Geluidsoverlast

Discussie in 'Viool' gestart door vanezcha, 5 jan 2016.

 1. vanezcha

  vanezcha

  Lid geworden:
  16 aug 2011
  Berichten:
  257
  Onzekerheid. Juist!
   
 2. marloes s

  marloes s ♫ ♪

  Lid geworden:
  16 mei 2014
  Berichten:
  1.256
  Das naar voor je, maar wel herkenbaar .
   
 3. vanezcha

  vanezcha

  Lid geworden:
  16 aug 2011
  Berichten:
  257
  Had ik vloerbedekking (carpet) geïnstalleerd misschien zou ik minder onzeker zijn. Wij hebben hier laminaten en parket en mijn viool klinkt wat luider. Maar als ik een muziek stuk goed onder de knie heb zou ik toch wel zonder demper het hele stuk door spelen.
   
 4. marloes s

  marloes s ♫ ♪

  Lid geworden:
  16 mei 2014
  Berichten:
  1.256
  Geweldig !
   
  vanezcha vindt dit leuk.
 5. Marcelita

  Marcelita |♫♫|♫

  Lid geworden:
  6 jan 2014
  Berichten:
  3.985
  Homepage:
  Je kunt op dat laminaat ook nog een los vloerkleed leggen. Een mooi (nep) persje, ook dat absorbeert. Zoals zware gordijnen ook doen, vooral fluwelen.
  Maar uiteindelijk ga jij steeds beter spelen en speel je zonder demper en andere dempende maatregelen lekker je stukken en je zekerheid groeit dan met de dag!;)
   
 6. vanezcha

  vanezcha

  Lid geworden:
  16 aug 2011
  Berichten:
  257
  Ja, ik ben van plan om dat ook te doen. Vandaag was buurvrouw aan het boren en buurman die onder ons woont was een liedje aan het zingen, dus ik dacht om gerust te spelen want buurman zingt zo vals (pssst! Haha!). Een tijdje zonder demper. Haha, leuk!
   
  marloes s en Deanone vinden dit leuk.
 7. IdB

  IdB ♫ ♪

  Lid geworden:
  23 apr 2012
  Berichten:
  1.109
  Homepage:
  Heerlijk, een buurman die lekker vals zingt. Heerlijk dat hij gewoon lekker zingt! Misschien als jij knap intoneert, dat jij hem wel kunt begeleiden.

  Wij hebben hier niet het probleem van klagende buren. De buren hier liggen heel stil te wezen. Misschien luisteren ze en knarsentanden ze, maar ik speel gewoon zo hard dat ik dat niet hoor.

  Wel galmt het hier dus en is dempen van de wanden wel een goed plan geweest. Want als de boel galmt, dan hoor je jezelf niet helemaal lekker meer, klanken gaan dan door elkaar. Galmen kan door laminaat versterkt worden en ook door ramen. Wat wij hebben gedaan nu is gordijnen opgehangen. Voor de wand, ramen en deur met een raam erin. Een wandkleed kan ook, maar ik heb nog geen leuk kleed daarvoor gevonden.
  Op de (stenen) vloer ligt een kleed met voering. Ik heb het idee dat dat nog net wat beter dempt.

  Nu hoor ik mezelf hier nog steeds luid, maar niet meer het galmen van eerst (alleen bij de G resoneert er iets mee en ik kom er maar niet achter wat dat is...). Maar ik hoor dus nu van mezelf superduidelijk of ik vals speel, oeioei...

  Je kunt ook kijken waar je gaat staan spelen, want dat kan ook nog verschil maken. Het schijnt dat je het best in een hoek van een kamer kan staan, als ik het goed heb, voor het meest optimale geluid voor jezelf. Maar dat is dus niet om zachter te spelen voor de buren.

  Van de week hier lekker in de tuin gespeeld, toen het zulk mooi weer was. Ik werd begeleid door de koekoek, maar ik moet nog goed oefenen, merkte ik, want mijn timing klopte aldoor niet.... Ik heb ook happy birthday gespeeld, want de ooievaars hebben kleintjes. Ze kwamen met allerlei lekkers aanvliegen. Hier eten genoeg blijkbaar :)

  Zoek je nog een fijne oefenplek, kom maar langs. Alleen in het najaar heb je wel publiek, dan komen de koeien kijken...
   
  vanezcha, marloes s en Deanone vinden dit leuk.
 8. vanezcha

  vanezcha

  Lid geworden:
  16 aug 2011
  Berichten:
  257
  Mijn kamer is in de hoek, en zo is ook mijn hele apartement. Ik ben stiekem erg blij dat ik viool speel en geen hoorn/trompet/trombone of zulke blaasinstrumenten.

  Ik heb eerlijk gezegd weinig zelf vertrouwen. Ook met stemmen: ik kan met stemvork stemmen, maar daarna toch check ik nog met stemapparaat al dan hoor ik de 'golven' als ik twee snaren strijk.

  Je bent een lerares, toch IdB ?
   

Deel Deze Pagina