Workshopweekend Venster op het OOsten 2016

Discussie in 'Overig' gestart door Mela Krijger, 5 aug 2016.

 1. Mela Krijger

  Mela Krijger

  Lid geworden:
  5 aug 2016
  Berichten:
  1
  Hoi Allemaal!

  Wellicht zijn er hier strijkers die geinteresseerd zijn een weekend Oosterse volks- en wereldmuziek te leren spelen? Alle workshops hieronder (behalve zang) zijn geschikt voor strijkers.

  Workshopweekend Venster op het Oosten is een jaarlijks terugkerend workshopweekend in september. De avonden zijn nog zomers en we zitten graag rond de vuurkorf op het terras met onze waterpijp met geurige appeltjestabak.

  We duiken dit jaar weer onder in de feestelijke sferen van de Balkan, de zoete Griekse klanken en het betoverende Arabië. We gaan improviseren, samen spelen en zingen, we gaan keihard werken aan onze zangtechniek en instrumentbeheersing. We gaan genieten van de grenzeloze gezelligheid, de duizelingwekkende maatsoorten en wonderbaarlijke toonladders, die nog wekenlang doordreunen in ons hoofd en hart. De traditie houden we zoals ieder jaar natuurlijk in ere, maar we verzetten ons niet als we ons mochten verliezen in een paar razende improvisaties. Het weekend is geschikt voor muzikanten en zangers die het beginstadium voorbij zijn en behoorlijk vertrouwd zijn met hun instrument.

  We zijn trots weer een prachtig programma te kunnen presenteren, met geliefde docenten van de SVN zoals Michiel Koperdraat, (Grieks samenspel) Ellen van Vliet (Balkan samenspel), Iris Ficker (Bulgaarse/Georgische zang) en Mišo Petrović (Sevdah samenspel)
  Ook verwelkomen we dit jaar twee verrassende nieuwe docenten; Mehmet Polat (Turkse muziek van de kustgebieden), Emirhan Tuğa (Balkan en Klezmer samenspel)

  Een weekend lang kun je ontzettend veel leren van deze toegewijde en gepassioneerde muzikanten. Zij hebben de muziek in hun hoofd, hart en handen en willen hun kennis en liefde voor de muziek graag doorgeven.

  Naast de intensieve lessen is er zaterdagavond traditiegetrouw het feestprogramma dat we nu natuurlijk nog niet verklappen. Zondagmiddag presenteren we de resultaten van ons harde werken aan elkaar. Wie al vaker is geweest, weet dat elke vrije plek en iedere vrije minuut uitnodigt om met elkaar muziek te maken, te zingen…. Onze jamsessies in de bar tot diep in de nacht zijn wereldberoemd in de Glind en verre omstreken.

  Heb je er zin in gekregen of wil je nog graag wat meer informatie?
  Kijk op www.volksmuziek.nlin het cursusoverzicht voor de workshops, de docenten,de mogelijkheid van inschrijven, kosten, plaats en andere nuttige informatie.

  Het weekend vindt plaats in volpensioen de Glind in de Glind (nabij Amersfoort)

  namens de Stichting Volksmuziek Nederland,
  Mélani Krijger
  Jacob Petrović(Coördinatoren van Venster op het Oosten)
   

  Bijgevoegde bestanden:

  Marcelita en jis77 vinden dit leuk.
 2. jis77

  jis77 ♫ ♪

  Lid geworden:
  2 jan 2016
  Berichten:
  800
  Erg leuk, wie weet.
   
 3. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.116
  Homepage:
  Zeker leuk! Hier heb ik vorig jaar aan meegedaan, en 't is dat ik dit jaar dan niet in NL ben, maar anders.....;)
   

Deel Deze Pagina