Gave elektrische viool

Discussie in 'Elektrische instrumenten' gestart door Zsuzsi, 12 apr 2008.

  1. Zsuzsi

    Zsuzsi Zsuzsika

    Lid geworden:
    11 apr 2008
    Berichten:
    15
    Dag mede-gepassioneerden!

    Ik ben nieuw hier, en wil graag iets leuks met jullie delen!
    Ik heb van mijn 6e tot mijn 16e viool gespeeld op zeer hoog niveau. Helaas bracht de puberteit mij luiheid en demotivatie voor de viool, waardoor ik er destijds mee gestopt ben. Nu ben ik, geinspireerd door mijn vriend, weer een aantal maanden begonnen met lessen nemen. Ik heb besloten het deze keer eens anders aan te pakken; Ik ben vroeger zeer klassiek geschoold geweest, en wil nu meer jazz/pop vioolmuziek maken.

    Als aansluiting daarop heb ik een electrische viool aangeschaft (ik droomde er vroeger al van als Vanessa Mae electrisch te spelen ) ;)
    Omdat ik net weer een beetje begonnen ben en mijn niveau nog niet uitermate professioneel is, wilde ik nog even geen dure Yamaha aanschaffen. Ik heb op internet gezocht en stuitte via Ebay op een schots winkeltje die hun eigen gemaakte violen wereldwijd verkopen. Deze winkel had erg goede feedback, en heb dus bij hun voor (omgerekend naar Euros) €80,- een prachtig, mooie, geile witte electrische viool gekocht. (Zie mijn profielplaatje) :D

    Het is een "Uyea"-viool, en ze hebben ze in vele kleuren. Het bevalt me hardstikke goed! Lekker vol geluid, als je de tone-knop op de viool helemaal uitdraait, en daarbij ook geweldige persoonlijke service en tips van bedrijfsleider Steven.
    Een echte aandrader voor de beginnende elektriekelingen!

    Nu nog even een versterkertje kopen, om de buren gek te maken ;)
     
  2. Zsuzsi

    Zsuzsi Zsuzsika

    Lid geworden:
    11 apr 2008
    Berichten:
    15
    Overigens, hier een paar plaatjes.. je kunt ze bekijken op:
    www.uyeainstruments.com

    Deze electrische viool is trouwens ook akoestisch te bespelen, omdat ie een redelijke klankkast heeft, maar het klinkt dan lang niet zo luid en vol als een echte akoestische viool..
    maar hij is dus niet 'silent'

    Alle kleuren:
    [​IMG]

    De 'klassieke kleur'
    [​IMG]

    Het merk:
    [​IMG]

    Kijk die mooie glans:
    [​IMG]

    Zo krijg je m aangeleverd, met hars, draagriem, kist, elektrisch snoer, koptelefoon erbij.. en dat voor die prijs!! (vooral de kist is erg mooi!!):
    [​IMG]

    Wat een mooie kleur, dat blauw.. en hier zie je de apparatuur-klepjes op de achterkant:

    [​IMG]

    Moooooi he? :D
     
  3. BertBoonVioolbouw

    BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

    Lid geworden:
    25 mrt 2003
    Berichten:
    4.918
    Homepage:
    Dag Zsuzsi,
    Welkom op het forum,
    Helaas moet ik je uit de droom helpen wat herkomst betreft: jouw E viool is gemaakt in China en heeft gezien de klepjes op de achterkant dezelfde electronica die in het merendeel van alle Chinese E violen is gemonteerd. Wat ik van deze violen vind heb ik al te uitgebreid ten beste gegeven in eerdere forumdraden dus dat ga ik nu niet herhalen, zodat de lieve vrede op dit forum bewaard blijft.
    Het belangrijkste is dat jij plezier aan je instrument beleeft ;)
     
  4. NoName#2

    NoName#2

    Lid geworden:
    23 jun 2008
    Berichten:
    404
    Ziet er mooi uit, weer een nieuw merk bekend gemaakt!

    Veel plezier ermee!
     
  5. TessaDJ

    TessaDJ Tessa

    Lid geworden:
    23 jan 2008
    Berichten:
    29
    Is het echt een mooi geluid?

    Ik ben namelijk ook op zoek naar een goedkope, elektrische viool, die vooral mooi klinkt op de versterker. Het zou wel super zijn, als deze dus een redelijk geluid geeft, en dat voor zo'n prijs! :D

    Zou je het aanraden? Ik wil hem namelijk gaan gebruiken voor een jeugdbandje van de kerk. (allemaal elektrische instrumenten, behalve de drum. En het is geen 'saaie' muziek.)
     
  6. pleunie

    pleunie

    Lid geworden:
    29 sep 2004
    Berichten:
    152
    mijn ervaring is dat het niet erg is eerst een wat goedkopere versie aan te schaffen. je kunt dan eerst eens kijken hoe een e-violin werkt, wat je ermee wiklt en kunt en wat je er dus echt van verwacht. Voor deze prijzen kun je je viool zonder al te veel verlies weer doorverkopen aan een andere starter die eerst eens wil kijken hoe e.e.a. werkt.

    Als je al viool speelt is hiervoor wat mij betreft niet het argument van toepassing dat je stopt omdat je instrument echt niet klinkt (wat voor mij wel altijd een belangrijke mededeling is om een 'gewone VSO' te kopen)
     
  7. Alexander

    Alexander

    Lid geworden:
    11 mrt 2008
    Berichten:
    470
    Homepage:
    Met zo'n koptelefoon lijkt me dat een elektrische viool een
    ideale viool is voor mensen, die viool willen spelen in een
    gehorige omgeving. :)
     
  8. TessaDJ

    TessaDJ Tessa

    Lid geworden:
    23 jan 2008
    Berichten:
    29
    Maar deze viool is dus niet helemaal silent. Is dat een nadeel? (Wij hebben verder geen gehorige omgeving, en als ik gewoon viool speel hebben ze daar ook geen last van. :p

    Mijn bedoeling is dus om hem te gebruiken voor op de versterker in een jeugdband. Hij moet dus niet zó erg klinken, dat 'viool- leken' zich eraan storen. :p Dan moet ik natuurlijk ook goed spelen, maar ik heb het over ruis (wat waarschijnlijk meer aan de versterker ligt) of een metalen geluid.

    Is hij, wat dat betreft, te gebruiken voor een band? dus dat mensen zich er niet aan storen, of opmerken dat het duidelijk een 'goedkope' E-viool is.
     
  9. Alexander

    Alexander

    Lid geworden:
    11 mrt 2008
    Berichten:
    470
    Homepage:
    Ik denk niet dat dat een nadeel is. Van meer belang is de kwaliteit van de versterker en de geluidsboxen van de jeugdband. Die bepalen in meerdere mate de kwaliteit van het geluid.
    Denk je er wel aan, dat je je oren beschermt, als je popmuziek speelt? Dus Ohropax of andere dopjes in je gehooringang. Vele popmuzikanten lopen namelijk rond met blijvende gehoorschade. En dat moet je vermijden als je viool wil blijven spelen. :)
     
  10. TessaDJ

    TessaDJ Tessa

    Lid geworden:
    23 jan 2008
    Berichten:
    29
    We spelen geen popmuziek, en zó hard is het nou ook weer niet, maar bedankt voor de tips. :p

    En wat is jouw ervaring nu je hem een poosje hebt Zsuzsi? Denk je dat het kan voor in een jeugdband van de kerk?
     
  11. Lauriintjeh

    Lauriintjeh

    Lid geworden:
    22 aug 2008
    Berichten:
    5
    Hey daar,,

    Ik ben heel hard geïntereseerd in zo'n Uyea viool.
    Zou je me kunnen vertellen hoe ik dat schots winkeltje kan bereiken?
    Of iemand andrs?
    Iemand nog commentaar op deze viool?
    Ik wil immers goed ingelicht zijn voordat ik er een koop.

    Thanx op voorhand :)
     
  12. gdae

    gdae

    Lid geworden:
    12 sep 2008
    Berichten:
    118
    Hoi,

    Ook hier weer de bekende discussie over goedkope e.violen. Ik heb ook een heel goedkope stagg, maar heb er een mooi effectpedaal en een goede versterker bij gekocht (zie onder de discussie over de Stagg). Ik heb alle drie voor € 1.000 euro, daar hebben anderen alleen de viool voor.
     
  13. NoName#2

    NoName#2

    Lid geworden:
    23 jun 2008
    Berichten:
    404
    Beste Lauriintje,

    Ik verkoop soortgelijke modellen elektrische violen, misschien wil je die eens komen proberen in Hilversum. Je kunt ze ook bestellen op mijn website. De vanaf prijs is € 199 voor een complete set.
     
  14. koningwouter

    koningwouter

    Lid geworden:
    18 mrt 2008
    Berichten:
    38
    Anderen hebben dan wel weer een goede viool...
     
  15. gdae

    gdae

    Lid geworden:
    12 sep 2008
    Berichten:
    118
    Wijsneus,

    Ik bedoel natuurlijk dat ik een zeer goed klinkende viool heb, die ook nog eens makkelijk speelt, goed op toon blijft, goed te stemmen is etc. Het gaat immers niet alleen om de viool zelf, maar om de hele set, en de (eventuele) minpunten van een goedkoop instrument kan je opvangen met een goed effectpedaal met tone modifyers.

    Ik heb hem nog niet met de Yamaha kunnen vergelijken, maar wel met verschillende andere, en mijn set klinkt gewoon altijd beter dan die van anderen (volgens geluidstechnici die het weten kunnen). Sterker nog, de toon is zo af te stellen dat hij zeer naturel klinkt, terwijl alle kunststof e.violen die ik ken altijd iets nasaals en elektronisch houden.

    Dus voor al die forumleden die voor optredens een makkelijk versterkbaar en goed klinkend instrument willen: laat je niet gekmaken door de 'alleen duur is goed genoeg'-lobby, maar kijk ook naar de randapparatuur. En voor iedereen die denkt dat je wel veel geld moet neertellen, ik wil graag eens een demonstratie geven, bijv. bij een van de aangesloten winkeliers. Mocht ik dan ongelijk hebben, ga ik sparen voor een Yamaha.
     
  16. BertBoonVioolbouw

    BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

    Lid geworden:
    25 mrt 2003
    Berichten:
    4.918
    Homepage:
    Iedereen is vrij om zijn mening te geven en het gaat niet aan de ander uit te maken voor "wijsneus"

    Ik herinner mij een heftige discussie op dit forum enige tijd geleden over E violen, goedkoop of normaal geprijsd. Bijna alles wat er over gezegd kon worden is al een keer gezegd en alle standpunten zijn al verkondigd. Wanneer deze discussie alleen maar herhaling van zetten blijkt, stel ik voor hem te beëindigen.
     
  17. gdae

    gdae

    Lid geworden:
    12 sep 2008
    Berichten:
    118
    Bert, volgens mij stel ik voor om de discussie niet op het forum te voeren, maar live, geblinddoekt, waarbij we niet alleen de violen testen, maar viool + randapparatuur. Daar heb jij misschien geen belang bij, maar de mensen die weinig geld te besteden hebben wel. En hun publiek misschien ook wel, want het gaat uiteindelijk om de klank.
    'Wijsneus' is natuurlijk een vreselijk scheldwoord, dat neem ik terug, mijn welgemeende excuses. Het is een niet ongebruikelijke benaming voor iemand die reageert op een woord zonder op de strekking van de hele tekst te reageren. En die was, dat goede randapparatuur een goedkoop element kan compenseren. Ook jij reageert daar niet op. Verkoop jij betaalbare effectpedalen?

    Ik weet ook dat Szuszi eerder een vraag stelde over effectapparatuur. Er is daarna in ruim 20 (!) reacties gebabbeld over het belang van goede elementjes etc, maar behalve de eerste twee heeft niemand dit forumlid geholpen door gewoon duidelijkheid te geven. Voor minder dan 300 euro is er een uitstekend multi-effectpedaal van Boss.
    Discussie hoeft voor mij ook niet, voor tips mag iedereen me mailen.
     
  18. BertBoonVioolbouw

    BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

    Lid geworden:
    25 mrt 2003
    Berichten:
    4.918
    Homepage:
    Dan wachten we tijd en plaats van jouw praktijktest met blinddoek af! ;)
     
  19. koningwouter

    koningwouter

    Lid geworden:
    18 mrt 2008
    Berichten:
    38
    Hier kan ik dus heel duidelijk heel goed over meepraten. Ikzelf heb ooit een goedkope stagg-like riverstring voor 300 eurotjes gekocht. Later heb ik een Yamaha SV-200 gekocht. Ik heb ze nu beiden op mijn kamer liggen, sinds ik mijn Yamaha heb probeer ik die goedkope ook te slijten, maar dat is zowat niet te doen. En dan mag je zelf raden waarom...

    Vanmiddag zal ik de oude wel even uit de doos halen en eens proberen te vergelijken.

    Wordt vervolgd.

    Met alle respect, maar ik denk dat je voor effect pedalen en dergelijke gewoon niet op het juiste forum terecht bent gekomen. Er zitten hier al weinig e-viool spelers, laat staan mensen met alle kennis over effectpedalen. Dat is ook meer een gitaar ding dus kun je beter daar gaan lobbyen.

    Als ik effecten wil zoals distorsie en weet ik wat, dan vind ik dat ik ook geen "viool" meer speel. De Yamaha is dan ook puur voor het oefenen, de akoestische voor het "eggie".
     
  20. gdae

    gdae

    Lid geworden:
    12 sep 2008
    Berichten:
    118
    Ik vermoedde al dat je er alleen thuis op speelt. Want wie met leuke bands wil optreden en eigentijdse muziek wil spelen koopt natuurlijk geen ´silent´ viool. Ik treed er wel mee op. En ik heb het helemaal niet over distortion, maar over effectapparatuur waarmee je de toon verbetert. Op de BOSS ME-50 zit een Tone modifier knop die je juist kunt gebruiken om een 'net echt' geluid te krijgen. Die gebruik ik in genres als Americana ('fiddle'), kleshmer, chansons en jazz, en dan natuurlijk zonder fuzz of distortion. Dus mijn setje lijkt me ook erg geschikt om kerkmuziek op te spelen, zoals één van onze forumleden wil.

    Ik dacht trouwens niet dat ik probeerde iemand iets aan te smeren, iedereen moet lekker zelf weten waar hij zijn geld aan uitgeeft. Maar het stoort me dat er steeds mensen komen die voor weinig geld iets goeds willen, en door jullie niet goed geïnformeerd worden omdat jullie zelf deze optie nooit uitgeprobeerd hebben. Nog een keer: goedkope viool + goede randapparatuur = (soms) een betere optie dan een dure viool. Of niet, daar gaan Bert en ik binnenkort over steggelen.

    Ik bel Bert wel even voor een afspraak voor de test. Bert, je hebt mijn woord dat ik op dit forum eerlijk verslag zal doen van de ervaringen, ook als ik helemaal door de mand val. Koningwouter is wat mij betreft ook uitgenodigd.
     

Deel Deze Pagina