klein en ons kent ons en ik ken weinig gevallen waar een instrument niet is terug gebracht en dan nog ben je als vioolbouwer daar voor verzekerd. Je moet een instrument gewoon minstens een week zelf thuis proberen.
   
 6. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.566
  Homepage:
  Het is bij vioolbouwers inderdaad gebruikelijk om een of meer instrumenten voor een proefperiode mee te geven. De voorwaarden waaronder verschillen. Particulieren (die meestal maar keuze hebben uit één instrument) doen dit wellicht zelden of vragen betaling vooraf en de vraag is dan of ze zomaar bereid zijn terug te betalen wanneer het instrument wordt teruggebracht.
   
 7. Adam1980

  Adam1980

  Lid geworden:
  16 feb 2016
  Berichten:
  4
  Adam:
  graag wijzigen! Alleen Engels als link en bronverwijzing toegestaan.
  Anders volgt verwijdering.


  Ondanks verzoek, geen wijziging doorgevoerd: Engelse tekst verwijderd. (21-2-'16)
  Beheerder.
   
 8. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.071
  Homepage:
  Hoi Adam, we hebben hier een spelregel en dat is dat we in het Nederlands posts plaatsen.
  Engelse teksten kun je als bron in een bijlage plaatsen, maar verder dus gewoon in het NL.
   
 9. chrish

  chrish ♫ ♪

  Lid geworden:
  20 mei 2008
  Berichten:
  761

  Gefeliciteerd je hebt me te pakken wegens mijn soms ietwat snelle schrijfstijl ik wilde schrijven begin 19e eeuw...

  Volgens mij is die cello van jou, wel vreemd dat je je speciaal voor dit topic hebt geregistreerd en verder geen ene fluit bijdraagt aan het forum en alleen maar betweterig loopt te doen, neem die cello van je lekker mee naar een vioolbouwer die zal je hetzelfde vertellen.[/QUOTE]
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 feb 2016
 10. Adam1980

  Adam1980

  Lid geworden:
  16 feb 2016
  Berichten:
  4

  Sorry , het was niet mijn bedoeling om jou te beledigen. Alleen het maakt heel veel uit of het begin 1900 is of begin 19e eeuw. Ik volg al een tijdje dit forum , dus ik ben niet helemaal nieuw hier. Alleen ik heb weinig verstand voor violen , waar de meeste topics over gaan , dus ik vind daar mijn reactie eigenlijk overbodig. Ik speel al 28 jaar cello en ik heb ook kennis voor cello's. Kortom ik heb verstand voor cello's , jij voor violen ( Ik heb ook bij een andere topic gezien dat jij zelf schreef dat je veel verstand voor violen hebt , maar zeer weinig verstand voor cello's ). Mijn redenen voor het aanmaken van mijn account is ten eerste omdat het eindelijk over cello's gaat en ten tweede dat ik eerlijk gezegd tegelijk schrok en lachte door vele reacties. Alle respect voor Bertboon vioolbouwer , want naar mijn gevoel is hij het meest realistich persoon in dit topic. By the way : ik heb belangstelling in die cello en heb al contact opgenomen met de verkoper.

  Dit heb jij geschreven bij topic '' Raad de cello '' : Mooi ding! Helaas heb ik van cello's totaal geen verstand! ;)
   
  Laatst bewerkt: 19 feb 2016
 11. MarjoleinG

  MarjoleinG

  Lid geworden:
  2 aug 2012
  Berichten:
  173
  Precies om de opmerking in je laatste zin, heb ik het afgeblazen. Als de verkoper mij niet vertrouwt om het instrument te proberen, waarom zou ik hem dan wel moeten vertrouwen dat hij mij mijn geld weer terug zal betalen. Zelf heb ik gewoon te weinig verstand van cello's om alleen op mijn eigen indruk af te gaan en dan vind ik 2000 euro (ook al zou het goedkoop zijn voor deze cello) toch een te groot bedrag om een risico te nemen.
   
 12. Adam1980

  Adam1980

  Lid geworden:
  16 feb 2016
  Berichten:
  4

  Ik ben met u helemaal mee eens. Voor mij is het makkelijker om een cello te kopen omdat ik al 28jaar ervaring heb. Ik heb al contact met de verkoper opgenomen. Kunt u mij mischien iets over de klank van de cello vertellen ( wolf ) ? Is de cello makkelijk bespeelbaar ? Alvast bedankt ! Ik ben heel benieuwd naar de klank van de cello :).
   
 13. MarjoleinG

  MarjoleinG

  Lid geworden:
  2 aug 2012
  Berichten:
  173
  Adam, ik heb je een 'conversatie' gestuurd.
   

Deel Deze Pagina