Wat is een goede cellokoffer?

Discussie in 'Aangeboden' gestart door jobje, 27 aug 2008.

 1. Alexander

  Alexander

  Lid geworden:
  11 mrt 2008
  Berichten:
  470
  Homepage:
  Ik denk dat fiberglass vele malen steviger is dan koolstof.
  Het is overigens een verkeerde bezuiniging om te denken, dat je geld uitspaart door geen of slechts een inferieure cellokist of vioolkist aan te schaffen.
  Als je één keer een ongeluk met je viool of cello hebt meegemaakt, dan ben je dankbaar dat je instrument die goede bescherming van die kist op dat moment had. Een reparatie is namelijk vaak vele malen duurder. En bij een reparatie ben je de cello of viool soms ook nog eens weken kwijt.
  Overigens kun je bij zo'n fiberglass kist volgens mij ook nog een hoes kopen, die de kist beschermen tegen krassen en zo.
  Als ik zo mijn oor in mijn omgeving te luisteren leg, dan hoor ik hele goede berichten over het merk 'Bobelock', die in allerlei kleuren te koop is. :)
   
 2. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.870
  Homepage:
  Koolstof (carbon) kan bij de zelfde stevigheid veel dunner zijn dan fiberglas/polyester. Met behoud van stevigheid kunnen koolstof koffers daarom veel lichter zijn. Een hoes voor een cellokoffer: ik ken alleen de BAM kofferhoes, een enorm dikke "ballon" die bedoeld is als extra bescherming tijdens vliegtransport. Een hoes voor dagelijks gebruik om een kunststofkoffer heb ik nog niet gezien; lijkt me ook tamelijk onnodig.
  Het merk "Bobelock" stelt in Amerika wel iets voor, maar is in Europa amper te krijgen.
   
 3. Jelle711

  Jelle711

  Lid geworden:
  9 jun 2009
  Berichten:
  8
  Ja, dat lijkt me ook. Ik ga hier dan ook niet op bezuinigen, al vind ik 500-800 euro voor een cello koffer wel erg veel geld hoor. Maar ik ben bang dat het niet anders is.

  Haha, en dan zeker ook nog een vuilniszak eromheen om die hoes te beschermen! :lol:

  Hoe zit het met de sluitingen/scharnieren tussen de verschillende koffers? Zit hier nog verschil in. Lijkt me nogal vervelend om een dure koffer weg te moeten gooien omdat de scharnieren het begeven terwijl de koffer verder nog oke is.
   
 4. BertBoonVioolbouw

  BertBoonVioolbouw |♫♫|♫

  Lid geworden:
  25 mrt 2003
  Berichten:
  4.870
  Homepage:
  De scharnieren en sluitingen zitten meestal niet tussen verschillende koffers, maar tussen de schalen van dezelfde koffer ;)

  Ik zie verbazend weinig kapotte sloten van cellokisten, ook van de soms nogal erg lichtgewicht uitgevoerde sloten van superlichtgewicht carbonkoffers.
  Goed kijken of de koffer helemaal dichtzit en dan pas het slot vastklikken en nooit forceren: dan gaan ze lang mee!
   
 5. Christophe Ons

  Christophe Ons Christophe Ons

  Lid geworden:
  28 sep 2009
  Berichten:
  16
  Beste Stef, mijn excuses voor het wat late antwoord. De koffer komt van bij Lutherie Leuven, in de Blijde Inkomststraat. Ik zal de factuur 'n keer nakijken, daar zal het merk wel op staan vermoed ik.
   
 6. Altastef

  Altastef Stefaan Decaluwe

  Lid geworden:
  30 aug 2009
  Berichten:
  3
  Dag Christophe,
  met dank ! Leuke (herwonnen) aanwinst trouwens voor Leuven, die zaak van Wim en Jan.
  Ik ben benieuwd naar het merk. Ik heb in de afgelopen zomer heel "online Europa" afgezocht naar een betaalbare koffer... en misschien stond hij wel in Leuven ;-)
  Groet ! Stef
   
 7. Christophe Ons

  Christophe Ons Christophe Ons

  Lid geworden:
  28 sep 2009
  Berichten:
  16
  Stef, het zijn inderdaad erg leuke, behulpzame jongens, die twee - en echt wel zin voor humor :)
  De factuur vermeldt: cellokoffer 4/4 Dombret. Is volgens mij gewoon een eigen benaming, het instrument dat ik huur is een Dombret (vioolbouwer uit Wallonië). Kan me niet inbeelden dat die zelf koffers maken?
  De koffer die in de winkel naast de deur staat, is de goedkopere versie die ik NIET heb genomen omdat ze niet goed sloot naar mijn mening (zie vorige post). Mijn koffer stond op de eerste verdieping, en is naar verluidt van hetzelfde merk en van een nieuwere serie.
  Ik denk dat je best eens te rade gaat in de winkel zelf om te weten welke koffer het nu precies is. Ikzelf ben tevreden over de koffer en mijn cellolerares (die een koffer van bijna 2.000 Euro heeft) vond 't echt wel goed spul voor de prijs. De koffer is alleszins erg licht. Niet 100% ergonomisch want het rugoppervlak is kaarsrecht, na een kilometertje stappen voel je't wel, maar ik neem aan dat je geen koffer zoekt om een pelgrimstocht mee aan te vangen ;)
  Ik ben alleszins blij met de aankoop.
   
 8. Jelle711

  Jelle711

  Lid geworden:
  9 jun 2009
  Berichten:
  8
  Bert, wat is het verschil tussen de witte en de zwarte Hiscox koffers die ik op jouw site zie?

  De witte koffer is namelijk wat zwaarder (0.3 kg). Ik ben wel gecharmeerd van de witte koffer dus vandaar deze vraag. ;)

  Toch nog een verschil van 2.5 kg met zo'n carbon koffer, wel bijna 2 keer zo goedkoop. Ik begin toch wel benieuwd te worden naar het verschil!
   

Deel Deze Pagina