Lindsey Stirling en Taylor Davis, wereldberoemd op YT

Discussie in 'Hedendaagse werken' gestart door Henri Vieuxtemps, 6 nov 2014.

 1. Deanone

  Deanone Anouschka

  Lid geworden:
  29 sep 2009
  Berichten:
  1.253
  Ik heb kaarten voor 17 maart in Tilburg!
  Ik wil haar wel eens life aanschouwen!

  Ik ben benieuwd wat jij van haar @Henri Vieuxtemps :)
   
 2. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.111
  Homepage:
  Het is eigenlijk niets nieuws wat Lindsey hier neerzet. Al in 1997 deed Vanessa Mae precies hetzelfde!
  Over haar muziek zegt Vanessa zelf dat het een fusie is van techniek en akoestiek.
  Verder is er niets vernieuwd aan het hele concept: het is een grote show, waarbij de viooltechniek op een lager plan komt.
  Ik heb maar een clipje gepakt om zelf te kunnen luisteren hoe dat klinkt er er uitziet al voor Lindsey kwam kijken:


  Nu vind ik dat Vanessa vele malen beter viool speelt dan lindsey! Ze kan er echt wel wat van:   
 3. Nikin

  Nikin ♫ ♪

  Lid geworden:
  24 aug 2015
  Berichten:
  537
  En voor de cellisten onder ons samen met de piano guys: Mission impossible.


  Ik heb de video-URL er maar even aan vast geknoopt!
  Frits
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 7 jan 2017
 4. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.111
  Homepage:
  Je ziet ook hier weer wat de rol van de choreografie is. Het is een kijkspel geworden.
   
 5. Henri Vieuxtemps

  Henri Vieuxtemps ♫ ♪

  Lid geworden:
  5 mrt 2008
  Berichten:
  769
  Lindsey Stirling is bekend geworden van het tv-programma America has got talent, wat we ook hier hebben als tv-programma als format om even een tvkreet te gebruiken. Over haar spel zegt de jury na 3.45 minuten dat het gedans


  haar spel niet ten goede komt.
  Net als Vanessa Mae die een arrangement met band maakt van een bestaand "nummer" namelijk Toccata van Vivadi, maakt Lindsey naast een cover met band van een bestaand filmmuzieknummer Mission Impossible ook veel zelfgeschreven nummers met eigen improvisaties (vroeger schreven grote solisten zelf eigen geïmproviseerde cadensen). Ik weet te weinig van Vanessa Mae om te weten of ze ook eigen nummers heeft geschreven.
  André Rieu was 1e of 2e violist bij het Limburgs Symfonie Orkest, waar z'n vader dirigent was. Geen grote solist zoals Janine Jansen, maar voor de muziek die hij speelt namelijk walsen en polka's hoef je niet zo heel veel in huis te hebben en zo'n Campanella van Paganini zou hij met 1 uur per dag studeren niet snel op het niveau krijgen van Vanessa Mae. Er is duidelijk geen lineair verband tussen hoe goed een violist is en hoe vaak z/hij wordt bekeken.
  Met een goede show verkoopt een violist/artiest beter. Rieu met een Schoenbrunkasteel met kroonluchters, met ijsdansers, Oostenrijks baldansers, veel doedelzakken, veel koperblazers rond het veld en de Volendamse palingboer (met alle respect voor het scheepsvak en het agrarische beroep) Jan Smit als gastzanger in een koets en fonteinen die op de muziek reageren.
  Lindsey Stirling is groot geworden met een pirouette terwijl ze viool speelt. Ben benieuwd naar de kwaliteit van haar spel en de andere showelementen van het optreden straks.
   
 6. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.107
  Homepage:
  Veel show, maar echt vioolspel, hm! Hoe lang was dit geleden?
  Inderdaad, die show was niet saai, het was leuk te zien en de viool had echt een bijrolletje. Dat deert vast niet degenen die graag naar show kijken (die zijn misschien wel blij dat de viool maar zo'n bijrolletje had) ; ik kan mij goed voorstellen dat je hiermee flink scoort en kunt verdienen. Ze zal meer aan conditietraining/danstraining hebben gehad om die show goed te doen dan aan vioolstudie zelf. Maar goed, voor een show moet je keuzes maken!
   
  Hubertus Bogaers vindt dit leuk.
 7. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.107
  Homepage:
  Je kunt ook showen met dans en dan nog veel meer van vioolspelen 'bakken':

   
 8. Mira

  Mira

  Lid geworden:
  14 jun 2016
  Berichten:
  25
  Ik heb gelezen dat veel mensen zeggen dat die lindsey stirling helemaal niet zo'n goede violiste is en best een slechte techniek heeft, ik houdt zelf niet zo van dat dubstep gedoe, viool met piano of gitaar of harp wat dan ook vind ik niet erg maar dat geboem en gefladder door het beeld nee niks voor mij. Taylor Davis is een ander verhaal, zij speelt alleen zonder circus gedoe erom heen haar vind ik wel leuk persoonlijk!   
 9. Oosterhof Vioolbouw

  Oosterhof Vioolbouw Frits Oosterhof Beheerder

  Lid geworden:
  29 mrt 2003
  Berichten:
  14.111
  Homepage:
  Ik vind Taylor Davis toch lang niet zo goed als Vanessa Mae.
  En dan laat ik dat 'gefladder' van deez' of gene even buiten beschouwing.
   
