Zoektocht naar viool van Johan Pot uit Amersfoort

Discussie in 'Overig' gestart door marit, 21 feb 2021.

 1. marit

  marit

  Lid geworden:
  21 feb 2021
  Berichten:
  3
  Beste mensen,

  Ik ben hier terecht gekomen omdat ik als achterkleinkind een zoektocht ben begonnen naar de nog bestaande Violen van mijn overgroot opa Johan Pot. Tot mijn grote verbazing vond ik een stukje tekst van Safira die in het bezit is van een Johan Pot viool.
  Mijn dochter van 8 jaar is onlangs begonnen met vioollessen en zo zijn we bij de vioolbouwer in Amersfoort terecht gekomen. Het leuke was, is dat deze meneer, Jurriaan van Roon, wat wist te vertellen over mijn overgroot opa.
  Zodoende ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt en is zijn leven als vioolbouwer bij ons in de familie een leuk gespreksonderwerp geworden. Nu blijkt er ook een mooi stuk biografie, met foto's van hemzelf en wat werk, te zijn geschreven door zijn zoon, mijn opa dus. Er wordt o.a. verteld over 2 violen die mijn opa toen nog (2004) in zijn bezit had en graag in de familie wilt houden. Er is er 1 uitgeleend en degene is overleden en helaas is de viool nooit terug gekomen.
  Via deze weg probeer ik de viool hopelijk weer terug te vinden. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn!
  Heeft er iemand tips voor mij hoe ik hierachter kan komen?

  Dat hoor ik heel graag.
  Hartelijke groet,
  Marit
   
  Laatst bewerkt: 21 feb 2021
 2. Nikin

  Nikin ♫ ♪

  Lid geworden:
  24 aug 2015
  Berichten:
  521
  Ik hoorde van mijn celloleraar dat hij een viool van Johan Pot heeft. Hij is eigenaar van VOF Doesburg in Nijmegen. Ik zal een foto van het etiket bijvoegen.
   

  Bijgevoegde bestanden:

 3. marit

  marit

  Lid geworden:
  21 feb 2021
  Berichten:
  3
  Dag Nikin,

  Enorm bedankt voor de reactie!

  Wat leuk dat u er een foto van het etiket bij hebt gedaan.
   
 4. Nikin

  Nikin ♫ ♪

  Lid geworden:
  24 aug 2015
  Berichten:
  521
  Graag gedaan. Houd je ons op de hoogte van het vervolg? Ik ben heel benieuwd en vind het wel bijzonder dat je via het forum een van de violen terugvindt, want die kans is natuurlijk niet zo groot.
   

Deel Deze Pagina