Een krijgertje

Discussie in 'Cello' gestart door Marsha, 11 aug 2018.

 1. Muzirene

  Muzirene |♫♫|♫

  Lid geworden:
  23 apr 2012
  Berichten:
  2.196
  Homepage:
  Meneer Zick wilde een viool die nu van mij is eigenlijk niet opknappen, want die viool zou het niet waard zijn. Dat heb ik nu bij een andere vioolbouwer laten doen en het is een prachtige viool, die ik nu heb voor weinig geld, ongeveer 10% van de waarde nu voor de verzekering.
  Dat is een puzzel die ik gewoon niet snap. Ik weet niet waarom vioolbouwers soms bepaalde dingen zeggen eigenlijk.

  Enne Marscha, ik hoor ook heel graag verder over hoe het gaat met jou en je cello. Tobias, echt waar, je moet vrouwen gewoon eens wat liefdevoller behandelen! Je snapt ons nu toch ondertussen? Zo niet, hier regel 1: KOM NIET TUSSEN ONS EN ONZE VIOLEN, OF CELLO'S! Want die liefde is heilig.

  Jouw post #18 is niet voldoende hoor, ik denk dat je Marscha toch ook wel zeker je excuses moet aanbieden. En ook alle vioolbouwers in Nederland. Want dat zijn echt niet allemaal krenten.
   
  Tobias vindt dit leuk.
 2. Tobias

  Tobias |♫♫|♫

  Lid geworden:
  13 jul 2013
  Berichten:
  4.516
  Meneer Zick had het misschien erg druk en had hij er weinig tijd voor. Er lagen waarschijnlijk betere violen te wachten die nog meer waard waren dan die van jou Irene. Meneer Zick is trouwens een heel bekwame vioolbouwer, en ook nog eens een erg aardige man.

  Wat betreft regel 1. Die regel ken ik heel goed, maar die slaat niet alleen op vrouwen hoor. Maar op alle bespelers van een viool of cello.

  Dan wat het aanbieden van de excuses betreft. Als Marscha even haar adres doorgeeft dan ga ik haar persoonlijk een bloemetje brengen met een mooi kaartje eraan.

  Maar ik ga alle vioolbouwers in Nederland geen excuses aanbieden want er zijn maar weinig goede vioolbouwers.. Eigenlijk zijn er maar drie, nou die drie wil ik dan hierbij wel mijn excuses aanbieden.

  Hendrik, Frits, Bert, mijn excuses.
   
 3. Muzirene

  Muzirene |♫♫|♫

  Lid geworden:
  23 apr 2012
  Berichten:
  2.196
  Homepage:
  Fijn, het lijkt dat je het hebt begrepen nu.

  Wat je schrijft over meneer Zick, daar ben ik het helemaal mee eens. En daarom is het nu een puzzel. Maar ik denk niet dat ik de laatste stukjes zal vinden hiervan. Want ik had die viool niet naar hem gebracht, maar de vorige eigenaar. En dat was eigenlijk wel mijn geluk, want meneer Zick wilde hem dus niet opknappen en daarom kreeg ik de viool in erbarmelijke staat zomaar voor niks. Inclusief drie stokken waarvan er twee erg goed blijken te zijn.

  En nu heb ik heel luxe: twee violen. En de ene heb ik een halve toon lager gestemd en daar speel ik Bach mee. Heerlijk. Nu nog een barokstok en dan ben ik helemaal gelukkig.

  Ik vraag me nu wel af, mijn eerste viool is wel door meneer Zick opgeknapt. Maar hij speelt totaal anders dan nu mijn tweede viool. Ligt zoiets misschien ook aan de hand van de meester? Want de mensuur en de halsbreedte is bij beide violen gelijk. De eerste viool heeft een grotere kast, maar verder is er niet zoveel verschil. Op 1 snaar na zitten er dezelfde snaren op.
  En met anders spelen, bedoel ik dat ik op de nieuwe viool makkelijker speel. Terwijl ik de eerste gewend ben... En helaas vind ik de eerste mooier klinken...

  (Wel leuk, we zijn zo ook weer on-topic. Want mijn viool is ook een krijgertje :) )
   
 4. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  13.901
  Homepage:
  Omdat ik je inmiddels een beetje ken Tobias, had ik er geen problemen mee.
  Ik denk dat je je wat terughoudender/milder moet uiten bij de nieuwkomers hier op het forum, die kennen jou (nog) niet. We moeten ze wel zien te houden hier. :)
   
 5. Tobias

  Tobias |♫♫|♫

  Lid geworden:
  13 jul 2013
  Berichten:
  4.516
  Ik strijk alweer wat jaartjes met een barokstok, speelt heerlijk licht. Gewoon een paar op zicht laten komen, dan kan je ze uitproberen. Bert had me toen drie stokken gestuurd, en dan is het fijn om er een weekje mee te kunnen spelen.
   
  Laatst bewerkt: 9 okt 2018
 6. JanHut

  JanHut ♫ ♪

  Lid geworden:
  27 aug 2013
  Berichten:
  1.412
  Dit vond ik wel een mooie genuanceerde benadering. De in serie gebouwde instrumenten (de een maakt allemaal voorbladen, de ander achterbladen enz.), daar kunnen mooie instrumenten tussen zitten.
   
 7. Tobias

  Tobias |♫♫|♫

  Lid geworden:
  13 jul 2013
  Berichten:
  4.516
  Je zegt dat je mij een beetje kent, wat ben je toch bescheiden Frits. Ik denk dat jij één van de weinige bent die me heel goed kent.
  Je laat regelmatig doorschemeren dat je mij een aardig, goed en betrouwbaar lid vind. Ja je zegt het niet rechtstreeks natuurlijk, maar zo tussen neus en lippen door breng het toch heel subtiel naar voren.

  Maar ik wil je dit wel rechtstreeks zeggen, jij bent een goed Beheerder, en ik schrijf dit met een hoofdletter.
  Alleen al de mannier waarop je mij in dit stukje terecht wijst, geeft dat aan. Je zegt niet ik WIL dat je je wat terughoudender /milder moet uiten bij nieuwkomers. Maar je zegt, ik DENK dat je je wat terughoudender / milder moet uiten bij nieuwkomers. Hieraan herken je de goede Beheerder.
   

Deel Deze Pagina