 10. Mira

  Mira

  Lid geworden:
  14 jun 2016
  Berichten:
  25
  Moet ik eerlijk toegeven dat ik nog nooit van haar heb gehoord ik ken sowieso niet veel hedendaagse violisten ik ben pas zelf 4 maanden met viool spelen bezig en mijn grootste motivatie was eigenlijk de muziek uit de notenkraker met name pas de deux maar ook taylor davis. Maar electronische muziek vind ik gewoon simpelweg niet mooi.
  Ik vind het erg leuk als er ergens word gespeeld in de natuur of een mooi gebouw/kasteel een mooie omgeving en met leuke kleding dat is het enige wat ik persoonlijk aan sfeer wil, en niet met dansen springen etc maar ja smaken verschillen natuurlijk. Toch heeft lindsey stirling veel jongeren onder ander gemotiveerd om de viool optepakken ken er persoonlijk een paar dus dat is wel leuk!
   
 11. Henri Vieuxtemps

  Henri Vieuxtemps ♫ ♪

  Lid geworden:
  5 mrt 2008
  Berichten:
  769
  Ik zie dat op de banner van haar YT-kanaal http://www.youtube.com/user/ViolinTay dat Taylor Davis op 7 november in Amsterdam Melkweg oude zaal is geweest. Vorig jaar? Op haar website staat geen geschiedenis aan concerten, wel nog 2 concerten eind januari in MI, Michigan? http://www.taylordavisviolin.com/tour/
  Op 26 -2-2016 was ze ook in de Melkweg http://www.melkweg.nl/nl/agenda/taylor-davis-26-02-2016/
  Beschrijving:
  De Amerikaanse violiste Taylor Davis heeft in een paar jaar tijd de harten van velen gestolen. Dat heeft ze te danken aan haar enorme muzikaliteit en liefde voor computerspellen. Haar covers van gameklassiekers als Zelda en Final Fantasy zijn internethits op haar YouTube-kanaal. Dat telt in een kleine vijf jaar meer dan een miljoen abonnees en meer dan 100 miljoen views. Verwacht met Davis op het podium een uitgekiende mix van beroemde stukken van spellen, films, anime (wie weet wat dat is??) en haar eigen nummers. Van ingetogen tot uitbundig; het belooft een unieke reis te worden voor fans van Davis en iedereen die nieuwsgierig is naar het talent van deze violiste
  promoclip van de Melkweg

  kort fragment van dat optreden

  Hier info over 7 nov. 2016 http://www.xgn.nl/nieuws/79347/optreden-van-youtube-ster-taylor-davis-komt-weer-naar-nederland
  Optreden van YouTube ster Taylor Davis tweede dit jaar
  Het vorige concert van Taylor Davis was een groot succes. In februari speelde de violiste namelijk nog voor een volle zaal in de Sugarfactory. De muzikante heeft de harten van vele gamers én muziekliefhebbers veroverd, door haar uitgebreide repertoire aan covers van gamesoundtracks.
  Taylor Davis is bekend geworden door haar muzikale talent dat ze via haar YouTube kanaal met de wereld deelt. Al meer dan 150 video's heeft Taylor Davis gedeeld en deze trend zal ze ongetwijfeld voortzetten. Games als Zelda en Final Fantasy komen in haar setlist voorbij, maar ook muziek van bijvoorbeeld Pirates of the Caribbean en Sword Art Online keren terug in een viool versie. Inmiddels heeft YouTube ster Taylor Davis al meer dan 1,3 miljoen abonnees en 190 miljoen views.
  Hier een opname van 1.08 uur van haar Tour van 2015 in Washington:
   
 12. Henri Vieuxtemps

  Henri Vieuxtemps ♫ ♪

  Lid geworden:
  5 mrt 2008
  Berichten:
  769
  Misschien speel je over 2 jaar en 5 maanden ook op dit niveau:
   
  Marcelita vindt dit leuk.
 13. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.107
  Homepage:
  Ha, vooral dat niveau van 2 jaar spelen:)
   
 14. Mira

  Mira

  Lid geworden:
  14 jun 2016
  Berichten:
  25
  Anime zijn japanse tekenfilms. Mijn smaak is het niet maar in sommigen landen is het immens populair.
  Ik ken violinnoobie ja! Daardoor ben ik ook op les gegaan. ik dacht altijd eerst dat ik er al te oud voor was maar zij is van dezelfde leeftijd en kon het ook dus dacht ik waarom ik niet?
  Zij oefent overgins wel minimaal 2 uur en soms zelfs 4 uur per dag! Zelfs in het begin dus ik denk niet dat ik op hetzelfde niveau zal gaan maar mijn docente vind wel dat ik erg goed ga voor iemand die zo kort speelt en ik oefen 30 min per dag dus ik hoop..ooit! :d
   
 15. Henri Vieuxtemps

  Henri Vieuxtemps ♫ ♪

  Lid geworden:
  5 mrt 2008
  Berichten:
  769
  Wo. 22 maart in Antwerpen gezien met m'n pianiste. Veel dans en pirouettes tijdens het vioolspelen. Zou dat allemaal live gespeeld zijn? Je moet dan geen rugklachten hebben of een verrekte beenspier. Maar ze is nog jong en goed getrained. Felle lichtshow en 4 danseressen en een drummer en toetsenist op het podium. We zaten bovenin maar konden duurder gaan zitten. Het begon om 20 uur, maar was al na 1,5 uur afgelopen. Maar dan zal ze wel door haar energie heen zijn. Ze vertelde dat haar 1e toetsenist en haar vader waren overleden. Het was ongeveer zoals ik had verwacht. Publiek was vrij jong, maar geen vioolmeisjes in de pubertijd die dit nodig hadden om weer motivatie te krijgen en zonder dit concert misschien gestopt zouden zijn met de viool.
   
  Deanone vindt dit leuk.
 16. Deanone

  Deanone Anouschka

  Lid geworden:
  29 sep 2009
  Berichten:
  1.253
  Ik heb haar gezien in 013 in Tilburg. Was een bijzondere belevenis! Daar wel veel vioolkids die Lindsey wilden zien. Ze keken hun ogen uit! Gelukkig geen gekke danspassen hier tijdens het viooloefenen. :p Daar was ik even bang voor. :D
   
 17. Henri Vieuxtemps

  Henri Vieuxtemps ♫ ♪

  Lid geworden:
  5 mrt 2008
  Berichten:
  769
  Het concert was een beetje zoals dit live-optreden. Tussendoor deed ze steeds weer andere kleding aan. Het leek wel een toneelstuk met verschillende rollen.

  O ja, nog 2 gekke anekdotes rond het concert. We hadden 2 slabakken meegenomen, die we in de parkeergarage in de auto onder de Stadsschouwburg opaten voor het concert. Ook jus d'orange en een fles wijn van de supermarkt. Was ik zo stom geweest een fles mee te nemen zonder schroefdop. We hadden ook geen flessenopener. Ik met een handschoen aan en een lange sleutel van m'n sleutelbos 20 minuten bezig geweest om stukjes kurk eruit te krijgen en toen de helft van de kurk eruit was heb ik buiten de auto de rest van de kurk naar beneden geduwd, waarbij er al wat wijn uitspoot. Toevallig stapte een Belg in een auto die ik om hulp vroeg en die had een mes in de auto, waarmee ik de kruk nog verder kon indrukken om de bekertjes in te schenken. Op de terugweg kon de fles open geklemd worden in een bekerhouder in de auto.
  En bij het afrekenen van de parkeerautomaat nog iets geks. Links kon je muntgeld erin doen en rechts had je een plaatje van een creditcard met daar vlak bij een gleuf. Ik meteen daar m'n creditcard ingestopt, bleek het de gleuf te zijn, waar je geldpapier in moest doen, want helemaal onderaan moest je je bankpas er in steken. Paniek, maar na een minuut spuugde het apparaat gelukkig zelf de creditcard er weer uit en kon ik hem weer pakken om hem vervolgens in de goede gleuf te stoppen. Vanaf Antwerpen was het maar een uurtje rijden naar omgeving Rotterdam.
   
  Deanone en Marcelita vinden dit leuk.
 18. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫♫|♫♫|

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  6.107
  Homepage:
  Oh oh oh wat een avonturen! En ik maar denken dat alleen mij dit soort dingen overkomen...
   
 19. Deanone

  Deanone Anouschka

  Lid geworden:
  29 sep 2009
  Berichten:
  1.253
  [​IMG]

  Bij ons ging gelukkig alles goed! :)
  We stonden links op een balkon;

  [​IMG]
  Een heel verhaal met "haar" eerste viooltje en wat leuke liedjes onder begeleiding van 2 leden uit haar band.

  [​IMG]

  Enkele van de vele foto's. ;)
   
  Marcelita vindt dit leuk.
 20. Henri Vieuxtemps

  Henri Vieuxtemps ♫ ♪

  Lid geworden:
  5 mrt 2008
  Berichten:
  769
  Jammer ik kan de foto's niet zien. Wel als ik reageer en de link in m'n browser plak. Dat verhaal over haar 1e viooltje vertelde ze ook. Ze had ook hetzelfde podium met die 2 trappen met rechts de drummer en links de toetsenist vanaf de zaal gezien.
   

Deel Deze Pagina