Bach 333 jaar: Bachs grootste verjaardagscadeau ooit.

Discussie in 'Gevraagd/gezocht' gestart door Marcelita, 14 jan 2018.

 1. Tobias

  Tobias |♫♫|♫

  Lid geworden:
  13 jul 2013
  Berichten:
  4.532
  Ik stel het me voor met 333 zangeressen.
   
 2. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.222
  Homepage:
  Ook dat wordt niks!
  Gewoon uitvoeren zoals (we denken dat) Bach het heeft bedoeld.
   
 3. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.116
  Homepage:
  Jazeker!

  Dit is natuurlijk gewoon een leuk project, "een leuk grapje" of hoe je het noemen wilt. En aan zoiets doe ik graag mee. Natuurlijk gaan we het zo goed als mogelijk uitvoeren, er zijn zelfs een paar uren aan repetities vooraf gepland.
  En er zijn zoveel aanmeldingen geweest, dat ze eronder bedolven zijn geraakt. Ongeveer een maand ervoor worden de strijkers bericht of ze mogen meedoen. Het wordt een zeldzaam groot strijkorkest.
  Aandacht voor Bach's 333e verjaardag is er overigens niet alleen in NL! Ga maar eens zoeken met zoekterm Bach 333 en je zult zien water er dan allemaal in dat kader gebeurt. Wat dacht je van 33 werken van Bach in 333 seconden? https://www.bachueberbach.de/bach-werk-musik/für-eilige-33-werke-in-333-sekunden/

  Ik vind het leuk wat hier bedacht is. Hier hebben alleen al 333 strijkers samen plezier aan en als het goed is, stralen ze/we dat ook uit.

  Goede kans dus dat je als altist gelijk al in de prijzen valt, dus mag meedoen.
  Als ze echt niet aan voldoende altisten kunnen komen, kunnen ze nog altijd cellisten altpartijen laten spelen (kan niet voor violisten, want de altpartijen vallen niet helemaal binnen het bereik van de viool).

  Inderdaad Dat moet ook fantastisch zijn! En dan graag in zo'n prachtig gebouw, waar de acoustiek maximaal bijdraagt aan klank en plezier!

  Jullie weten wel uit wiens koker deze post komt. Toch?
  Iemand die met net zoveel plezier op de Erasmusbrug gaat zitten om met de anderen daar een In C van Riley ten tehore te brengen.:D:cool:
   
 4. dreamingdragon

  dreamingdragon

  Lid geworden:
  26 feb 2011
  Berichten:
  364
   
 5. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.116
  Homepage:
  Ongeveer een maand van te voren, dus zo rond 18 februari. Krijgen we gelijk de bladmuziek/partij.
   
 6. Henri Vieuxtemps

  Henri Vieuxtemps ♫ ♪

  Lid geworden:
  5 mrt 2008
  Berichten:
  767
  Ik had me eerst ook opgegeven met een lessenaargenootje van een orkest, maar zij kreeg deze mail (die ik niet kreeg):
  "Beste strijker,
  Wat leuk dat je wilt meespelen met Bach333! De aanmeldingen stromen binnen, waardoor we niet zeker weten of we iedereen een plekje kunnen geven.
  We laten een maand van tevoren weten of je geplaatst bent en dan sturen we ook je partij op zodat je je kunt voorbereiden.
  Op 18 maart komen we met 333 strijkers bij elkaar in de studio van Podium Witteman.
  Hou er rekening mee dat we daar tussen 11.00 en 15.00 bezig zijn met repeteren en opnemen. De clip die we maken van deze Bach Tribute wordt gelanceerd op de Happy Bachdag op 21 maart."
  We verheugen ons erop! Vriendelijke groet, Team Happy Bachdag

  Toen begrepen we dat het niet te combineren was met ons concert die ochtend in de Doelen om 11 uur, dus moeten we ons tv-debuut nog even uitstellen (als het er al ooit van gaat komen), want orkestverplichtingen gaan voor het tvtje.
  Nu zie ik op de site dat je je kan opgeven voor een wachtlijst (waar ze dus 2 mensen al konden plaatsen door onze afzeggingen) Maar misschien kijken ze ook naar nivo en ervaring bij de selectie, want deze mail is anders dan wie het eerst komt die het eerst maalt, dus dek je in tegen mogelijke teleurstellingen vanwege onduidelijke selectieprocedures .
   
 7. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.116
  Homepage:
  Ja, indekken doe ik mij zeker! Die mail aan de "beste strijker" heb ik ook gehad. Toen wist ik inderdaad wel hoe laat het was. Dat eerste van vol=vol kun je wel vergeten, ze gaan nu gewoon selecteren. Misschien is dat ook wel realistischer dan het eerste vol=vol-verhaal. Je moet natuurlijk wel snelle beslissers hebben die het ook kunnen spelen op het gewenste tempo en audities houden is te tijdrovend.

  Het is gewoon een leuk initiatief waar dus veel mensen aan willen meedoen. Als je leuke initiatieven wilt smoren, moet je allerlei in beton gegoten en zo eerlijk mogelijke toewijzingsprocedures willen hebben. Er is dan eigenlijk niets meer mogelijk. Laten we maar accepteren dat het gewoon een soort gewogen loting wordt en als je hier niet wordt gekozen, komt er wel weer eens wat anders leuks.

  Jullie hebben die dag ook al wat anders muzikaals. Er komt vast wel weer een keer iets leuks op je pad voor een t.v.-auditie. Zelf heb ik die al gehad op de Erasmusbrug in Rotterdam.
   
  Laatst bewerkt: 28 jan 2018
 8. dreamingdragon

  dreamingdragon

  Lid geworden:
  26 feb 2011
  Berichten:
  364
  Happy Bach 333 is achter de rug. Het was leuk om mee te doen op de altviool.   
  Nikin en Marcelita vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina