Zit houding

Discussie in 'Overig' gestart door veerlezwollexx, 12 apr 2023.

 1. veerlezwollexx

  veerlezwollexx

  Lid geworden:
  10 nov 2022
  Berichten:
  29
  Mede cellisten,

  Ik heb een vraag waar ik weinig over heb kunnen vinden (of ik heb niet goed gezocht). Waar zitten jullie op tijdens het bespelen van de cello? Zelf ben ik erg klein van stuk (1.58) en ik kan niet de juiste stoel/kruk vinden. Een stoel is te hoog, pianobank kan niet laag genoeg, drum kruk voor grote kinderen via marktplaats gekocht en ook te hoog en de cello krukken op het internet zijn op de laagste stand ook te hoog.

  Mijn docent gaf aan dat mijn benen in 90 graden dienen te staan, echter kan ik geen juist formaat stoel of kruk vinden én helaas een pianobank en drumkruk teveel in huis nu.

  Hoor graag jullie tips!
   
 2. Hubertus Bogaers

  Hubertus Bogaers ♫ ♪

  Lid geworden:
  3 nov 2015
  Berichten:
  884
  De 90° regel is volgens mij meer een minstens 90° regel. Het is vooral fout als je knieën hoger zitten dan je heupen, en is een iets te hoge stoel niet zo'n probleem als een te lage. Een bijkomend voordeel van wat hoger zitten is dat er tussen de knieën en de borst ook wat meer ruimte is voor de cello.

  Met leerlingen die wat klein van stuk zijn heb ik trouwens veel succes met staand cello spelen. Met de hulp van een standaard.
  https://strijkersforum.nl/threads/houding-cello-klein-postuur.6149/#post-70535
  en
  https://strijkersforum.nl/threads/staand-cello-spelen-ga-toch-buiten-spelen.5709/
   

Deel Deze Pagina